Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Teljesen elegem...

Mit tegyek? Teljesen elegem van az egész életemből, mindennap sírok lefekvés előtt. 18.F

Figyelt kérdés

Csak teher vagyok mindenkinek.

Az apám 37 éves, 18 évesen csinált meg engem egy véletlen balesetben az akkori barátnőjével.

Mire észbe kaptak az abortusz már nem jöhetett szóba.

Örökbe akartak adni de mikor az apám szülei megtudták, hogy terhes és már késő engem elvetetni akkor egy nagyon nagy harcban azzal a feltétellel, hogy az apámnak meg az anyámnak soha nem kell még felém biccentenie meg egy fillért se költeniük rám hiszen ők örökbe adtak volna sikerült kiharcolniuk azt, hogy ne adjanak engem örökbe hanem a nagyszüleim gondoskodnak mindenemről.

Mindezzel 16 évesen szembesített az apám mert volt egy párszor nálunk de mindig úgy viselkedett velem mintha én lennék a legnagyobb ellensége.

Aztán egyszer konkrétan rákérdeztem erre és elmondta a teljes igazságot, hogy valójában elszakadt a gumi és nem vett be az anyám esemény utáni tablettát és az abortuszból meg kicsúsztak.

És azért gyűlöl pontosan engem mert ő tett az ellen, hogy én megszülessek és ennek ellenére mégis megszülettem.

Amikor ezeket elmondta bezárkóztam és sírtam a szobámba majd egyszer csak feljött a mamám aki próbált megnyugtatni és elmondta, hogy bár valóban így történt minden de ők akkor is szeretnek engem.

De ez nekem akkor is egy szívfájdalom. Mindenkinek csak teher vagyok még a nagyszüleimnek is. Nem voltam én egy terv akivel számoltak.

Csak egy baleset. Ők pedig magukra vállaltak igen és megmentettek attól, hogy gyermekotthonban legyek ez tényleg egy szép dolog.

De attól én még mindig csak egy baleset vagyok.

És ami a legszomorúbb, hogy van egy 2 éves féltestvérem akinek meg az apám minden szeretet megad mert ő már tervben volt. Én tényleg beleőrülök már ebbe.

Nem volt 2 éve már egy olyan éjjel amit ne sírtam volna végig :(

2022. febr. 4. 23:50
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
20%

Ne izgasd magad azon hogy mi történt a múltban.

Ez a családba születésed így sikerült. Van ez így időnként. Ne bántsd ezért magadat. Örülj hogy élsz és wgészséges vagy.

Az életed ma éled és a jövőd te alakítod.

Innen szép nyerni, ahogy mondanák.

A pszichológusokat meg hagyd a fenébe. Az egy vesztes szakma, kontárok, nem értenek ahhoz amit próbálnak csinálni, legfeljebb úgy tesznek.

2022. febr. 5. 03:00
 22/53 anonim ***** válasza:
76%

Jézusom utolsó… hülye f@sz

Kérdező, ne gondolj erre, ott vannak neked a nagyszüleid, ha teher lettél volna nekik akkor később is örökbe tudtam volna adni, de nem tették, szeretnek téged. Az apáddal nem foglalkoznék, ha megy rá se néznék, addig elmennék otthonról. Biztos vannak barátaid (?) esetleg ők is tudnak segíteni.

Lehet nem vigasz de sok gyerek/ember úgy lett, hogy csak “becsúszott” csak a fele nem árulja el senkinek.

A pszichologus tényleg jó ha jársz hozzá! Előbb utóbb segít majd meglátod!

2022. febr. 5. 03:02
 23/53 anonim ***** válasza:
76%
23 as vagyok, természetesen a 20-as hozzászólásra reagáltam
2022. febr. 5. 03:03
 24/53 anonim ***** válasza:
96%
Tudom most azt gondolod te vagy az a kisebbseg, akinek igy vagy ugy traumaja van ezert sosem lehet boldog az eletbe de ez nem igy van. Mindenkinek van traumaja, traumak es kudarcok kiserik vegig az egesz eletet mindenkinek. Neked most ez csak egy, aztan lehet meg csomo:elhagy a nagy szerelmed, tonkremegy a hazassagod, beperelnek, adossagcsapdaba kerulsz, balesetet szenvedsz stb.acélozd meg magad mert az elet kemény és nem vagy egyedül a nehezsegekkel. Van am par jo pillanat is amiert erdemes elni. Ezekhez nem kell az hogy mi volt a multban. Csak a jelened kell. Olvass mindennap lelki onsegito konyvet naponta egy orat, az hosszutavon kihoz ebbol a negativ gondolati korbol.
2022. febr. 5. 03:57
 25/53 anonim ***** válasza:
92%

Ne rágd magad.

