Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet elköltözni a...

Hogyan lehet elköltözni a szülőktől?

Figyelt kérdés

Egy panellakás ára Budapesten 35 millió Ft. Egy nagyobb tégla lakás vagy kertes ház 60 milliótól kezdődik. Hogyha valakinek jelen esetben nekem nincs barátnőm mondván mert a lányoknak már olyan fiu kell akinek van saját lakása mondjuk. A lényeg az hogy ki hogyan tud venni a mai világban lakást hitel nélkül a 0-ról egyedül és szülői támogatás nélkül? Mert szerintem senki. Engem nem támogatnak a szüleim, nincs tőkém, nem keresek átlagon felül, nincs kapcsolatom, és nem tudok elköltözni a szülőktől lassan 30 évesen mert méreg drágák a lakások. Hogyan lehet ezt megoldani?

Nyilván albérlet sem megoldás mert 1 szobás albérletért a pofátlan tulajok elkérnek 150-160 ezer forintot is. Számitásaim szerint ha nem költök a fizumból és még egy 15 évet a szülőknél lakok akkor 45 éves koromra elérem azt hogy tudjak venni egy átlagos téglalakást hitel nélkül is akár. De mivel panelban élek én is a 32 éves nővérem meg a szüleink egy 55 nm panelban igy ez 4 felnőttnek nagyon szűk. A nővérem nem költözik el mert nincs pénze, én nem tudok mert nekem sincs pénzem, a szüleinknek meg nincsen megtakaritása.

29/F

2022. febr. 20. 14:55
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
29%

"Aki nem bulizik, nem költ feleslegesen, és pár százezret keres, az mit csináljon? Nekik már nem jár?"

De most erre mit lehet mondani? Ha azt mondjuk jár, akkor kapni fog valahonnan?

Menjen ki külföldre, mi is azt csináltuk a férjemmel. Sz*r volt? Sz*r. De nem volt más választás. Mondjuk, nem 30 évesen kell erre gondolnia az embernek...

2022. febr. 20. 18:37
 22/49 A kérdező kommentje:
De 21es te a ferjeddel mentel ki. En meg nem nő vagyok hogy konnyu part talalnom akivel kimegyek kulfoldre es osztozunk a penzen kozosen. Noknek nagyon magasak az elvarasai egy ferfival kapcsolatban.
2022. febr. 20. 19:19
 23/49 A kérdező kommentje:
Ferfival szemben, kapcsolatosan. Ihy egyedul meg kulfoodre kimenni nem a legjobb otlet. Plane hogy munkat meg szallast intezni kulfoldon nem konnyu.
2022. febr. 20. 19:22
 24/49 anonim ***** válasza:
77%
Kifogas,kifogas, kifogas.
2022. febr. 20. 19:48
 25/49 A kérdező kommentje:
24-es: Az emberek miért nem keresnek milliárdokat? Miért vannak szegények és gazdagok? Szegények is megtudnak gazdagodni elmondásod szerint kifogás az hogy ha valaki nem tud. Ha mindent rá lehet arra fogni hogy kifogás akkor nem lenne ebben az országban mély szegénység egyes helyeken főleg. Tudod amások hogy mennek ki küldöldre? Elárulom. Ismerőshöz mennek ki. Tehát nem kell nekik szállást fizetni azalatt az idő alatt ameddig elhelyezkednek valahol. Van olyan munka Hollandiában ilyen kamion pakolás ami forintra átszámolva havi nettó 400 ezer forintra jön ki a fizetés és ebből még le kell vonni a szállást. Igy megéri kimenni? Nem. Itthon én 250-300 ezer forint között keresek. Kell költenem szállásra? Nem. Mégse tudok összegyűjteni milliókat egy lakásra vagy egy házra. Csak úgy lehet összegyűjteni hogyha minimum nettó 1-2 millió forint felett lenne a havi fizetés. Ennyit nagyon kevés cég fizet ebben az országban az alkalmazottaknak.
2022. febr. 20. 19:55
 26/49 A kérdező kommentje:
Sőt. A nők miért nem állnak szóba olyan férfival aki nem áll jól anyagilag vagy miért nem akarnak ilyentől kapcsolatot? A férfiak miért akarnak olyan lánytól is akár kapcsolatot aki nem dolgozik? Igy a nőknek könnyebb talán az élet. Összejön az adott hölgy egy gazdag férfival vagy olyan férfival akinek nagy az ismertségi köre és könnyebben tudnak boldogulni. Visszafelé ez nincs igy. Én láttam még olyat hogy szegény fiú egy nála ezerszer gazdagabb lánnyal összejöttek volna. Persze lehet ilyen de ez igen ritka manapság.
2022. febr. 20. 19:58
 27/49 anonim ***** válasza:
77%

Nem meggazdagodni kell, hanem dolgozni es nyavalygas helyett menni es csinalni. Eleg baj az, ha netto 300 ezer mellett ugy, hogy otthon elsz,lakhatasra koltened se kell, egy forintod nincs. Mit csinalsz te a penzzel?

En se vagyok gazdag, kozel sem, de dolgozom, elem az eletem, ahogy tudom.

Nagyon tudod kik mennek ki kulfoldre, hol laknak es mennyi a fizetes ugy, hogy meg eletedben nem probaltad :D

Magyarazni azt tudsz, latom. Hat mindegy, igy jartal.

2022. febr. 20. 20:02
 28/49 anonim ***** válasza:
79%
#27, megírta egy előző kérdésében, hogy kocsit tart fent, drága telefon-előfizetése van, edzőterembe jár és bulizni. Volt pénz, nincs pénz, huss.
2022. febr. 20. 20:07
 29/49 anonim ***** válasza:
88%

"A nők miért nem állnak szóba olyan férfival aki nem áll jól anyagilag vagy miért nem akarnak ilyentől kapcsolatot"

Gondolod, hogy ha az én férjem jól állt volna anyagilag, kimegyünk külföldre? :D Neki se volt kb. semmije, mégis összejöttünk.

Mellesleg, gyári munkásoknak is van nője.

Eltelt 12 év, mióta nagykorú lettél, ennyi idő alatt otthon élve már simán összespórolhattál volna több milliót.

2022. febr. 20. 20:07
 30/49 A kérdező kommentje:

27-es: Akkor hogy bemenjen neked. Hiába dolgozok és alig költök a fizumból ha 30 évesen lassan még mindig nem telik egy normális lakásra Budapesten.

Tessék ez egy szobás kis lakás és nézd meg az árát.

[link]

Az ára 45 millió Ft. Tehát 34 négyzetméteres lakás 45 millió forintba kerül. Ha te dolgozol és keresel havi 300 ezret akkor kb. 12 évig kell gyűjteni és nem elkölteni hogy jusson 1 szobás lakásra. Csak éppen mire eléri az ember addig a többet fog érni a lakás. Egy kertes házra ami pedig nem egy kis lyuk meg Budapesten és Budapesthez közeli Pest megyei településeken kb. 80 millióba kerülnek átlagban a házak. Ahhoz meg 25 évet kell minimum gyűjteni hogy meglegyen rá a pénz. Csak addig a szülőknél kell lakni akár 50 éves korig ami nagyon nem jó.

2022. febr. 20. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!