Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy E-cigizek?
Hány éves vagy? Esetleg felhozhatnád úgy a témát, hogy gondolkoztál rajta hogy veszel E-cigit és szívnád néha nikotinmentes liquiddel, mert megkóstoltad és bejött. Aztán majd meglátod mit szólnak hozzá.
Amúgy nem nehéz az ilyet eltitkolni, 50 éves embert is ismerek aki nem cigizik a szülei előtt, mert ellenzik, és úgy van vele hogy jobb a békesség.
"Szeretnék egyenes lenni mert annak semmi értelme hogy a hátuk mögött ecigizek."
És ha elmondod, akkor annak úgy mi éttelme van?
Előbb a részletek:
A nikotin sem önmaga okozza a függőséget, hanem a nem kellően erős elhatározás a leszokás-ra vagy -hoz. Tapasztalat. Harminc évig szívtam napi egy doboz cigarettát, majd kb. 6 éve tértem át az e-cigire. Előbb a "rendes"-ről való átállás sem okozott problémát,sőt(ahhoz képest kiváló élményt nyújtanak a sokféle jobbnál-jobb ízek, aromák), aztán az e cigit is szüneteltettem egy ideig és akkor tudtam meg, hogy csak az igazi, komolyan gondolt, de belülről mégsem gyötrő elhatározás kérdése az egész. Tovább:
Semmi egészségtelen nincs az e cigiben, a likvidek növényi eredetűek, nincs füst mert nem szilárd anyag ég, hanem párolgás van. Úgy tudom, hogy a nikotin, a szervezetbe jutva serkenti az agyműködést(az egyetemi vizsgákra tanulók azért cigiznek olyan irgalmatlanul sokat, már amelyik dohányzik persze).
Anyunak meg úgy mondd el, hogy egyszerűen, nyíltan eléállsz és elmondod. Ha nem tekeri ki egyből a nyakad( talán csak nem tesz ilyet a csemetéjével), akkor szépen, nyugodtan megbeszélhetitek az egészet, esetleg azt is, amit itt most leírtam.
"Kedves anyu/apu, el szeretném mondani, hogy e-cigizek!"
Másik lehetőség: abbahagyod a pénzszórást erre a teljesen fölösleges hülyeségre, és akkor probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!