Ezt elmondjam a szüleimnek vagy inkább csak az orvosnak?
Figyelt kérdés
Nem rég voltam pszichiáternél aki megállapította nálam,hogy bipoláris vagyok. Amiről tudnak a szüleim viszont arról nem,hogy teljesen kikészültem ettől a ténytől,hogy az vagyok. Számítottam rá,hogy az vagyok de arcon csapott a felismerés a betegségtudatom nagyban dolgozik.
Selejtesnek érzem magamat és iszonyatosan rossz a hangulatom. A szüleim előtt próbálom titkolni addig amíg újra meg nem látogatom az orvosomat. Félek elmondani a szüleimnek,hogy nagyon magam alá terített ez a dolog. És újra rossz gondolatok kisértenek. Kaptam hangulatjavítót viszont egy ideig jól is éreztem magamat a segítségével viszont most újra bele csúsztam abba a jól ismert gödörbe.
Érdemes lenne szólnom a szüleimnek is arról,hogy eléggé rosszul vagyok vagy csak az orvosnak említsem meg ezt? A szüleimmel jó a kapcsolatom viszont nem akarom mindig őket terhelni azzal,hogy nekem rossz a kedvem..
Szerintettek elmondjam vagy csak az orvosnak mondjam el?
Ez ne legyen szempont, hogy nem akarod őket terhelni. Egy összetartó család jóban-rosszban kiáll a másik mellett. Te is rossz néven vennéd, ha eltitkolnák előled valami nagy problémájukat.
2022. jan. 31. 15:59
12/20 anonim válasza:
A szülőknek és a párodnak is joga van tudni róla.
2022. jan. 31. 16:15
13/20 anonim válasza:
Te szeretnéd tudni, hogy mi történik a gyerekeddel?
2022. jan. 31. 16:34
14/20 anonim válasza:
Ez egy betegség ugyan, de gyógyszerekkel szinten tartható, nem kell, hogy stigmatizálva érezd magad...
2022. jan. 31. 16:39
15/20 anonim válasza:
Az emberek sajnos pedig stigmatizálnak. Én is elmondtam akkori páromnak hogy ez van, hogy haladunk előre a kapcsolattal, ne akkor mondja hogy "nem erre a lóra tett". Pont a legrosszabb pillanataimban nem volt velem, semmi empátia nem volt benne. A legrosszabbat hozta ki belőlem. Rengeteg hullámzásom volt miatta. Mikor szakítottunk, páros lábbal szállt belém azzal hogy azt mondta, hogy még jó hogy nem lett gyerekünk, az is dilis lenne. Soha nem fogom ezt megbocsátani neki. Úgyhogy óvatosan ha párkapcsolatban vagy vagy leszel, nem szabad elmondani akárkinek.
2022. jan. 31. 17:47
16/20 anonim válasza:
1. Ki kérdezte a párkapcsolatot, 15-ös?
2. Te komolyan szeretnél egy olyan emberrel együtt élni, aki ha tudna egy betegségedről, nem lenne veled, vagyis csak azért van veled, mert nem tud róla? Na ugye! Alap, hogy az ember olyannal éljen együtt, aki elfogadja. Ne pedig olyannal, aki előtt nem lehet önmaga!
2022. jan. 31. 18:33
17/20 anonim válasza:
16-os, ha nem tetszik akkor ne olvasd, egyszerű mint a pofon.
Egyelek meg, hidd el hogy ezzel a betegséggel nem fognak tolongani értünk. Még magamat is nehéz elviselnem néha, el se tudom képzelni hogy akkor milyennek lát minket egy egészséges elméjű ember. Nem szabad olyan fantáziákba esni vagy beleélnie az embernek magát mintha egy csak nátha lenne, és leszarják az emberek. Nem fogják, állásokat is lehet bukni miatta.
2022. jan. 31. 19:00
18/20 anonim válasza:
Ha megfelelően szeded a gyógyszert, akkor tünetmentes vagy, 17-es. Ha magadat nem bírod elviselni, pszichológus kell neked. Ahhoz pedig, hogy eldöntsem, hogy egy hozzászólással egyetértek-e vagy sem, sajna, el kell olvasnom. Így ezt a kívánságodat nem tudom teljesíteni.
2022. jan. 31. 19:37
19/20 anonim válasza:
Akár tünetmentes is lehetsz, de nem biztos. Mindenki más, én pl. a világ összes antipszichotikumát beszedhetném, akkor is hullámoznék mint a tenger. Nem törvényszerű, és kőbe vésett hogy mindenki tünetmentes lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!