Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam ezt el a...

Hogyan mondjam ezt el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Apukám nevelőapját egy roma származású ember halálra késelte mikor még ő gyerek volt és azóta mérhetetlenül gyűlöli őket, nem érti meg, hogy nem minden roma bűnöző. Anyukám úgyszint utálja, de inkább csak nagyon undorodik tőlük, semmi jót nem tudnak kinézni egy cigány származású emberből. Nekem 3 hónapja van egy barátom, akinek az apukája roma és látszik is rajta, emiatt nem merem bemutatni a szüleimnek. Az ő családjuk teljesen normálisan él, ők maguk is elítélik az olyan romákat, akik bűnöznek, hisz az apukája rendőr. Az anyukája teljesen magyar és a kisvárosban, ahol élnek a házi orvos asszisztense, mindenki kedveli a családjukat, jóravaló emberek. A barátom is jó tanuló, sportol, normális barátai vannak, kedves és tisztelettudó. Attól félek a szüleimet ez nem fogja érdekelni, amint meglátják vagy elmondom, hogy roma az apukája ki fognak rám akadni. Folyton mondogatják, hogy nekik mindegy kivel jövök össze, de cigány a házunkba be se léphet. Nővérem régebben barátkozott egy roma lánnyal, akivel abszolút semmi gond nem volt és ők már ezért is állandóan balhéztak vele, tiltották tőle. Szégyellem, hogy a szüleim ennyire rasszisták, nem tudnak különbséget tenni az emberek közt, nekik mindenki rossz és bűnöző, akiben van roma vér. Nem szeretném titkolni tovább és szeretném felvállalni a barátomat, de nem akarom annak kitenni, amit a szüleimtől kapna. Szeretnék ma vagy holnap leülni velük és megbeszélni, hogy legalább ismerjék meg, mert nem olyan, mint amilyennek ők mindenkit gondolnak. Annyira rossz érzés, hogy az ő családja imád engem, én pedig bemutatni se merem nekik. Szerintetek hogyan mondjam el? Eleinte csak célozgassak vagy egyből mondjam, hogy az apukája roma? Van rá esély, hogy rasszista szülők megenyhülnek és elfogadják, hogy én őt szeretem?
2022. febr. 14. 13:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%
szerintem inkabb ne. sajnalom, hogy ilyen csaladod van. ha van ra esely hogy esetleg kiraknak a hazbol, akkor inkabb meg ne. majd ha lesz sajat otthonod es meg tudsz elni a szuleid nelkul, akkor mutasd be. addig ne kockaztass
2022. febr. 14. 14:29
 12/33 anonim ***** válasza:
29%
Vannak cigány barátaim, ügyfeleim, tényleg semmi bajom velük, de a te helyzeted egészen más, lássuk be. Én sem örülnék a szülők helyében.
 13/33 anonim ***** válasza:
73%
Hát fel lehet ezt úgy is fogni, hogy most jött egy roma, hogy jóvátegye a szeretetével annak a bűnös romának a szörnyű vétkét.
 14/33 anonim ***** válasza:
93%
Nem lesz könnyű dolgod. A személyes érzelmi érintettség az emberből nem múlik el nyomtalanul.
2022. febr. 14. 14:30
 15/33 anonim ***** válasza:
83%
Apád sosem fogja ezt elfogadni, és pokollá válik az életed otthon attól fogva, hogy megtudják. Gyúrj az elköltözésre, vagy szakíts, mert nem lesz a kettő között lehetséges átmenet. Ez nem egy Disney-film, apád ebbe a gyűlöletbe nőtt bele, erre kondicionálódott, ez nem fog megváltozni. Viszont ki fogja terjeszteni rád is, azt fogja mondani, direkt azért jársz romával, hogy őt bántsd. Nagyon csúnya véget jósolok a dolognak. Árulóként fog kezelni.
2022. febr. 14. 14:35
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogják elfogadni a szavaid alapján. Vàlasztanod kell majd. Mindenesetre úgy dönts, hogy akár évek múltàn is, ha egyedül maradsz egy gyerekkel, tudj meglenni szülők nèlkül is. Nem rosszindulatból mondom, de legjobb csalàdban is fordul elő vàlàs. Ismerek egy ilyen lányt, nem mehetett haza, egyedül szenved egy gyerekkel, pedig nem amiatt vàlltak el mert a fiú roma. Ha magyar lett volna is így alakul. Nem egyszerű a dolgod, most szerelmes vagy, talán jobb lenne mèg hallgatnod erről, míg lásd komolyra fordul e
2022. febr. 14. 14:48
 17/33 anonim ***** válasza:
79%

Úgy tűnik, döntened kell a fiú és az apád között.

Bölcsességet kívánok hozzá.

2022. febr. 14. 14:52
 18/33 anonim ***** válasza:
43%

18: ha nem is minden megyében 70%, de így is elég magas... Túlságosan is...

[link]

2022. febr. 14. 15:23
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
19# ezt ki becsülte? Mert ismerek több bv-st, pl ök akik ott dolgoznak vp re 75% mondanak, nem 30%. Ráadásul naponta többször járok el a börtön előtt, de fehéret még nem láttam.
2022. febr. 14. 15:29
 20/33 anonim ***** válasza:
22%
30-90% szórással meg van az a 70% átlagosan. Az az egy megye ahol csak 30 se feltétlen biztonságosabb, csak az ottani börtön lehet elitebb és nem kérnek a barnákból. De persze, pontozzatok csak le, végülis csak a valós adatokat közöltem.
2022. febr. 14. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!