Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tehetem túl magam rajta,h...

Hogy tehetem túl magam rajta,hogy apám nem keres?

Figyelt kérdés

Anyám és apám egyutt jartakegy ideig, majd anyum terhes lett tőle velem. Ahogy apám megtudta, elhagyta anyámat és azt akarta vetessen el. Onnantól nem létezett anyám számára. Engem első születésnapom előtt látott először és utoljára. Sose fizetett anyámnak gyerektartást. Kiskamaszként tudtam meg, hogy aki nevel, az nem a vér szerinti apám. Holott furcsa is volt, mert sose szólítottam apának, meg mindig éreztem, hogy nem vagyok a sajátja. Nagyon rossz gyerekkorom volt mellette. 20 évesen meg próbáltam felkeresni apámat. 0 sikerrel. Mindent tudtam róla, írtam neki, de semmi válasz. Majd 30 évesen kaptam egy levelet apám ügyvédjétől, hogy le kell mondanom valamiről hivatalosan. Anyámék intézték, mert engem az egész nem érdekelt. Az lett a vége, hogy találkoznom kellett vele, mert személyesen alá kellett írnom egy levelet. Némi pénz cserében, le mondtam minden másról (a pénz, az évek alatt nem fizetett gyerektartás volt).

Ott álltam 30+ évesen, hogy megismerhetem apámat. Anyám mondta, hogy csak azért kedveskedik, hogy mondjak le a pénzről is. Nem hittem el. Úgy voltam vele mindenki hibázik, lehet most tényleg meg akar ismerni. Beszélgettünk, azt mondta szeretné velem rendezni a dolgokat. Lassan megismerni a gyerekeimet és jóba lenni velem és tartani velem a kapcsolatot.

Nagyon boldog voltam és már elképzeltem, hogy végre ha lesz esküvőm, az igazi apám visz az oltárhoz. Szuksegem van rá, ezt akkor éreztem mikor egy hirtelen megindulásból, a semmiből megölelt.

2 órát voltunk együtt, majd jött a búcsú.

Vártam. Egy hét után rá írtam, hogy minden rendben van-e. Nagyon örültem és alig várom a folytatást. Aztán jött az arcon csapás. Tiltott mindenhonnan. Az volt a válassza, hogy én át vertem és kihasználtam. Neki idő kell, hogy ezt feldolgozza és ne hogy azt higgyem,hogy ő most máshogy fog hozzá állni. Nagyon fájt, nagyon sírtam. Minden igaz volt, amit anyám mondott. 2 órán keresztül volt egy apukám. Azóta eltelt 2 év. Még egyszer rá írtam smsben. Le tiltott onnan is. Kamu profillal nézem néha a fbját. Csak a profil képet, hogy mennyire hiányzik nekem. Pedig egy vad idegen ember. És hogy mit tettem, hogy ennyire félre lökött. Vagy mit tehettem volna mást, hogy 2 évvel ezelőtt máshogy érezzen? Nagyon hasonlító rá. Én vagyok az egyetlen lány gyermeke. És nem kellek neki. Se a gyerekeim. Pedig már nagypapa.

Nagyon fáj :(

2022. febr. 9. 19:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Most komolyan, egész életbe leszart, hív hogy le kell mondani valamiről: és feltételezted hogy érdekled? Ne már... Örülj hogy ez a tahó paraszt nem volt része az életednek.
2022. febr. 9. 20:00
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mi volt az, amivel átverted és nem tud rajta túllépni?

Teljesen naiv voltál, de érthető, mert szükséged volt egy apára. De ez az ember egy féreg, ilyenre semmi szükséged nincs.

Az ilyen 0 ember arra sem érdemes, hogy rágondolj, nem hogy még te ácsingózz utána meg álprofilról figyelgesd...

