Hogy tehetem túl magam rajta,hogy apám nem keres?
Anyám és apám egyutt jartakegy ideig, majd anyum terhes lett tőle velem. Ahogy apám megtudta, elhagyta anyámat és azt akarta vetessen el. Onnantól nem létezett anyám számára. Engem első születésnapom előtt látott először és utoljára. Sose fizetett anyámnak gyerektartást. Kiskamaszként tudtam meg, hogy aki nevel, az nem a vér szerinti apám. Holott furcsa is volt, mert sose szólítottam apának, meg mindig éreztem, hogy nem vagyok a sajátja. Nagyon rossz gyerekkorom volt mellette. 20 évesen meg próbáltam felkeresni apámat. 0 sikerrel. Mindent tudtam róla, írtam neki, de semmi válasz. Majd 30 évesen kaptam egy levelet apám ügyvédjétől, hogy le kell mondanom valamiről hivatalosan. Anyámék intézték, mert engem az egész nem érdekelt. Az lett a vége, hogy találkoznom kellett vele, mert személyesen alá kellett írnom egy levelet. Némi pénz cserében, le mondtam minden másról (a pénz, az évek alatt nem fizetett gyerektartás volt).
Ott álltam 30+ évesen, hogy megismerhetem apámat. Anyám mondta, hogy csak azért kedveskedik, hogy mondjak le a pénzről is. Nem hittem el. Úgy voltam vele mindenki hibázik, lehet most tényleg meg akar ismerni. Beszélgettünk, azt mondta szeretné velem rendezni a dolgokat. Lassan megismerni a gyerekeimet és jóba lenni velem és tartani velem a kapcsolatot.
Nagyon boldog voltam és már elképzeltem, hogy végre ha lesz esküvőm, az igazi apám visz az oltárhoz. Szuksegem van rá, ezt akkor éreztem mikor egy hirtelen megindulásból, a semmiből megölelt.
2 órát voltunk együtt, majd jött a búcsú.
Vártam. Egy hét után rá írtam, hogy minden rendben van-e. Nagyon örültem és alig várom a folytatást. Aztán jött az arcon csapás. Tiltott mindenhonnan. Az volt a válassza, hogy én át vertem és kihasználtam. Neki idő kell, hogy ezt feldolgozza és ne hogy azt higgyem,hogy ő most máshogy fog hozzá állni. Nagyon fájt, nagyon sírtam. Minden igaz volt, amit anyám mondott. 2 órán keresztül volt egy apukám. Azóta eltelt 2 év. Még egyszer rá írtam smsben. Le tiltott onnan is. Kamu profillal nézem néha a fbját. Csak a profil képet, hogy mennyire hiányzik nekem. Pedig egy vad idegen ember. És hogy mit tettem, hogy ennyire félre lökött. Vagy mit tehettem volna mást, hogy 2 évvel ezelőtt máshogy érezzen? Nagyon hasonlító rá. Én vagyok az egyetlen lány gyermeke. És nem kellek neki. Se a gyerekeim. Pedig már nagypapa.
Nagyon fáj :(
Én is így gondolom 13-as.
Anyukád miért nem tett semmit ez ügyben. Nem értem az ilyen nők, hogy türhetik el, hogy egy idegen fæszi uralkodjon és biráskodjon a gyerekén. Szép anyád van.:) Remélem te nem fogod hagyni, hogy a jelenlegi párod így viselkedjen a gyerekeiddel és inkább azzal kéne foglalkoznod lassan negyven évesen, hogy jó anya legyél és ne egy olyan ember után sírj akihez nincs semmi közöd!
A dolognak három vetülete van. Az egyik a biológiai apád, akinek te egy idegen vagy, nincsenek közös élményeitek, ami összekössön, a genetikai összetartozás nem jelent lelki-érzelmi összetartozást. A másik vetület a te alaptalan és irreális várakozásod, reménykedésed, az "apahiány". A harmadik viszont a nevelő apád ill. anyád, akik ezek szerint 30 éve élnek együtt és köztük feltehetően nem vált világossá, hogy a "normális", szerető apa-gyerek kapcsolat soha nem alakult ki. És itt van a gond, mert mindegy, hogy a gyerek és a felnőtt nincs egymással genetikai kapcsolatban, attól még az érzelmi kapcsolat lehet nagyon szoros. A ti esetetekben azonban nem az és nem is volt soha, kimaradt az életedből a biztonságot, nyugalmat adó apa.
Tedd magad túl a dolgokon.
Szóval, ha jól sejtem apádnak van másik családja, te meg némi apróért lemondtál arról az örökségről, amiből kitagadni nem tudott volna, mert a köteles részt az állami törvények szerint mindenképpen megkapod. Gondolom nem szegény, ha ez ilyen fontos volt, akár több millióról is szó lehet. Tudod ezért megérte neki egy pár órára eljátszani a gondos szülőt. Te meg jó nagy hülye voltál, hogy bevetted, hogy valaha is érdekelted. Őt egy dolog érdekelte, hogy a pénzt másnak juttassa. Amit nem érek a sztoriban, hogy ezt senki nem gondolta? SE te, se anyád, se a nevelőapád, de egy barátod se figyelmeztetett, hogy vigyázz, mert ez szinte tuti kamu közeledés?
Amúgy felejtsd el. Nem az apád, hanem egy spermadonor és nem több. Keress egy pszichológust, aki segít feldolgozni. (Ha ezt korábban megteszed, most legalább számíthatnál egy rakás pénzre, mert egyértelműen a sebzett érzelmeiden keresztül manipulált.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!