Elegem van! Van 3 testvérem és nagyon hangosak. Iskolaidőben fél 11-kor alszanak legelőbb, és nem lehet tőlük lefeküdni időben, mert nagyon zajosak. Már a végletekig ki vagyok merülve. Szóltam anyámnak is nekik is, de semmi. Mit tegyek?
Voltam kolis, egyrészt középiskolás kollégiumokban tíz után csendben kell lenni, be is tartatják, másrészt ha nem hagyod a szobatársad aludni, másnap úgy meg fog szívatni, hogy azt megemlegeted, de nyilván ha a kérdező szívatja a kistesóit, azért büntit kapna; harmadrészt én pl. nem is bírtam elviselni egyetemi koliban már a zajt meg a zsúfoltságot, és inkább többet dolgoztam, hogy legyen saját szobám. Erre a szomszédunk beleszült a felettünk lévő lakásba, úgyhogy már megint költözni kell.
Aki jó alvó, az nem is tudja, mennyire kiborító tud ez lenni, a pihenéshez való jog törvénybe van foglalva, a rendőrség pénzbüntetést oszt a csendháborításért, a bulinegyedben élők is épp ezért tüntetnek (megjegyzem, fölöslegesen, bezáratni az összes kocsmát pont olyan, mintha én követelném, hogy a szomszédom peckelje ki a kölyke száját). Az alvásmegvonással bizonyos diktatúrákban büntettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!