Hogyan lehet elköltözni a szülőktől?
Egy panellakás ára Budapesten 35 millió Ft. Egy nagyobb tégla lakás vagy kertes ház 60 milliótól kezdődik. Hogyha valakinek jelen esetben nekem nincs barátnőm mondván mert a lányoknak már olyan fiu kell akinek van saját lakása mondjuk. A lényeg az hogy ki hogyan tud venni a mai világban lakást hitel nélkül a 0-ról egyedül és szülői támogatás nélkül? Mert szerintem senki. Engem nem támogatnak a szüleim, nincs tőkém, nem keresek átlagon felül, nincs kapcsolatom, és nem tudok elköltözni a szülőktől lassan 30 évesen mert méreg drágák a lakások. Hogyan lehet ezt megoldani?
Nyilván albérlet sem megoldás mert 1 szobás albérletért a pofátlan tulajok elkérnek 150-160 ezer forintot is. Számitásaim szerint ha nem költök a fizumból és még egy 15 évet a szülőknél lakok akkor 45 éves koromra elérem azt hogy tudjak venni egy átlagos téglalakást hitel nélkül is akár. De mivel panelban élek én is a 32 éves nővérem meg a szüleink egy 55 nm panelban igy ez 4 felnőttnek nagyon szűk. A nővérem nem költözik el mert nincs pénze, én nem tudok mert nekem sincs pénzem, a szüleinknek meg nincsen megtakaritása.
29/F
"Aki nem bulizik, nem költ feleslegesen, és pár százezret keres, az mit csináljon? Nekik már nem jár?"
De most erre mit lehet mondani? Ha azt mondjuk jár, akkor kapni fog valahonnan?
Menjen ki külföldre, mi is azt csináltuk a férjemmel. Sz*r volt? Sz*r. De nem volt más választás. Mondjuk, nem 30 évesen kell erre gondolnia az embernek...
Nem meggazdagodni kell, hanem dolgozni es nyavalygas helyett menni es csinalni. Eleg baj az, ha netto 300 ezer mellett ugy, hogy otthon elsz,lakhatasra koltened se kell, egy forintod nincs. Mit csinalsz te a penzzel?
En se vagyok gazdag, kozel sem, de dolgozom, elem az eletem, ahogy tudom.
Nagyon tudod kik mennek ki kulfoldre, hol laknak es mennyi a fizetes ugy, hogy meg eletedben nem probaltad :D
Magyarazni azt tudsz, latom. Hat mindegy, igy jartal.
"A nők miért nem állnak szóba olyan férfival aki nem áll jól anyagilag vagy miért nem akarnak ilyentől kapcsolatot"
Gondolod, hogy ha az én férjem jól állt volna anyagilag, kimegyünk külföldre? :D Neki se volt kb. semmije, mégis összejöttünk.
Mellesleg, gyári munkásoknak is van nője.
Eltelt 12 év, mióta nagykorú lettél, ennyi idő alatt otthon élve már simán összespórolhattál volna több milliót.
27-es: Akkor hogy bemenjen neked. Hiába dolgozok és alig költök a fizumból ha 30 évesen lassan még mindig nem telik egy normális lakásra Budapesten.
Tessék ez egy szobás kis lakás és nézd meg az árát.
Az ára 45 millió Ft. Tehát 34 négyzetméteres lakás 45 millió forintba kerül. Ha te dolgozol és keresel havi 300 ezret akkor kb. 12 évig kell gyűjteni és nem elkölteni hogy jusson 1 szobás lakásra. Csak éppen mire eléri az ember addig a többet fog érni a lakás. Egy kertes házra ami pedig nem egy kis lyuk meg Budapesten és Budapesthez közeli Pest megyei településeken kb. 80 millióba kerülnek átlagban a házak. Ahhoz meg 25 évet kell minimum gyűjteni hogy meglegyen rá a pénz. Csak addig a szülőknél kell lakni akár 50 éves korig ami nagyon nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!