Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet elköltözni a...

Hogyan lehet elköltözni a szülőktől?

Figyelt kérdés

Egy panellakás ára Budapesten 35 millió Ft. Egy nagyobb tégla lakás vagy kertes ház 60 milliótól kezdődik. Hogyha valakinek jelen esetben nekem nincs barátnőm mondván mert a lányoknak már olyan fiu kell akinek van saját lakása mondjuk. A lényeg az hogy ki hogyan tud venni a mai világban lakást hitel nélkül a 0-ról egyedül és szülői támogatás nélkül? Mert szerintem senki. Engem nem támogatnak a szüleim, nincs tőkém, nem keresek átlagon felül, nincs kapcsolatom, és nem tudok elköltözni a szülőktől lassan 30 évesen mert méreg drágák a lakások. Hogyan lehet ezt megoldani?

Nyilván albérlet sem megoldás mert 1 szobás albérletért a pofátlan tulajok elkérnek 150-160 ezer forintot is. Számitásaim szerint ha nem költök a fizumból és még egy 15 évet a szülőknél lakok akkor 45 éves koromra elérem azt hogy tudjak venni egy átlagos téglalakást hitel nélkül is akár. De mivel panelban élek én is a 32 éves nővérem meg a szüleink egy 55 nm panelban igy ez 4 felnőttnek nagyon szűk. A nővérem nem költözik el mert nincs pénze, én nem tudok mert nekem sincs pénzem, a szüleinknek meg nincsen megtakaritása.

29/F

2022. febr. 20. 14:55
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

10. Nyilván nem magától. És nem csak úgy. Mint írtam, keresek, nem is keveset, van b evételem, de 35 milliót összeszedni azért nem piskóta, főleg egy olyan alapdologért, ami tényleg alap lenne.

Mégis hogyan kellene "kiharcolni"? Így is van plusz bevételem a fizetésemen kívül, tettem érte, és teszek is, sok lehetőség van, de azért ez nem olyan egyszerű.

Ez a "csak úgy jár" eléggé félreértelmezett dolog nálad, ilyet én nem írtam. Ha csak úgy járna, akkor ingyen kellene járnia.

2022. febr. 20. 16:51
 12/49 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, 10-es, ki az, akinek jár? Az olajmágnásoknak. Ha nem az vagy, már nehéz helyzetben vagy. A boldogsághoz az kell, hogy ne a szülei nyakán, hanem külön éljen az ember. Alapvetően a boldogsághoz való jogot veszik el. Ha nincs autó, színestévé ötszázezerért, szuper videokártyás számítógép, az kit érdekel, a lakás kell.
2022. febr. 20. 16:53
 13/49 anonim ***** válasza:
72%

"35 milliót összeszedni azért nem piskóta"

35 milliós vagy drágább ingatlant nem egyedül szokott venni az ember hanem általában a párjával, sokszor hitellel, szülői segítséggel stb...

Ha mindenki zsebből kiköhögne 35 milliót ingatlanra, akkor nem gyanús hogy nem 35 millió lenne az az ingatlan hanem 150? Tudjátok kereslet kínálat kapcsolata.

2022. febr. 20. 16:58
 14/49 anonim ***** válasza:
100%

"35 milliós vagy drágább ingatlant"

Miért, van olcsóbb? Jelentősen olcsóbb nincs. Benne vagyok ilyen Facebook csoportban, ahol olcsó ingatlanokat posztolnak, még nem volt elfogadható. Nem azért, mert finnyás vagyok.

Ma kerül 35M-be olyan, ami régen 8-10M-be került Ez itt a gond.

"nem egyedül szokott venni az ember hanem általában a párjával"

Általában nem állnak szóba olyan férfivel a nők, akik a szülővel élnek, tehát ez az opció kilőve. Bár nyilván nem csak ezt nézik a nők, de van elvárásuk, ami ilyenkor irreális.

Hitel... azt sem kap mindenki. A bevétel összetevődhet több dologból, és még ha legális is, akkor is van olyan része, amit nem vesznek figyelembe.

Szülők... majd a kis nyugdíjából fog besegíteni pár millióval?

A kereslet-kínálat érvedet megeheted, ez nem segít, hogy valamilyen lakást vehessen magának az ember, ami régebben még lehetséges volt, ma már nem az, tehát az életben elindulni sem igazán lehet. Nem csak közgazdaság az egész élet, hanem más is!

Amúgy meg az internetet is mindenki kifizeti, a szolgáltatót is, akkor azt is emelhetnék 2-szeresére ennyivel, nem?

2022. febr. 20. 17:08
 15/49 anonim ***** válasza:
72%
13-as, nem az volt a kérdés, hogy mi a kereslet és a kínálat, és hogy ki köhögne ki mit, hanem hogy hogyan lehet elköltözni. Én aránylag jól keresek, megfelelő végzettségem van, de sokan még ezt a szintet sem ütik meg, most akkor ássuk el magunkat? Vagy legyen mindenki webprogramozó? Ahhoz sincs mindenkinek érzéke.
2022. febr. 20. 17:09
 16/49 anonim ***** válasza:
83%

Te sehogy nem fogsz elkoltozni, mert 29 eves korodra csak annyira jutottal, hogy gyakorin nyavalyogsz, szidod a novered, a szuleidet, mindenki mas a hibas, mert nem adott penzt es stb stb.

Masok pedig ugy koltoznek el tamogatas nelkul, hogy otthon elnek es gyujtogetnek onerore vagy esetleg berelnek egy szobat es ugy gyujtogetnek aztan mennek sajatba, amit hitelre vesznek.

Vagy valakinek eppen soha nem lesz sajat lakasa, alberletben el elete vegeig.

Meg az utobbi is jobb, mint nyomorogni a szulokkel egy kicsi lakasban szerintem, de ez csak az en velemenyem.

2022. febr. 20. 17:13
 17/49 anonim ***** válasza:
81%

"35 milliós vagy drágább ingatlant nem egyedül szokott venni az ember hanem általában a párjával..."

Mi az, hogy nem egyedül szokott venni? Vágod, hogy pesten egy 30 m2-es lakás is többe kerül? És ha valaki nem akar párkapcsolatban élni? Vagy nincs rá lehetősége? Téged sem az eszedért szeretnek...

2022. febr. 20. 17:44
 18/49 A kérdező kommentje:
Gyujtogetesbol soha nem fog osszejonni. Mert hiaba gyujtesz ossze x ido alatt x összeget mert mire elered az összeget addigra az tobbet fog erni. Tehát 10 milliot osszegyujtok mondjuk 5 ev alatt de 5 ev mulva 15 milliot fognak elkerni 10 millo helyett. Tehat erted. Az se megoldás hogy haverokkal koltozok ossze mert ilyen korban mindenkinek mas a szokasa. Es egyedul akarok en legalabbis lakni.
2022. febr. 20. 18:18
 19/49 anonim ***** válasza:
77%
Úgy hogy inkább azon dolgozz hogy többet keress. Ha egyedül akarsz fővárosban lakast venni akkor többet kell keresned vagy beéred kevesebbel mint pl másokkal laksz, kiköltözöl messzebb és bejársz vonattal. Hidd el nem leszel egyedül.
2022. febr. 20. 18:32
 20/49 anonim ***** válasza:
16%
Menj vidékre, a falvakban pár milláért kertes házat dobnak utánad. Ja, az nem jó, mert te nem csak egyedül szeretnél lakni, hanem Budapesten szeretnél egyedül lakni..
2022. febr. 20. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!