Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy E-cigizek?

Figyelt kérdés
Igazábol az a lényeg hogy egy pár napja elkezdtem E-cigizni, és nem tudom hogy hogyan mondjam el a szüleimnek... Nem nikotinos liquidet szívok úgyhogy akármikor leszokhatnák. Anyum sose cigizett és nem tudom hogyan szólna hozzá. Apum az E-cigizett egy-két évig bár én inkább anyumtól félek hogy mit mondana. Nagyon engedékeny meg minden, de szerintem nem tetszene neki. Szeretnék egyenes lenni mert annak semmi értelme hogy a hátuk mögött ecigizek. A "inkább szokj le mert nem jó" és hasonló válaszra nem vagyok kíváncsi. (Tisztában vagyok azzal hogy nem egészséges meg hogy nem jó a szervezetemnek)

2021. dec. 31. 10:24
1 2
 1/14 anonim válasza:
92%
Inkább ne mondjad el könyörgöm!!!
2021. dec. 31. 10:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? Esetleg felhozhatnád úgy a témát, hogy gondolkoztál rajta hogy veszel E-cigit és szívnád néha nikotinmentes liquiddel, mert megkóstoltad és bejött. Aztán majd meglátod mit szólnak hozzá.

Amúgy nem nehéz az ilyet eltitkolni, 50 éves embert is ismerek aki nem cigizik a szülei előtt, mert ellenzik, és úgy van vele hogy jobb a békesség.

2021. dec. 31. 10:41
 3/14 anonim ***** válasza:
24%
Sziasztok, e cigizek, és akk mivan?
2021. dec. 31. 10:47
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Hali! Én konkrétan sose mondtam el. Vettem egy ecigit, nem titkoltam soha hogy van, liquideket amiket kevertem beraktam a hűtőbe stb. Nem beszéltünk soha se róla, de nem is csináltam belőle titkot. Előttük nem nagyon szívtam az ecigit, úgyhogy szerintem észre se vették, vagy csak nem akartak tudomást szerezni róla és átnéztek a liquides üvegeken a hűtőben :D Akkor beszéltünk róla először amikor nem tudtam elmenni felvenni a liquid rendelésem és elküldtem apámat mert neki úgyis arra volt dolga, de akkor már 18 elmúltam bőven, úgyhogy nem szóltak érte semmit. Nagyszüleimnek eleinte nem tetszett, de már megbarátkoztak vele. Nem a világ vége az ecigi, valami káros szokása mindenkinek van, legyen az kávé, alkohol vagy cigi. Ha elmúltál 18, megtiltani úgyse tudják, de ha nem tetszik nekik hogy szívod, tartsd tiszteletben és előttük ne használd. Az hogy a szabadidődben felnőttként mit csinálsz, mire költöd a pénzedet, az csak rád tartozik szerintem.
2021. dec. 31. 11:03
 5/14 anonim ***** válasza:
86%

"Szeretnék egyenes lenni mert annak semmi értelme hogy a hátuk mögött ecigizek."

És ha elmondod, akkor annak úgy mi éttelme van?

2021. dec. 31. 11:05
 6/14 anonim válasza:
25%

Előbb a részletek:

A nikotin sem önmaga okozza a függőséget, hanem a nem kellően erős elhatározás a leszokás-ra vagy -hoz. Tapasztalat. Harminc évig szívtam napi egy doboz cigarettát, majd kb. 6 éve tértem át az e-cigire. Előbb a "rendes"-ről való átállás sem okozott problémát,sőt(ahhoz képest kiváló élményt nyújtanak a sokféle jobbnál-jobb ízek, aromák), aztán az e cigit is szüneteltettem egy ideig és akkor tudtam meg, hogy csak az igazi, komolyan gondolt, de belülről mégsem gyötrő elhatározás kérdése az egész. Tovább:

Semmi egészségtelen nincs az e cigiben, a likvidek növényi eredetűek, nincs füst mert nem szilárd anyag ég, hanem párolgás van. Úgy tudom, hogy a nikotin, a szervezetbe jutva serkenti az agyműködést(az egyetemi vizsgákra tanulók azért cigiznek olyan irgalmatlanul sokat, már amelyik dohányzik persze).

Anyunak meg úgy mondd el, hogy egyszerűen, nyíltan eléállsz és elmondod. Ha nem tekeri ki egyből a nyakad( talán csak nem tesz ilyet a csemetéjével), akkor szépen, nyugodtan megbeszélhetitek az egészet, esetleg azt is, amit itt most leírtam.

2021. dec. 31. 11:18
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
Kinek a pénzéből e-cigizel?
2021. dec. 31. 11:48
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

"Kedves anyu/apu, el szeretném mondani, hogy e-cigizek!"

Másik lehetőség: abbahagyod a pénzszórást erre a teljesen fölösleges hülyeségre, és akkor probléma megoldva.

2021. dec. 31. 11:52
 9/14 anonim ***** válasza:
87%
Odaállsz eléjük és elmondod.
2021. dec. 31. 13:02
 10/14 anonim ***** válasza:
80%
Anya, apa, felnőtteset játszom, és elkezdtem ecigizni. Ugye nem baj?
2021. dec. 31. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!