Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám maga a sértett önérzet,...

Apám maga a sértett önérzet, hogyan lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés
Így tudom a legjobban jellemezni őt, ő maga az állandó sértett önérzet, a meg nem értett, az áldozat, a kihasznált, a nem szeretett. Állandó jelenetek vannak ebből fakadóan, családi drámák. Belefáradtam abba, hogy bizonygassam, mennyire szeretem. Eddig folyamatosan meg akartam felelni, és mindig kevésnek éreztem magam, illetve ő ezt éreztette most már rájöttem, ezért mégjobban és mégjobban próbálkoztam, hogy a kedvére tegyek, de belefáradtam, kiégtem ebben. Tehetetlen vagyok, végső elkeseredésemben ide írok.

2022. febr. 2. 15:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
El kell költözni. Tapasztalat. Utána is ilyen lesz, de nem hallod 0-24-ben.
2022. febr. 2. 16:04
 2/18 A kérdező kommentje:
Annyival kiegészíteném, hogy rengeteg harag, tüske, és gyűlölet gyűlt össze benne ezek miatt az érzései miatt, és minden munkahelyén is tönkremennek a kapcsolatai. Álllandó áldozat szerepben van. Nemrég kezdtem gyanakodni, hogy talán ő a hibás ezekért a dolgokért. Egyre többet iszik, és látom hogy teszi tönkre magát, nem tudok vele mit kezdeni, minden próbálkozásom hiábavaló, inkább magamnak ártok vele, mert támadásnak veszi, nem tudom megmenteni.
2022. febr. 2. 16:08
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem élek velük, külön élek a párommal.
2022. febr. 2. 16:08
 4/18 anonymousreview60 ***** válasza:
89%

#1:+1

Apádnak valóban sértett az önérzete. Vagy rajta kívül álló szerencsétlen okok miatt nem tudta azt a pályát befutni, amit akart volna és ezt nem fogadja el vagy nagyobbat képzelt, mint lehet. Vagy nárcisztikus. Stb. Mindegy. Roppant hosszú és rendkívül idegőrlő munkával lehetne őt erről (nem egyedül, csak és kizárólag pszichológussal) letéríteni. Ennek esélye lottó ötösnyi. Költözz el!

2022. febr. 2. 16:09
 5/18 anonymousreview60 ***** válasza:
97%
Nem lehet, hanem ő maga a probléma. Költözés megvolt. Akkor, ha nagyon mazochista vagy, vedd fel a kesztyűt, és kezd el szembesíteni, hogy mit hol baszott el. Garantáltak a hónaphosszú csöndek. Mellesleg, ha nem akarsz szenvedni a hűlyeségétől, akkor is kerülnöd kell, csak az kevéssé idegőrlő.
2022. febr. 2. 16:11
 6/18 anonim ***** válasza:
54%
Tipikus energiavámpìr.
2022. febr. 2. 16:34
 7/18 anonim ***** válasza:
77%
#1 vagyok. Apám is nárcisztikus. Én is megmondtam neki az igazat, akkor valóban hónapokig csönd volt, nem keresett, ahogy az egyik válaszoló írta.
2022. febr. 2. 16:41
 8/18 anonim ***** válasza:
91%
Ja hogy alkoholista. Akkor ez a fő probléma, nem a siránkozás, az csak a kamu indok, ami okot szolgáltat az ivásra.
2022. febr. 2. 16:42
 9/18 anonim ***** válasza:
36%

az baj, ha iszik - de #8-as, ez egy ördögi kör:

sértett ezért iszik, iszik, ezért sértik...

DE legyen 1 ügyvédi próbálkozás (hisz elvetemült gazoknak is van ügyvédjük):

azt írod

"Így tudom a legjobban jellemezni őt, ő maga az állandó sértett önérzet, a meg nem értett, az áldozat, a kihasznált, a nem szeretett."

és egyébként nem sértették az önérzetét? nem használták ki?

SZERETI VALAKI???

mert ha nincs senki a kerek egy világon, aki szereti az embert "amint van", csak úgy ítélkezés nélkül, akkor megbetegszik, és előbb-utóbb meg is hal.

2022. febr. 2. 16:53
 10/18 A kérdező kommentje:
#8 nem tudom mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Sokat iszik, rejtegeti a piás üvegeket, és néha átmegy a másik szobába inni, hogy ne lássuk, csak azt vesszük észre, hogy egyszercsak berúgott, szerintem direkt csinálja.
2022. febr. 2. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!