Egy panellakás ára Budapesten 35 millió Ft. Egy nagyobb tégla lakás vagy kertes ház 60 milliótól kezdődik. Hogyha valakinek jelen esetben nekem nincs barátnőm mondván mert a lányoknak már olyan fiu kell akinek van saját lakása mondjuk. A lényeg az hogy ki hogyan tud venni a mai világban lakást hitel nélkül a 0-ról egyedül és szülői támogatás nélkül? Mert szerintem senki. Engem nem támogatnak a szüleim, nincs tőkém, nem keresek átlagon felül, nincs kapcsolatom, és nem tudok elköltözni a szülőktől lassan 30 évesen mert méreg drágák a lakások. Hogyan lehet ezt megoldani?
Nyilván albérlet sem megoldás mert 1 szobás albérletért a pofátlan tulajok elkérnek 150-160 ezer forintot is. Számitásaim szerint ha nem költök a fizumból és még egy 15 évet a szülőknél lakok akkor 45 éves koromra elérem azt hogy tudjak venni egy átlagos téglalakást hitel nélkül is akár. De mivel panelban élek én is a 32 éves nővérem meg a szüleink egy 55 nm panelban igy ez 4 felnőttnek nagyon szűk. A nővérem nem költözik el mert nincs pénze, én nem tudok mert nekem sincs pénzem, a szüleinknek meg nincsen megtakaritása.
Szoba bérlés, olcsóbb albi bérlés, van BPn 110-120 és is garzon.
Tanulj, fejlődj, hogy jobb fizetésed legyen.
Akár menj külföldre dolgozni.
Fiatal vagy, amúgy még minek neked egy saját fix helyű ház ? Mi van ha 5 év múlva meggondolod magad ?!
Én a helyedben egy szobát kivennék egyenlőre, ha annyire égető a költözés.
(nem olvastam végig a korábbi válaszokat)
2022. febr. 22. 10:38
42/49 anonim válasza:
en ezt sose fogom megerteni. Nyugaton (itt elek mar 32 eve) is szinte mindenki hitelre vesz lakast vagy hazat es igen fizetik hosszu ideig. mondjuk itt annyibol mas hogy nem kell kezes meg biztositek meg ilyenek. a lakasvasarlasi kamat alacsony (legalabbis most) es rengeteg fajta hitel kozul lehet valasztani. Mo on meg mindenki eszelos modon kp re akar lakast venni. Es kepesek azt szamolni hogy 20 evig majd laknak az anyjuknal es gyujtenek mint a horcsog. Itt es szerintem mas orszagokban is siman el lehet adni egy hazat ugyhogy a hitel meg rajta van. eladja a hazat az illeto a bank elviszi a penzt ami jar neki a tobbi a tulaje. ezutan mar konnyebb venni lakast mert az a penz elolegnek boven eleg. amikor valaki elso hazat vesz kap mindenfele kedvezmenyt az allamtol, fuggetlenul attol hogy hazas vagy nem. en mar regota nem ismerem a magyar torvenyeket de ez teljesen nem normalis hogy 30 evig akar valaki gyujteni ra. addigra pont ketszer annyiba kerul majd a haz.
2022. febr. 24. 08:09
43/49 anonim válasza:
Amikor meg otthon eltem 26 eves korunkban vettuk a hazat, igaz napi 3 ora volt az ingazas Pest es a falu kozott, de akkoriban meg senki sem csinalt ekkora ugyet ebbol. manapsag meg kocsival se akarnak odebb menni 20 km rel. hat akkormeg kell varni a sult galambot. En 15 eves koromtol a sajat labamon alltam, mar ferjnel voltam amikor estin jartam gimnaziumba es akkor szereztem szakmat is. ha valaki egyedul akar lakni menjen alberletbe, menjen videkre es ne ragaszkodjon eszelosen Budapesthez. Videki varosokban is vannak gyonyoru lakasok kozel annyiert sem mint Pesten.
2022. febr. 24. 08:13
44/49 kovpet válasza:
42: Nálunk létbizonytalanság van, az a különbség. Most pl nagy az infláció is.
Plusz ma hajnalban háború tört ki egy szomszédos országban.
Így a legtöbb ember igyekszik kevés kockázatot vállalni, ez érthető.
2022. febr. 24. 08:15
45/49 anonim válasza:
kerdezo ha te 250 ezerbol otthon lakva nem tudsz felretenni akkor 120 % ban hibas vagy. nem kell lakbert fizetned, egyel olcson esetleg a mamad foz es beszallsz a haztartasi koltsegbe , ne dohanyozz ne igyal es foleg ne jarj csak nagyon ritkan szorakozni. keress otthoni vagy olcso szorakozast es tegyel felre mindent. No pizza no Meki semmi luxus. ha neked ez igy jo akkor eleg hamar osszejon annyi hogy hitelt is kaphass. de ha csak nyafogsz abbol nem lesz semmi.
2022. febr. 24. 08:17
46/49 anonim válasza:
kedves kerdezo nem kell autot fenntartani luxus elofizetesu telefonnal meg edzoterembe kolteni extra sok penzt, mert igy soha nem lesz semmid. vagy a fent emlitettek vagy a lakasra sporolas. valaszd ki a prioritast.
2022. febr. 24. 08:19
47/49 anonim válasza:
44 es tudom itt is vannak hirek;-)))) nekem 3 unokatestverem el otthon az osztrak hatarhoz kozeli varosban. egy egeszegugyi dolgozo egy kutyakozmetikus es egy asztalos. mind a haromnak sajat lakasa van 2 nek hitellel. minden csaladban 2 auto , evente jarnak nyaralni egyiknel 3 a masiknal 2 gyerek van. es jol elnek, a lakasuk gyonyoruen (haz) van berendezve nyugati szinvonalon, tudom mert az enyem is hasonloan nez ki. a gyerekek mindenfelere jarnak tenisz, zongora, francia leckek stb , uszas balett foci. A legidosebb 45 a legfiatalabb 36. szuloi tamogatas nincs anya meghalt apa oreg es nyugdijas. Ok miert tudjak ezt megoldani??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!