Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy nagyszülők lettek, ha nem vagyunk beszélőviszonyban sem?
Pár éve már egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot anyukámmal, talán ha évente egyszer apával messengeren váltunk pár szót, de az is kb a semmi kategória. Viszont heteken belül érkezik a baba, és még nem tudom, hogy mondjam el nekik. Van egy testvérem, ő nagyon hiányzik, jó kapcsolatunk volt, viszont mikor én eljöttem ő még elég kicsi volt, mostanra pedig nem tudom miket mondhatott neki anya, nem merem felkeresni külön őt, nehogy az legyen, hogy ellenük akarom uszítani (mikor én voltam kicsi ugyan ezt eljátszotta egy másik rokonunkkal, akivel ő nem beszélt, velem viszont egy darabig próbálta tartani a kapcsolatot… )
A terhességemről sem tettem nekik külön bejelentést, úgy gondoltam ha eddig nem voltak mellettem ne emiatt ugorjanak a nyakamba, viszont nem “titkolhatom” hogy unokájuk született, és szeretném megtenni részemről a lépéseket, hogy a család része legyen a szemükben. Ezzel szemben a magam részéről viszont továbbra is tartanám a távolságot, nem véletlen nem beszélünk..
Valakinek esetleg ötlet tanács vagy bármi? :)
Úgy értem, hogy engem kvázi kitagadtak, szeretném ha elfogadnák, hogy van egy unokájuk. Onnantól az ő döntésük, hogy akarják-e látogatni vagy sem, nem állok egyiknek se az útjába, mindössze ha azt mondanák ,hogy szeretnék tartani vele a kapcsolatot, azért legyenek vele tisztába, hogy köztem és köztük továbbra sem oké a viszony, ne az legyen, hogy mindent elfelejtettünk hallelujah..
Nem akarom őket a gyereknek, de úgy érzem az tőlem lenne nagyon szemét gerinctelen húzás, ha esélyt sem adnék a dolognak. :/
Én küldenék levélben egy fényképet, és odaírnám pár sorban mikor született, hogy hívják. Aztán ennyi.
A borítékon rajta lenne a feladónál a címem, így ha akarnak, tudnak válaszolni.
Úgy veszem ki a szavaidból, hogy te soha többé nem akarsz találkozni a szüleiddel (megállapítok, nem ítélkezem), viszont a messzemenőkig korrekt akarsz lenni a gyerekeddel, hogy te nem tiltod tőle a nagyszüleit. Ez kedves, de ahogy írták is előttem, magadat ebből nem tudod kivonni.
De ha értesíteni akarod a szüleidet, írsz apádnak egy messenger üzenetet, aztán vagy reagálnak, vagy nem. Ha nem rossz emberek, az unokán nem térnek napirendre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!