A lányommal eléggé eltávolodtunk, mit tehetek?
16 éves, és nem nagyon beszélgetünk, szinte soha nincs othon, és ha igen, akkor vagy a szobájában tanul, filmet/sorozatot néz(fogalmam sics mit szeret), ha meg is jelenik köreinkben, fülhalgatóban, csak ebédnél tudok vele beszélgetni, mert nálunk bár csodálom, de megmaradt, hogy vasárnap együtt ebádelünk minden héten.
Az okos óra a kezén mindig ott az okos óra, amit nemrég kapott, és a kábel nélküli fülhalgató (bocsánat nem tudom hogy hívják) az is mindig a fülében van, egyáltalán minek othon órát hordani?
Tudom, én ezt 46 évesen nem érthetem, de megpróbálnék töb időt tölteni vele.
Vannak hasonló helyzetű anyukák? Tudtok segíteni?
Menj oda hozzá kedvesen, kérdezd meg, miket néz, mit szeret, mit csinál a neten (de ne számonkérően), kérdezd a barátairól, pasikról, zenéről, invitáld programokra (amiket ő is élvezne), stb.
Üdv egy 22 éves lány, akit nagyon elhanyagolt az anyja
Ez tuti trollkodás!
B+ 46 éves anya nem őslény, nyilván ő veszi neki az eszközöket, tudja hova jár, mit csinál. Ha meg sosem beszélgetett a gyerekével, akkor nem csodálkozik, hogy csak étkezéseknél jelenik meg.
52 vagyok, de végigbeszélgettem a gyerekeimmel a kisebb korukat is, így kamaszként is jöttek és felnőttként is.
ha te nem kezdeményezel, ő nem fog melléd ülni mesélni.
az nem baj, ha magában filmhez, vagy netezik, ettől még lehet vele időt szakítani.
hívd el vásárolni, sétálni stb. amikor csak egymással tudtok beszélgetni
4-es Te mit csináltál 5 éven át, csak nézted, hogy eltávolodik? Miért vettél neki okos órát, ha azt sem tudod mire való, vagy neki miért kell?
A kamasz kora, legalább is a lázadás eddig kimaradt, hiszen nem volt mi ellen most, hogy majdnem felnőtt magasról tenni fog rád, hiszen nem is ismered. Gratulálok, kezdhetsz minusz 10-ről! Remélem a tanulmányi eredményeiről van sejtésed..
Ha filmek, sorozatok érdeklik, kérdezd arról, eszedbe ne jusson azzal kezdeni, hogy melyik fiú tetszik, mert örökre elzárkózik. Be kellene vonni a család életébe, azzal, hogy megkéred, hogy segítsenek a vasárnapi ebéd készítésben, szobájukat rendbe rakni, kitakarítani, mindkét gyereknek. Csináljatok közös programokat, akár családilag, vagy kettesben. Lehet, hogy fodrász, kozmetikus érdekelné pld.
8-as picit durván fejezte ki magát, de igaza van.
Eléggé hátrányban vagy. Egy 16 éves lánynak elég furán fog lejönni, hogy 5 év után kvázi megjelenik újra az anyukája, szóval az is benne van a pakliban, hogy még az eddiginél is jobban el fog zárkózni, reméljük nem ez fog bekövetkezni.
A közös programok viszont tényleg tudnak segíteni.
8-as, azért nem száltam rá, mert a magaviselete tőkéletes, soha nincs rá panasz, othon sincsenek ajtó csapkodások, és hasonlók. A tanulmányai 1-2 (Szlovákiában lakunk, így mintha 5-4-es lenne Magyarországon). Miért vettem meg neki az eszközöket? Mert azt kérte születésnapjára, karácsonyra.
A takarításal az a baj, hogy még ezt se róhatom rá, mert abban mindig segít, ha talarítunk, kiveszi a részét.
Szóval az az igazság, hogy mindent "tökéletesen" csinál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!