Én házasságban született nem várt gyerek vagyok. És ezt megkaptam anyámtól naponta. Hogy nem elég, hogy nem akartak, de ha már "létrejöttem", akkor legalább lettem volna fiú! Naponta. Tudod milyen érzés naponta ezt hallgatni? Szegény apám sohasem bántott, szelíden kezelt, de a szemét anyám naponta vágta a fejemhez, hogy jobb lett volna ha meg sem születek, de ha már megszülettem, akkor legalább lettem volna ember (mármint fiú).

Sosem hevertem ki, de anyámat utáltam, amig élt (apám meghalt 17 éves koromban), és 18 évesen meg is szakítottam vele minden kapcsolatot.

Egy kérges szívű felnőtt lettem, és mintegy "bosszúból" bebizonyítottam, hogy különb vagyok, mint a bátyám, aki ugye "ember", én meg nem, mert lánynak születtem. De ő kékgalléros senki, egy szakmát sem volt képes becsületesen végig tanulni, én meg egyedül élve befejeztem az egyetemet, utána 84-ben Németországig meg sem álltam.

Tudom, magamról tudom, hogy milyen rohadt nehéz ezen túllépni. Mégis azt mondom, hogy ahogyan én sem, úgy te sem vagy egy "baleset". A baleset az, hogy ilyen szülőket adott nekünk a sors. De emiatt nem mi vagyunk a hibásak.

Tanulj, érettségizz le, tanulj tovább, bizonyítsd be, hogy különb vagy annál, az akkor zöldfülű taknyos apádnál.

64/N

2022. febr. 5. 05:23
 26/53 anonim ***** válasza:
87%

Ott lett elcseszve a dolog hogy nem adtak örökbe.

Újszülött nem kerül gyerekotthonba mert várólista van rájuk. Rögtön egy olyan családhoz kerültél volna akik mindennel jobban akarnak gyereket.

De hát nem így alakult.

És mivel ott van előtted apád ezért természetesen vágysz a szeretetére. (ha orokbeadnak ez se lenne)

Még párszor úgyis próbálkozni fogsz nála, úgyse fogod kibirni hogy ne. Aztán minden alkalommal csalódás és majd az megkemenyit.

2022. febr. 5. 06:49
 27/53 anonim ***** válasza:
82%

Kerdezo te semmirol se tehetsz

Van egy mondas miszerint az elet ugyis utat tor maganak,erre te vagy az elo pelda

Neked meg kellett szuletned mert van feladatod

Apad pedig egy eredeti taho

Anyaddal mi van?Eltunt mint a kamfor?Rola egy szo se esett

Ott vannak a nagyszuleid es szeretnek teged ugyhogy nem igaz hogy senki sem szeret es az sem hogy teher vagy

2022. febr. 5. 06:59
 28/53 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, ha szétnézel akár itt is, láthatod, igen sokan vannak, akiknek nem fenékig tejfel volt a gyerekkoruk és szerintem sokkal több a besikeült gyerek, mint gondolnád. Te szerencsés vagy abban, hogy Neked szerető, gondoskodó nagyszülők jutottak, másnak még ez sem. Ne képzeld, hogy mindenkinek boldog gyerekkor jutott, akiket terveztek a szülei és ők nevelték. Vannak, akiket vernek, szóval és tettel aláznak, neked ilyenben csak ritkán volt részed. Azt az érzést kellene erősíteni magadban, hogy a születésed körülményei és a szüleid hozzádállása nem kell, hogy meghatározza az egész életedet, hiszen ettől függetlenül szerető családban nőttél fel. Legyen neked példa a nagyszülők gondolkodása, akik egészen biztos, hogy nagyon aggódnak most érted, hiszen azonnal lépéseket tettek (drága pszichológus), hogy javuljon a lelkiállapotod. Ne merülj bele az önsajnálatba, inkább nézd reálisan ezt a helyzetet. A szüleid még éretlen gyerekek voltak, amikor anyukád megszült, de volt a családban olyan, aki ennek ellenére elvállalta a felnevelésedet. Csodálatos emberek lehetnek a nagyszüleid és mivel az ő vérük csörgedez az ereidben, legyél hát Te is csodálatos felnőtt. Végy róluk példát és mutasd meg nekik, hogy érdemes volt érted áldozatokat hozniuk, ha már a fiuk csalódást okozott Nekik és köszönd meg azzal az eddigieket, hogy igyekszel ebből a lelkiállapotból kikeveredni és válj értékes felnőtté. Hidd el, megérdemlik a szeretetedet és vigyázz rájuk.
2022. febr. 5. 07:06
 29/53 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem a helyzeted! Igaz, én nem balesetből születtem, de a lóvé miatt sem jobb.

