Hogyan mondjam ezt el a szüleimnek?
Figyelt kérdés
Apukám nevelőapját egy roma származású ember halálra késelte mikor még ő gyerek volt és azóta mérhetetlenül gyűlöli őket, nem érti meg, hogy nem minden roma bűnöző. Anyukám úgyszint utálja, de inkább csak nagyon undorodik tőlük, semmi jót nem tudnak kinézni egy cigány származású emberből. Nekem 3 hónapja van egy barátom, akinek az apukája roma és látszik is rajta, emiatt nem merem bemutatni a szüleimnek. Az ő családjuk teljesen normálisan él, ők maguk is elítélik az olyan romákat, akik bűnöznek, hisz az apukája rendőr. Az anyukája teljesen magyar és a kisvárosban, ahol élnek a házi orvos asszisztense, mindenki kedveli a családjukat, jóravaló emberek. A barátom is jó tanuló, sportol, normális barátai vannak, kedves és tisztelettudó. Attól félek a szüleimet ez nem fogja érdekelni, amint meglátják vagy elmondom, hogy roma az apukája ki fognak rám akadni. Folyton mondogatják, hogy nekik mindegy kivel jövök össze, de cigány a házunkba be se léphet. Nővérem régebben barátkozott egy roma lánnyal, akivel abszolút semmi gond nem volt és ők már ezért is állandóan balhéztak vele, tiltották tőle. Szégyellem, hogy a szüleim ennyire rasszisták, nem tudnak különbséget tenni az emberek közt, nekik mindenki rossz és bűnöző, akiben van roma vér. Nem szeretném titkolni tovább és szeretném felvállalni a barátomat, de nem akarom annak kitenni, amit a szüleimtől kapna. Szeretnék ma vagy holnap leülni velük és megbeszélni, hogy legalább ismerjék meg, mert nem olyan, mint amilyennek ők mindenkit gondolnak. Annyira rossz érzés, hogy az ő családja imád engem, én pedig bemutatni se merem nekik. Szerintetek hogyan mondjam el? Eleinte csak célozgassak vagy egyből mondjam, hogy az apukája roma? Van rá esély, hogy rasszista szülők megenyhülnek és elfogadják, hogy én őt szeretem?2022. febr. 14. 13:25
31/33 anonim válasza:
Szerintem menjetek Indiába, ott teljesen mindegy lesz úgyis
32/33 anonim válasza:
26: el lehet gondolkodni, hogy miért nem a svábokról alakultak ki ilyen negatív sztereotípiák...
Róluk olyanok terjedtek el, hogy szorgalmasak, spórolósak, patyolattiszta a portájuk, stb. stb.
Vajon miért?
33/33 anonim válasza:
Viselkedése a lényeg nema származás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!