Akinek nagyon túlféltő szülei vannak, milyen végletekig mentek el hogy "megvédhessenek"?
Pszichológushoz járok mert nem tudtam helyén kezelni ezt. Tudom hogy anyám nem fog megváltozni. Mai napig szorongok és nem vagyok elég határozott. Mivel anyám a cipőfűzőmet is bekötné helyettem, félek a kihívásoktól... Ha tehetné egész nap engem szolgálna, a kicsike hercegnőjét. Még így is hogy elköltöztem, néha úgy érzem nem kapok levegőt tőle, de már tudom hogy milyen határokat kell meghúznom.
Szerinte mindenki megakar ölni engem, mindenki elrabol. Szerinte én ne utazzak sehova, csak ő vele mert valami baj történik. Volt olyan hogy az aggódása már olyan mértékeket öltött, hogy azt hittem a kórházba fog kikötni, mert éjszaka se tudott már aludni, állandóan szorongott, vert a szíve,kikészült idegileg.
Az én extrém esetem az volt mikor 20+ évesen beakart zárni egy szobába hogy ne mehessek sehova. Nem tette meg, hogy is tehetné, de akkor ott tudtam hogy szakemberre van szüksége, viszont nem hajlandó orvoshoz menni.
Kérlek ne írjatok olyanokat hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot, nem megoldást akarok mivel arra ott a pszichológusom, aki segít. Az érdekel hogy kinek van ehhez hasonló tapasztalai és ők hogyan élték ezt meg.
23L
Anyádnak kéne pszichológushoz járnia legelsősorban....
Paranoia, skizofrénia, stb. is befigyelhet nála.....
Ismerős volt ilyen, akivel anyuka ezt csinálta, konkrétumokat nem tudok.
Én szerintem jelölj ki heti időpontokat, amikor felhívhat, például: "kedd 14 óra" és vasárnap 15 óra" vagy hasonlók. Egyébként meg csak akkor hívjon, ha tényleg fontos dolog történik, az aggodalmai nem tartoznak ezek közé.
#1 válaszoló helyében én nem diagnosztizálnám, szakember se tenné távolról.
Nem lehet tudni hogy mi történt vele gyerekkorában, esetleg túl sok negatív hírt olvas és csak ezek jutnak el hozzá, az aggódást pedig ilyenek váltják ki, tartják fenn.
5: ismerek egy ilyen ötvenes nőt....
Még egy hivatalt sem bír felhívni, vagy egy postai dolgot elintézni (levélfeladás, stb.) mert a szülei gyerekként tartották otthon...
Meghaltak a szülők, ott áll egy óriáscsecsemő, és depressziós.
Szoktam vele kompromisszumot kötni, néha úgy érzem mintha egy gyerekkel kellene megértetnem a dolgokat. Én magyarázok, ő hallgat... meg bólogat, hogy oké.
Saját maga nem sok mindenre képes. Lehet azért is ilyen mert rám van utalva. Mintha a saját lábán nem tudna megállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!