Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire szólsz bele kamasz...

Mennyire szólsz bele kamasz gyereked napirendjébe, mindennapjaiba? (15-16 éves)

Figyelt kérdés

Én lennék a kamaszlány.

Korábban elég szétszórt voltam, pl. iskolába minden tárgyhoz volt 1 db füzetem, mert úgyis könyvekből tanulok, utáltam jegyzetelni. Vagy ha 7:30-tól volt órám, akkor én 7.10-kor még aludtam és gyorsan 10 perc alatt végeztem a fürdőszobában, a kocsiban a suli fele megreggeliztem és magamra pakoltam egy kis rúzst, meg szempillaspirált és 7:35-40-re beestem az órára.

Januárban megfogadtam, hogy ezen változtatok és próbáltam valamiféle napirendet kialakítani. Ami tartható is.

Azóta azt hallgatom itthon, hogy miért kelek korán, miért nem alszom tovább, nem egészséges, hogy reggel két kávét megiszom stb. Ez minden reggel téma, pedig már a téli szünet vége óta így csinálom. Én visszaszólok, az anyám megsértődik és jól indul a nap.

Kértem már, hogy ne csinálja, vagy próbáljon megérteni, de csak fújja folyamatosan. Ma is felkeltem 8-kor, ami azért nem annyira korai, csináltam egy kávét, majd 10-kor még egyet. Erre nekiáll kiabálni, hogy nem igaz, hogy én ennyi kávét megiszok egy reggel, most már orvoshoz fog vinni és mérni fogja a vérnyomásomat, mert ez beteges.

2022. márc. 15. 12:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
A kávé tényleg nem egészséges, már ha nem is reggelizel, csak iszod a kávét, főleg kettőt. Persze a te dolgod. Ő próbál rávezetni. Jobb inkább tejeskávét inni, és étkezés után. Biztos én is szólnák, hogy nem sok-e kicsit az a kávé, de biztos nem üvöltve.
2022. márc. 15. 13:03
 2/17 anonim ***** válasza:
18%
*szolnék
2022. márc. 15. 13:06
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Az természetes volt, hogy 10 percet rendszeresen késel óráról, de a korán keléssel baja van? nagy ott a gond fejben...
2022. márc. 15. 13:08
 4/17 anonim ***** válasza:
65%
A kávé valóban felesleges, pláne ennyi idősen, valószínűleg én is kiabálnék veled. Az viszont mitől baj, hogy korábban kelsz, nem értem. mindig rácsodálkozok más emberekre...
2022. márc. 15. 13:10
 5/17 A kérdező kommentje:

Jeges americanot iszok, alig van koffein benne. 4-es erősségű az, amit én szeretek.

5-kor kelek, szóval ha nem akarom a délelőttöt a padomon végigaludni, innom kell kávét.

A késésekből pedig sosem volt bajom.

Aki olyan volt előző félévekben, hogy tudtam, jobb nem késni, annál ott voltam időben.

De aki nem csinált 5 perc késésből cirkuszt, ott nem rohantam annyira. Bár ehhez hozzátartozik, hogy az átlagom kitűnő a gimiben is, a tanárok szeretnek és a szüleimet is ismerik.

2022. márc. 15. 13:16
 6/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem kávéval kell kompemzálni az alváshiányt, stresszt, szellemi fáradtságot! Ez nem jó megoldás így, csak nem tudja neked normálisan elmondani! Nem az a baja, hogy időben kelsz, hanem hogy csak azért kelsz fel előbb, hogy éhgyomorra kávét zabálj, mert rászoktál! :)
2022. márc. 15. 13:17
 7/17 anonim ***** válasza:
76%
Csak akkor, ha úgy látom, hogy nem tudja a dolgát. Ha elkezd látszólag elindulni a lejtőn. Engem sem piszkáltak anyámék. Amíg haladtam az iskolával, később egyetemmel, nem kértem irreálisan nagy összegeket zsebpénznek, később eljártam diákmelózni, illetve nem értem haza szétcsapva, addig nem nagyon szóltak, hogy sokáig vagyok ébren, mit csinálok, hol vagyok... A szükséges felvilágosítást és okítást jóval kamaszkorom előtt megkaptam, azzal már nem kellett félteni. Sem attól, hogy meghalok, sem attól, hogy teherbeesek, sem attól, hogy más módon elcseszem az életem.
2022. márc. 15. 13:21
 8/17 A kérdező kommentje:

Nem éhgyomorra iszok kávét, úgy meg sem bírnám inni.

Vagy avokádós toastot reggelizek tükörtojással, vagy chia pudingot valamilyen gyümölccsel. Esetleg ha több időm van, palacsintát vagy gofrit.

Szóval még azt se lehet mondani, hogy egészségtelen dolgokat ennék.

2022. márc. 15. 13:25
 9/17 anonim ***** válasza:
87%

A ló egyik oldaláról estél a másikra. 7:10-kor keltél a fél 8-as órádhoz, most meg 5-kor (miközben ezek szerint 20 perc alatt be lehet érni). Minek? Mit készülődsz otthon bő 2 órán keresztül? Mondjuk ezzel még nem lenne bajom szülőként, ha ez a természetes működésed lenne, és nem azzal járna, hogy döntöd magadba a kávét, mert nem bírod a korán kelést. 15-16 éves vagy, nem 46.

Szerintem azzal van baja, hogy nem tudsz egy értelmes arany középutat megtalálni, és normális logikával intézni a reggeleidet.

Eddig túlságosan meg voltál halva a felkeléstől ahhoz, hogy ne késs öt nyamvadt percet, bezzeg most hirtelen tudsz hajnalok hajnalán tök feleslegesen kuvikkolni a semmiért. Mi lenne, ha csak 20-30 perccel kelnél előbb? Ebbe belefér a reggeli is. Minden épeszű ember ezt csinálná.

2022. márc. 15. 14:06
 10/17 A kérdező kommentje:

Nem döntöm magamba, amikor 7-7:15 között keltem, akkor is megittam ugyanígy egy délelőtt 2 kávét.

Egy hétköznapi, sulis reggelem így néz ki:

5-kor szól az ébresztőm, 10-15 percet telefonozok még az ágyban. Utána reggelit csinálok, kávézok, közben elindítok a nappaliban valami sorozatot a tv-n. Hétfőn, szerdán és pénteken "hajmosós reggel" van, olyankor 5:45-től 6:45-ig a fürdőszobában vagyok. Megmosom a hajam, közben foreozok, testradír, szőrtelenítés ha kell. Fogmosás, arcápolás (az arcápolós rutinom is jobb már). Utána megszárítom/beszárítom a hajamat, teszek a végére valamelyik olajamból és kész. 7-7:10-ig sminkelgetek nyugisan, sorozatot nézek, esetleg eszek még valami snacket, vagy gyümölcsöt. Utána anya, vagy apa elvisz a suliba.

Kedden és csütörtökön reggelente mozgok kicsit, vagy jógázom, vagy pilatesezek. Aztán letusolok, elkészülök és nem úgy érek be a suliba, hogy a párna nyoma még ott van az arcomon.

2022. márc. 15. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!