Apám maga a sértett önérzet, hogyan lehet ezt kezelni?
Olvass egy kicsit utána az alkoholizmusnak és a benne lévő szereplőknek. Alkesz nem lesz "csak úgy" valaki, sok szereplős játék, amiben másoknak is változniuk kell hogy az egész kép megváltozzon, és természetesen az alkoholistának is akarnia kell meggyógyulni.
Indulásként ezt ajánlom: [link]
A szüleivel végérvényesen tönkrement a kapcsolata, és az egyik munkahelyén akikkel rendkívül lojális volt, állítása szerint szarul bántak vele. Mi szeretjük, nem értem miért nem érzi, miért kégelkedik állandóan? Semmire nem kérjük, csak hogy ne igyon, mert tönkreteszi magát. Legnagyobb ajándékokat ő kapja, úgy érzem minden próbálkozásom kevés, ha párommal átmegyünk rejtett ellenségességet érzek felőle, amit nem tudok hová tenni. Igazából tudom hogy szeret engem, nem tudom mi zajlik a fejében, de állandó kételkedésben van, mindig arra felé fordítja a dolgokat, hogy beleköthessen mindenbe.
Ez pontosan leírja a mi családi helyzetünket! Segített, hogy elolvashattam, köszönöm!
A párja, anyám egyedül az italozását nem nézi jó szemmel, és az italozásból fakadó problémákat.
Megpróbálok utánaolvasni, és ezen a vonalon haladni, amiről a 11-es beszélt. Köszönöm, hogy rávilágítottatok, hogy az ivászat a fő probléma.
A legjobb, amit tehetsz, hogy távoltartod magad tőle és minimalizálod a beszélgetéseitek számát. Én már 3 éve elköltöztem, és ez volt életem legjobb döntése. Nem a gyerek dolga megoldani a szülei életét.
Olvasd el Susan Forward : Mérgező szülők című könyvét.
Van itt egy hisztis gyerek (kb 55 éves), akinek kielégíthetetlen a szeretet, csodálat, elismerés, minden földi jó és égi manna iránti igénye. Kaphat bármelyikből bármennyit, az pont a semmi, sőt. Ö kinek mennyit ad ugyanezekből? Semmit. De dicsőíti, sajnálgatja és sajnáltatja magát. Majd mivel ezt a ridegtartást ember fia nem tudná elviselni, "muszáj" innia. Ti meg még ezt az egy örömét is "irigylitek" tőle. Ezért még jobban kell őt sajnálni.
Vagyis: van egy alkoholista akinek először kezelni kellene a függőségét, majd utána szakemberhez kellene hosszú távon járnia, hogy a vélt vagy valós sérelmeit és a többi emberhez való viszonyát egyáltalán reálisan lássa, majd még hosszabb idő után ezen tudjon és hajlandó is legyen változtatni. Azt tippelem, nem fogja megtenni. Azt kell tudnotok, hogy senki nem kell, hogy többet érjen nektek mint amennyit ti értek neki. Legyen az bárki. Nem vagytok kötelesek bohócként ugrabugrálni körülötte.
Mondjátok meg neki, hogy kezeltesse magát vagy hagyja abba a hisztit. Így, ezekkel a szavakkal. De a ti életminőségeteket ne rontsa ezzel az idióta viselkedéssel. Szerintem egy bődületes üvöltözés után jó darabig csend lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!