Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet elköltözni a...

Hogyan lehet elköltözni a szülőktől?

Figyelt kérdés

Egy panellakás ára Budapesten 35 millió Ft. Egy nagyobb tégla lakás vagy kertes ház 60 milliótól kezdődik. Hogyha valakinek jelen esetben nekem nincs barátnőm mondván mert a lányoknak már olyan fiu kell akinek van saját lakása mondjuk. A lényeg az hogy ki hogyan tud venni a mai világban lakást hitel nélkül a 0-ról egyedül és szülői támogatás nélkül? Mert szerintem senki. Engem nem támogatnak a szüleim, nincs tőkém, nem keresek átlagon felül, nincs kapcsolatom, és nem tudok elköltözni a szülőktől lassan 30 évesen mert méreg drágák a lakások. Hogyan lehet ezt megoldani?

Nyilván albérlet sem megoldás mert 1 szobás albérletért a pofátlan tulajok elkérnek 150-160 ezer forintot is. Számitásaim szerint ha nem költök a fizumból és még egy 15 évet a szülőknél lakok akkor 45 éves koromra elérem azt hogy tudjak venni egy átlagos téglalakást hitel nélkül is akár. De mivel panelban élek én is a 32 éves nővérem meg a szüleink egy 55 nm panelban igy ez 4 felnőttnek nagyon szűk. A nővérem nem költözik el mert nincs pénze, én nem tudok mert nekem sincs pénzem, a szüleinknek meg nincsen megtakaritása.

29/F

2022. febr. 20. 14:55
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

"Gondolod, hogy ha az én férjem jól állt volna anyagilag, kimegyünk külföldre? :D Neki se volt kb. semmije, mégis összejöttünk."

Meglehet kérdezni hogy hány évesek vagytok vagy melyik generációhoz tartoztok?

2022. febr. 20. 20:15
 32/49 anonim ***** válasza:
86%

30 évesek vagyunk.

Te hogyhogy nem spóroltál össze otthon lakva még önerőt sem?

2022. febr. 20. 20:23
 33/49 A kérdező kommentje:
Én 24 éves korom óta dolgozok fixen. Eleinte 160-180 ezret kerestem. Én kb. 2020 óta keresek nettó 300 ezer forint körül. Ha átlagot nézzük mármint azt hogy régen 160-180 ezret kerestem akkor legyen az átlag 220 ezer Ft. Ha nem költöttem volna fizetésemből akkor most tartanék 14 millió forintnál körübelül. Jelenleg viszont 6 millió forint környékén van a megtakaritásom. Ha viszont felveszek hitelt akkor majdnem az egész fizetésem a hitelre menne el és egy szobás lakásra. Tehát az sem egy megoldás és megfogadtam hogy mai világban hitelt soha. Nagyon szemetek sajnos a bankok.
2022. febr. 20. 20:29
 34/49 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, te még mindig csak Budapestben tudsz gondolkodni, noha Magyarország ennél jóval nagyobb. Fortyogsz itt, ahelyett, hogy lódulnál és lakhatnál egyedül. Vidéken is vannak csajok :)
2022. febr. 20. 20:46
 35/49 anonim ***** válasza:
72%

"Tessék ez egy szobás kis lakás és nézd meg az árát."

Mit kell ezen nézni?

Nem kötelező azonnal legjobb kerületekben lévő új építésű lakást venni kápéra.

Ha csóró vagy, akkor a magad szintjén kell nézelődni.

A hitel sem ördögtől való, nyilván kifogásnak jól lehet használni.

2022. febr. 20. 21:05
 36/49 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, már ne is haragudj, de másból se állsz ki, csak nyavajgásból, kifogás gyártásból, ez elég szánalmas hozzállás. Szerintem nem az anyagi helyzeted miatt nem akarnak veled szóbaállni a nők, hanem azért, mert cselekvés helyett csak siránkozol. Szakmámból adódóan nagyon sok fiatal párt ismerek, akik közösen teremtettek otthont, soknak nem állt hegyekben a megtakarítása, de meg akarták oldani és meg is szerezték a lakásukat, igaz nem csináltak a nadrágjukba attól, hogy hitelt is fel kellett venni hozzá. Nagyon is megnézték, milyen a jó, biztonságos hitel, bőven van ebből is a bankokban. Szemetek a bankok? Inkább Te vagy tájékozatlan és ez az állítás mögé bújva könnyebb azt mondani, hogy jaj, ezért nem tudok lakást venni, mert hitelt aztán soha. Bp-en is lehet olcsóbb lakásokat venni, igaz erősen felújítandót. Jaj, tudom, az sem tetszik, az sem jó, mert össze fogod piszkolni magad a felújításnál és festékes lesz a kezed. Fiatal egyedülálló lányokat, fiúkat is ismerek, akik bátran belefogtak a lakásvásárlásba és igen, azt is végiggondolták, mi van, ha nem tudják fizetni a hitel részleteit? Olyan helyen vették a lakásokat, amit simán ki tudnak adni albérletbe és ha úgy adódik, még mindig visszaköltözhetnek a szülőkhöz, amíg egyenesbe nem jönnek. A bérleti díj fedezi a hitelt, így a lakást is meg tudják tartani. Ha eleve arra számítasz, hogy tovább emelkednek hosszútávon a lakásárak, akkor jó döntés akár hitellel is lakást venni, mert az értéke nagyobb ütemben emelkedik, mint amilyen ütemben romlik a pénzed, amit lakásra gyűjtesz.
2022. febr. 20. 21:25
 37/49 anonim ***** válasza:
79%

Válts munkahelyet, tanulj esetleg, úgy van esélyed magasabb fizetésre

egyébként vidéken olcsóbbak azért a lakások,érdemes ott is nézegetni,akár összekötni egy munkahelyváltással

de még a lakáshitel se hülyeség, ha adnak a fizetésedre, igen rossz, hogy el kell magadat adósítani ha kiakarsz költözni az anyafészekből, de hát ez kb minden országban hasonlóan van

2022. febr. 20. 23:17
 38/49 anonim ***** válasza:
72%
Külföldi munka a legegyszerübb.
2022. febr. 21. 00:17
 39/49 anonim ***** válasza:
72%

"Tudod mások hogy mennek ki külföldre? Elárulom. Ismerőshöz mennek ki."

Nem egyáltalán nem. Én is full ismeretlenül egy hirdetés alapján kerültem külföldre munkásszállóra. 18 évesen fogtam a kis utazótáskám és kimentem.

Aztán egészségügyi problémák adódtak sajnos egy év múlva, de itthon is melóztam 19-21 éves korom között ahogy lehetett, majd mikor rendeződtek a dolgok újra külföld. Nem siránkozni kell, meg kifogásokat keresni. Főleg nem 30 évesen kell eszedbe jutnia, hogy lakásra kell gyűjteni.

2022. febr. 21. 08:19
 40/49 kovpet ***** válasza:
23%

"lakást hitel nélkül a 0-ról egyedül és szülői támogatás nélkül"

Ez nem csak most és itt nem megy, de soha és sehol nem nagyon lehetett semmiből csodát építeni. A nálunk sokkal fejlettebb országokban sincs úgy, hogy hitel nélkül vesznek lakást, sőt, házat a fiatalok.

Meg azért pár éve itt (Bp külső kerülete) voltak 7 millás panel lakások. Én is fogom a fejem, hogy nem vettem legalább egyet, most eladnám és lenne hawaii... Talán lesz még ilyen, de ezt nem lehet tudni és lehet, 30 év múlva lesz, akkor meg nekünk már mindegy.

2022. febr. 21. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!