2022. febr. 9. 20:03
 3/20 anonim ***** válasza:
81%
Annyira nagyon sajnálom, hogy ezt kell átélned. Hihetetlenül rossz lehet. Ez az ember nem érdemli meg, hogy olyan lánya legyen, mint te.
2022. febr. 9. 20:05
 4/20 anonim ***** válasza:
77%
Remélem ez nem igaz. Ha mégis akkor sajnállak. Nyilván van egy űr benned,amit beakartál tömni. Hát nem a vérszerinti szülőd az amivel befogod. Ne foglalkozz vele.
2022. febr. 9. 20:06
 5/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem érdemli meg. Csak sajnos még mindig reménykedek benne, hogy egyszer biztos máshogy látja a dolgokat. Pedig tudom, hogy nem. De a remény hal meg utoljára. Borzasztó egy érzés. Hiányzik egy olyan ember, akivel életedben semmi közöd nem volt, csak a közös vezetéknév. Aztán találkoztok és tudod, ő az apád. És hiszel újra. Aztán a pofára esés
2022. febr. 9. 20:08
 6/20 A kérdező kommentje:
#4 de igaz. De ez már több éves történet, de meg mindig nem tettem túl rajta magam. Nyilván nem erről szól az életem, de vannak idők, amikor nagyon elgondolkozok. Főleg, hogy vannak saját gyerekeim. Nem vagyok együtt az apukával, de ő sose mondana le a gyerekeiről.
2022. febr. 9. 20:10
 7/20 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

1. Az az ember nem az apád, csak a spermadonorod. Meg akarta dugni anyádat, pechje volt, sikerült.

2. Pazarlod az idődet. Menj pszichoterápiára, ahol segítenek elgyászolni neked ezt a veszteségedet. Semmilyen csatornán ne érdeklődj utána! Tilos.

3. Az apád nemléte miatti űrt más apafigurával (após, munkatárs stb.) próbáld betölteni!

Mindemellett gyanús a sztoriban, hogy:

Csak kamaszként tudtad meg, hogy anyád párja nem az apád. Ergo nem lehetett rossz a viszony, mert akkor ez hamarabb leesett volna. Mégis azt íros, rossz volt a gyerekkor.

Apád meg akarta volna ismerni a gyerekeidet, de te még nem esküdtél. Aki már ennyire érett élethelyzetben van, az már nem akarja, hogy a nemzőatyja kísérje oltárhoz, és nem sír ennyire az apja után.

Persze, az emberek sokfélék. Ha a sztori mégsem kamu, akkor terápia, terápia, terápia.

2022. febr. 9. 20:46
 8/20 anonim ***** válasza:
66%
Mindig van itt valaki, aki azt írja egy sztorira, hogy kamu, csak mert nem vele történt meg...
2022. febr. 9. 20:50
 9/20 A kérdező kommentje:

#7 kiskamasz voltam. 10 körül. Tényleg nem volt így kimondva, hogy nem a mostohaapám az igazi apám. 10 évesen nem tudod mi a helyzet, mikor mindig is ő volt ott, mint "apa". De nagyon rossz volt. De nekem ez volt a normális. Mást nem ismertem, mihez viszonyítottam volna? Borzasztóan féltem tőle. Volt mikor anyum dolgozott, mosothaapám otthon volt, azt hazudtam, hogy barátnőmnél vagyok, közben elbújtam a szekrénybe előle. Barátaim nemnis voltak, mert mindenki előtt meg alázott...mindegy.

Férjnél voltam, a házasságból lett két gyerek. Őket akarta megismerni (ezt momdta). Viszont van már évek óta egy élettársam, aki szeretne esküvőt, én már nem. És akkor vevillant, hogy ha mégis hozzá megyek, ő kísér az oltárhoz. Nyilván ezek olyan kislány álmok.

Hiába érett elhelyezet, attól még feltörtek a sose érzett érzelmek. Valahol mindig szerettem volna egy normális apukát. Főleg, hogy látom, a gyerekeinek milyen tökéletes apjuk van, pedig mi szét mentünk ... hogy ezt így is lehetett volna anno.

Sajnos nem volt egy meghatározó férfi az életemben, aki az apa szerepet betölti, ezért "sírok" utána. De eut ne úgy képzeld el, hogy naponta ki készülök a hiányától. Nem, csak néha még eszembe jut és képes vagyok sírni, mert fáj, hogy ez van

2022. febr. 9. 21:02
 10/20 A kérdező kommentje:
#8 szerintem ezen az oldalon sokkal több őszinte történet van, mint bárhol máshol. Mert itt az ember névtelenül ki tudja adni magából a gondolatait, kérdéseit
2022. febr. 9. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!