Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek nagyon túlféltő szülei...

Akinek nagyon túlféltő szülei vannak, milyen végletekig mentek el hogy "megvédhessenek"?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz járok mert nem tudtam helyén kezelni ezt. Tudom hogy anyám nem fog megváltozni. Mai napig szorongok és nem vagyok elég határozott. Mivel anyám a cipőfűzőmet is bekötné helyettem, félek a kihívásoktól... Ha tehetné egész nap engem szolgálna, a kicsike hercegnőjét. Még így is hogy elköltöztem, néha úgy érzem nem kapok levegőt tőle, de már tudom hogy milyen határokat kell meghúznom.

Szerinte mindenki megakar ölni engem, mindenki elrabol. Szerinte én ne utazzak sehova, csak ő vele mert valami baj történik. Volt olyan hogy az aggódása már olyan mértékeket öltött, hogy azt hittem a kórházba fog kikötni, mert éjszaka se tudott már aludni, állandóan szorongott, vert a szíve,kikészült idegileg.

Az én extrém esetem az volt mikor 20+ évesen beakart zárni egy szobába hogy ne mehessek sehova. Nem tette meg, hogy is tehetné, de akkor ott tudtam hogy szakemberre van szüksége, viszont nem hajlandó orvoshoz menni.

Kérlek ne írjatok olyanokat hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot, nem megoldást akarok mivel arra ott a pszichológusom, aki segít. Az érdekel hogy kinek van ehhez hasonló tapasztalai és ők hogyan élték ezt meg.

23L

2022. febr. 27. 10:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Anyádnak kéne pszichológushoz járnia legelsősorban....

Paranoia, skizofrénia, stb. is befigyelhet nála.....

2022. febr. 27. 11:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire nem volt durva, de azért több volt, mint normális. Gyerekkoromban jobban megszenvedtem, de akkor is kiálltam magamért a lehetőségekhez képest. Nagykorúként már könnyebb volt beleállni a konfliktusokba. Azért igyekeztem megértő lenni. Pl. azért persze elmentem, ahova akartam, és előre megmondtam, hogy ne hívjon, mert nem biztos, hogy meghallom / fel tudom venni / lesz térerő / nevetséges lenne / lehet, hogy még aludni fogok stb, de kb. ekkor és ekkor én fogom felhívni - és ezt be is tartottam. Az évek alatt nagyon sokat javult. Ehhez az is hozzájárult, hogy ő idősödik, és egyre inkább támaszkodik rám.
2022. febr. 27. 11:38
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Anyukàd egy klinikai eset. Bocsi de nekem kizáró ok lenne mondjuk egy párkapcsolatban vagy barátságban.
2022. febr. 27. 11:41
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
ez biztos hogy koros eset. ha orvoshoz nem akar menni, akkor neked kell nagyon szigoru hatarokat huznod. pl heti x alkalommal talalkoztok es nem tobbszor. heti x alkalommal hivhat es nem tobbszor. egyszerre x idot beszlehettek telefonon es nem tobbet. ha pl valahova el akarsz menni, valamit csinalni akarsz, arra ne kerj engedely. siman csak kozold vele hogy ide es oda fogsz menni, ezzel es azzal fogsz talakozni, ezt es ezt fogjatok csinalni. tenykent kozold vele es ne hagyd hogy ellenkezzen vagy beleszoljon. mondd meg neki hogy ne hivjon, ne keressen amig a programod tart. ha olya hogy megjelenne ott ahova mentel, akkor ne modd meg neki a helyet. szigorunak kell lenned vele
2022. febr. 27. 11:58
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
Azt mondták 30 éves koromig nem kell dolgozzak, maradjak otthon és ők fizetnek mindent, nem tudom ez mennyire extrém.
2022. febr. 27. 12:14
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős volt ilyen, akivel anyuka ezt csinálta, konkrétumokat nem tudok.

Én szerintem jelölj ki heti időpontokat, amikor felhívhat, például: "kedd 14 óra" és vasárnap 15 óra" vagy hasonlók. Egyébként meg csak akkor hívjon, ha tényleg fontos dolog történik, az aggodalmai nem tartoznak ezek közé.

#1 válaszoló helyében én nem diagnosztizálnám, szakember se tenné távolról.

Nem lehet tudni hogy mi történt vele gyerekkorában, esetleg túl sok negatív hírt olvas és csak ezek jutnak el hozzá, az aggódást pedig ilyenek váltják ki, tartják fenn.

2022. febr. 27. 12:16
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

5: ismerek egy ilyen ötvenes nőt....

Még egy hivatalt sem bír felhívni, vagy egy postai dolgot elintézni (levélfeladás, stb.) mert a szülei gyerekként tartották otthon...

Meghaltak a szülők, ott áll egy óriáscsecsemő, és depressziós.

2022. febr. 27. 12:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
#5 a 31. szulinapodon meg elkezdenek szapulni hogy nincs se parod, se gyereked, se munkad, csak otthon lopod a napot
2022. febr. 27. 12:19
 9/14 A kérdező kommentje:

Szoktam vele kompromisszumot kötni, néha úgy érzem mintha egy gyerekkel kellene megértetnem a dolgokat. Én magyarázok, ő hallgat... meg bólogat, hogy oké.

Saját maga nem sok mindenre képes. Lehet azért is ilyen mert rám van utalva. Mintha a saját lábán nem tudna megállni.

2022. febr. 27. 12:25
 10/14 anonim ***** válasza:
83%
#9 hat az eleg ciki. de nem a te feladatod megoldani a szuod eletet. neked a sajatodat kell elned, nem maset
2022. febr. 27. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!