Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt elmondjam a szüleimnek...

Ezt elmondjam a szüleimnek vagy inkább csak az orvosnak?

Figyelt kérdés

Nem rég voltam pszichiáternél aki megállapította nálam,hogy bipoláris vagyok. Amiről tudnak a szüleim viszont arról nem,hogy teljesen kikészültem ettől a ténytől,hogy az vagyok. Számítottam rá,hogy az vagyok de arcon csapott a felismerés a betegségtudatom nagyban dolgozik.

Selejtesnek érzem magamat és iszonyatosan rossz a hangulatom. A szüleim előtt próbálom titkolni addig amíg újra meg nem látogatom az orvosomat. Félek elmondani a szüleimnek,hogy nagyon magam alá terített ez a dolog. És újra rossz gondolatok kisértenek. Kaptam hangulatjavítót viszont egy ideig jól is éreztem magamat a segítségével viszont most újra bele csúsztam abba a jól ismert gödörbe.

Érdemes lenne szólnom a szüleimnek is arról,hogy eléggé rosszul vagyok vagy csak az orvosnak említsem meg ezt? A szüleimmel jó a kapcsolatom viszont nem akarom mindig őket terhelni azzal,hogy nekem rossz a kedvem..

Szerintettek elmondjam vagy csak az orvosnak mondjam el?

2022. jan. 31. 14:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
24%
KOrod?
2022. jan. 31. 14:08
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mikor mész dokihoz legközelebb? Hány éves vagy?
2022. jan. 31. 14:09
 3/20 anonim ***** válasza:
7%
Nem ismerem ezt a "betegseget" Mit jelent? Mik a tunetek?
2022. jan. 31. 14:16
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Ha egy kicsit is tudnak valamit a szüleid erről a betegségről (már pedig gondolom utanajartak) akkor tudják hogy ez ezzel jár. Egyszer fent vagy egyszer lent.
2022. jan. 31. 14:23
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

Szia! Én is bipoláris vagyok. Én csak az orvosomnak mondom el, apám nem tud róla és nem is akarom hogy tudjon róla. Segíteni úgysem tud, szépen beveszem a gyógyszereimet és pihenek, nem szólok senkihez. Ha neked tudják a szüleid, és kicsit empatikusak is, akkor ha könnyebb a lelkednek mondd el.

Orvosodnak mindenképp mondd el, mert akkor a gyógyszerezésen fog állítani. 100%-osak nem leszünk, sosem fogunk meggyógyulni, orvosom úgy fogalmazott, hogy csak enyhébbek lesznek a tünetek, teljesen eltűnni nem fognak.

3-as ha meg fingod sincs a dologról, minek böfögöd ide a marhaságod, néhány napra odaadnám ezt a szerinted "betegséget", szerintem felakasztanád magad.

2022. jan. 31. 14:28
 6/20 anonim ***** válasza:
22%

1.: megkerdeztem,hogy ik a tunetek - Neked mar ez nem tetszett.

2.: Indokoltam,hogy aert kerdeztem meg mert nem tudom es erdekel a szemelyes tapasztalata es atlagos guglizas helyett.

3.: Most meg neked itt magyarazkodhatok,mert rossz napod van es kotekszel meg mindenfele jelzoket mondasz ram.

De persze, jelentsel csak batran,ha neked ettol jobb kedved lesz, nem allok a boldogsagod utjaba. Mivel azt irtad,hogy "Szia! Én is bipoláris vagyok" - Most mar tudom,hogy mik a tunetek. Koszonom

2022. jan. 31. 14:46
 7/20 anonim ***** válasza:
91%
Persze, hogy szólj, nyilván jobb ha segítenek, nem??
2022. jan. 31. 15:07
 8/20 anonim ***** válasza:
88%

6-os :

Elöször is siralmas, hogy nem vagy képes a google-ban megnézni, miröl van szó, ha nem tudod.

Másodszor legalább ennyire siralmas, hogy nem tudod felfogni, az 5-ös válaszoló (Én is bipoláris vagyok) nem azonos a kérdezövel.

2022. jan. 31. 15:37
 9/20 anonim ***** válasza:
19%
Tevedsz, tudom,hogy nem azonos a kerdezovel. nem is ertem,hogy miert pattog itt nekem. Mi prvatba lezsiroztuk mar a kerdezovel az itt zajlo esemenyeket.
2022. jan. 31. 15:41
 10/20 anonim ***** válasza:
97%
Ha jó a kapcsolatod a szüleiddel, akkor beszélj róla velük. Sokszor már az is segít, ha elmondhatod valakinek és tudod, hogy melletted vannak.
2022. jan. 31. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!