Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy nagyszülők lettek, ha nem vagyunk beszélőviszonyban sem?
Pár éve már egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot anyukámmal, talán ha évente egyszer apával messengeren váltunk pár szót, de az is kb a semmi kategória. Viszont heteken belül érkezik a baba, és még nem tudom, hogy mondjam el nekik. Van egy testvérem, ő nagyon hiányzik, jó kapcsolatunk volt, viszont mikor én eljöttem ő még elég kicsi volt, mostanra pedig nem tudom miket mondhatott neki anya, nem merem felkeresni külön őt, nehogy az legyen, hogy ellenük akarom uszítani (mikor én voltam kicsi ugyan ezt eljátszotta egy másik rokonunkkal, akivel ő nem beszélt, velem viszont egy darabig próbálta tartani a kapcsolatot… )
A terhességemről sem tettem nekik külön bejelentést, úgy gondoltam ha eddig nem voltak mellettem ne emiatt ugorjanak a nyakamba, viszont nem “titkolhatom” hogy unokájuk született, és szeretném megtenni részemről a lépéseket, hogy a család része legyen a szemükben. Ezzel szemben a magam részéről viszont továbbra is tartanám a távolságot, nem véletlen nem beszélünk..
Valakinek esetleg ötlet tanács vagy bármi? :)
"....szeretném megtenni részemről a lépéseket, hogy a család része legyen a szemükben. Ezzel szemben a magam részéről viszont továbbra is tartanám a távolságot, nem véletlen nem beszélünk.."
Aha. Próbálom elképzelni a szituációt. Anyád kiugrik a bőréből hirtelen hogy unokája van és tartani akarja vele a kapcsolatot. Hogy oldod meg? A pár hetes gyereket oda adod a szomszédnak, hogy az adja át anyádnak? Hameg nem beszelsz vele es nem véletlenül, akkor miért akarod, hogy a gyerekeddel kapcsolata legyen? Ha olyan xar emberek, akkor a gyerekednek pontosan miért lenne jó, ha kapcsolat lenne köztük?
Én sem értelek.
Szintén nem tartom a kapcsolatot a családdal, se szülőkkel, se testvérekkel és nem véletlenül. Nem is tervezem. Mérgező, rossz szüleim voltak és nem akarom, hogy az életem részei legyenek, nem akarok velük többet találkozni és azt gondolom, a gyerekeimnek sem származna semmi extra a jelenlétükből és a negatív életszemléletükből.
Mert lehet, hogy őt szeretnék, de mindig azt látná, hogy mi meg utáljuk egymást. Nincs az az Isten, hogy beengedjem őket az életembe mégegyszer.
A lényeg, hogy mikor megszületett a kisbabám, én se közöltem velük, nem is vagyunk ismerősök még neten sem. De amúgy tudom, hogy közös ismerősök révén tudják, azt is tudják, hol
18-as vagyok, véletlenül küldtem el.
Szóval, tudják hol lakunk, hol dolgozunk, ha nagyon szeretnének, kapcsolatba léphetnének velem, felkereshetnének engem vagy az unokájukat, de sosem tették. Mert ő sem fontos nekik annyira, ez az igazság.
Kérdező valld be! Neked igenis hiányoznak, szeretnél újra normális kapcsolatot ápolni velük, erre jó ürügy a születendő unoka, hogy rajta keresztül majd újra tökéletes legyen a családi idill. Mert ha nem így lenne, magasról tennél rá, hogy ismerik-e az unokájukat, vagy sem.
Ha szeretnél velük békülni, akkor állj eléjük, de ne a gyerekedet használd fel erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!