Hogyan mondjam ezt el a szüleimnek?
Ne bokd ki rogton, hogy az apja roma, eleg a foglalkozasukat tudni. A fiun mennnyire latszik kulsore? Ha rajta nem, akkor igazabol nincs is problema, bemutatod, megkedvelik (ha tenyleg rendes srac, akkor ugye nem lehet gond), aztan utana mar nem fogja erdekelni oket, hogy a szulei milyen szarmazasuak, es talan be is latjak, hogy vannak normalis emberek is koztuk.
A fiu tudja, hogy a szuleid rasszistak? Őt errol nem artana felvilagositani, hogy ha q szuleid elotte is budos ciganyoznak, ne vegye magara... vagy annyi a kapcsolatnak. Hat nehez kerdes.
Szerintem is először a barátodról mesélj, majd említsd meg, hogy mit dolgoznak a szülei, mennyire kedvesek, és csak utána azt, hogy az egyik szülője roma. Ha rögtön letámadnak, emlékeztesd őket arra, hogy a srác nem tehet a származásáról. Ő azt semmivel nem tudta befolyásolni, ahogy a te apukád sem azt, hogy ő meg magyarnak született, éppen ezért undorító dolog valakit olyasmi miatt elítélni, amibe ő maga is csak “belecsöppent”, és tenni nem tud ellene.
Ha tényleg semmi nem hat, ne mutasd be a barátod a szüleidnek, legalább ameddig egy picit meg nem enyhülnek. Ne tedd ki őt annak, hogy ilyen rasszista emberek közé kelljen mennie.
Mennyi idös vagy te meg a barátod?
Mennyire fontos neked ez a kapcsolat és mennyire fontosak a szüleid?
Kérdező már ne haragudj, de előítélet az, amikor valós tapasztalatok nélkül, benyomások hiányában utálsz valakit pl mert meleg. Jelen esetben tapasztalatról beszélünk. És gondolom meséltek mást is, amit tapasztaltak.
Én se tudnám ezt elfogadni az apádként bocs.
De hogy ne legyen kétséged, nekem is az első csajom egy rendes fél roma volt. Soha nem kezdenék kapcsolatot újra romával, félromával, így 40 év után sem, akkor se ha nincs más.
Én a helyedben megkérdezném az egyik barátnőmet meg a szüleit, hogy ha gáz van nem-e tudnám meghúzni magam náluk egy kis időre (utána keresel albérletet).
Azt elmondanám a szülőknek az igazat. Ha hepciáskodnak megmondanám, jó oké akkor én most elmegyek ès addig ne is keressetek, amíg nem tudjátok a páromat elfogadni. Ha tényleg szeretnek egy idő utan váloztanának a hozzáállásukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!