A szüleim aláírtak két gyerekre anno, de a bátyám után anyám meggondolta magát és másodikat már nem akart. Apám beszélte rá, hogy ne kelljen kifizetni a kamatokat/visszafizetni a pénzt. (Nem tudom pontosan)

Apám nem sokat foglalkozott velünk. Szerinte a nő dolga a gyereknevelés. Anyám felnevelt, de mindig is éreztem, hogy nem úgy viselkedik velem, mint a bátyámmal.

Bátyám nagyon válogatós volt (még mindig az, de javult a helyzet) Neki mindig külön főzött, sütött amit szeretett, nekem pedig maradt a maradék jó esetben, rosszabbnál saját magamnak kellett megoldani.

Mikor papám meghalt, anyám örökölte meg a házat. Az egészet tesómra íratta nem sokkal utána. Ha nekem két gyerekem van, akkor két részre osztom, ha hárman vannak, akkor három felé, de úgy tűnik anyám másképp gondolta...

Tesóm kitalálta, hogy neki új, 0 kilométeres autó kell. Felvette a devizahitelt, de aztán nem sokkal később kirúgták a munkahelyéről. Hogy ne vigyék el az autót, anyám fizette tesóm helyett a hitelt amit soha nem kellett visszaadnia. Milyen autót kaptam én? Semmilyet! Több évnyi munka után tudtam venni magamnak egy 10 éves Opelt hogy legalább tudjak mivel járni dolgozni és ne 3 órát kelljen zötyögni tömegközlekedéssel ugyanannyiért!

Párom évekkel később mert egy olyan kijelentést tenni, hogy ő mintha azt venné észre, tesóm teljesen más elbírálásban részesül mint én, annak ellenére hogy a fent említett dolgokat akkoriban még nem tudta.

Annyi legalább vigasztal, hogy az imádott tesóm nem sokra vitte az életben. Csak a kocsija és a háza van amit anyámtól kapott. Folyamatosan rúgják ki a melóhelyekről és még mindig anyám ad neki néha pénzt. Ezzel szemben nekem már 2 autóm van, egy lakásom, egy 30 millát erő telkem amit anno befektetésnek vettem, voltak részvényeim, jelenleg vannak kriptovalutáim ami szépen gyarapszik, számlámon pedig van 7 milla. Nem olyan sok, de nulláról azért szerintem elég szépen feljöttem. Természetesen hitellel indultam, de próbáltam mindig befektetni, hogy ez az összeg növekedjen.

Kérdező! Mutasd meg apádnak, hogy igenis okkal születtél! Vidd többre mint ő és ha lesz egyszer gyereked, mutasd meg neki, milyen is egy jó apa!

2022. febr. 5. 07:37
 30/53 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező más élete is szar sajnos, neked jelenleg az a problémád, hogy van egy fixációd, egy kicsavart ideád arról, hogy a dolgoknak hogyan kéne működniük.

Hiszen apád hibázott, az édesanyád, és az ő szüleik: 4 ember nem tudott megnevelni a 2 gyerekből egyet sem a szexuális felelősségre... Nem te vagy a teher manifesztációja hanem az ő ostoba korlátolt és tapasztalatlan agyuk - ma sem tanultak semmit, hiszen akkor apád és anyád ma a benőtt fejük lágyával gondoskodna rólad is pont úgy ahogy a testvéredeől.

18 éves ember hallotta a méhecskés meg a virágos mesét, tudja hogy ritkán szakad ki a megfelelően síkosított épp óvszer, de észre tudja venni a hibát az aktus után és el tudja kísérni a partnerét a nőgyógyászhoz meg a patikába...

Egy emberre haragudhatnak igazán, csak az nem te vagy.

Te megkaptad azt az ajándékot, hogy független lehetsz az önző apádtól és anyádtól, a 2 éves gyerek még nem élhet ezzel.

Nekem ilyen nőnek meg férfinak a szeretete nem kéne, amilyen hülyék biztosan ártanak a kissebbnek is azzal a nagy törődéssel (persze amíg úgy táncol ahogy ők fütyülnek, ahogy bántak veled egy életen át lehet hogy egy dackorszak vagy egy kamaszlázadás megtöri őket).

Tanulj, legyen karriered, ha meg nekik kell valami akkor tudják, hogy melyik gyereket zavarják - persze rajtad áll olyankor mit csinálsz, én nem segítenék. Ha meg nem keresnek még jobb, lesz egy nyugodt életed.

Te mindenhogy nyersz, ha összeszeded magad, majd te a saját pároddal/partnereddel máshogy csinálod a dolgokat, vagy maradsz magadnak és nem feszengsz ilyesmin.

2022. febr. 5. 07:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!