Új pár jöhet az esküvőre? Bővebben lent.
Férjemmel 15 éve elváltunk. A viszonyuk jó, átlagos, a két gyerek érdekében együttműködünk.
A fiamnak esküvője lesz, melybe a volt férjemmel mindketten adunk pénzt.
Nekem időközben új párom lett, együtt is élünk. Számomra természetes volt, hogy ő is jön az esküvőre.
A lányom azonban kijelentette, hogy ha ő is ott lesz, akkor ő maga nem jön, merthogy az apjának - a volt férjemnek - ez rosszul esik, meg neki is. Ugyanis ez egy családi esemény. (Ez mondjuk nem teljesen igaz, barátok is lesznek ott, nem csak a család) A fiamnak ez a hercehurca rosszul esik, egyébként ő is szeretné, ha a párom ott lenne.
Mi a véleményetek?
Nekem természetes, hogy az élettársam jön velem, aki egyébként a fiammal jóban van, de azt meg nem bírom elképzelni, hogy a lányom ne legyen ott. Lányom azon hisztizik, hogy én rontom el az egészet.
17: "Nem hinném, hogy őt zavarnà a jelenléte, túl van ezen ő is."
Én is így gondoltam.
Hívd fel a volt férjedet, mondd el neki, hogy ez a helyzet itthon. Kérd, hogy segítsen jobb belátásra téríteni a lányodat.
Nem tudom, milyen messze lakik tőletek, de én a volt férjed helyében oda is utaznék, hogy személyesen beszéljek a lányommal. Hogy megértessem vele: ahogyan az elmúlt 15 évben sem kezdtük újra az anyjával a kapcsolatot, ezután sem kezdenénk. Akkor sem, ha soha egyikünknek se lenne senkije.
És mindezt (apaként) nem a lányomért, nem is a volt feleségemért, hanem a fiamért tenném meg. Hogy az ő esküvőjét ne árnyékolja be békétlenség. (Bár azt hiszem kérdező, neked fájna a legjobban, hisz neked mindketten a gyerekeid.)
Hány éves a lányod, 6...? Elképesztő, hogy felnőtt ember ilyen értetlenül, primitíven tud viselkedni...
Az anyja boldogsága nem jelent neki semmit...?
24-re:
Na meg a testvéréé.
Ahelyett, hogy örülne a tesója boldogságának, ultimátumot szab neki.
Lányom sajnos nagyon nehéz eset. Nagyon. Értetlenül, gyerekesen viselkedik, mintha körülötte forogna a világ. Vagy, mintha az ő esküvője lenne.
Bagatell problémànak tűnhet, de ez akkor is fiam egyik nagy napja, nem szeretném, ha egy ilyen konfliktus beárnyékolná.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!