Miért ilyenek velem a szüleim? Ez a normális?
Szóval az a helyzet, hogy 18 vagyok, egy szobában élünk 4-en. Saját szobám nem volt soha. Sorházban "élünk". Nagyon rossz a környék is, meg udvar sincs. Stb.
Sokat tanulok a forexről,kereskedésről,kriptórol,és még sok más témáról. Biztos vagyok benne, hogy pár év és elköltözök. Lesz pénzem. Teszek érte. Sokat. Elég szegények vagyunk.
Amikor játszok online a telefonon (legtöbbször inkább tanulok rajta) és "szólnak" valamiért, hogy kellene csinálni valamit (legtöbbször NEM sürgős a dolog, és ők is megtudják csinálni,ha nem lennének élet képtelenek ennyire) nem tudnak várni 2 percet. És utána jön a 20 perces "menj a g@cibe szertartás"..
Normális ez, hogy ennyire ugráltatnak?
Egy szó,mint 100 nem lehet tőlük csinálni semmit nyugodtan, csak nagyon idegeskedve.
Nem normális, de gyakori.
Anyámnak is mminden kell és most, de én 20 percet kell kérleljem csak arra, hogy a szobámból kimenjen.
Jaja, pár év, amíg te okosodsz, azért nem gond, ha eltartanak, ugye?
Saját szoba és udvar nélkül gyerekek milliói nőttek már fel, te se akarj belehalni.
Alapvetően az a leginkább abnormális, hogy négyen laktok egy szobában. Mintha a középkorban élnénk! Ha jól értem, ez születésetek óta így van, ott nőttetek föl négyesben, most meg már minimum kamaszkorúak vagytok.
Engem elsősorban ez akasztana ki (jó, tudom, más, hogy te ebbe születtél bele). Ehhez képest piti ügy, hogy elvárják, hogy ugorjak, ha szólnak.
5-ös, nem mindegy, hogy úgy nincs saját szobája, hogy az azonos nemű testvérével ketten vannak egy szobában, vagy pedig úgy, hogy a szüleivel.
Ahogyan a kérdező él, az 2022-ben Magyarországon abnormális! De már 50 éve is az lett volna. Kb. az 1950-es években volt normális.
Fuss menekülj onnan!! Komolyan mondom! Nyilván nem, hogy nem normális abszolut katasztrofális.
Mi az, hogy örüljön, hogy eltartják?!
Konkrétan ha nem hagyják tanulni akkor kell majd eltartani, mert nem fog tudni elmenni és önálló életet kezdeni magának.
Nagyon jó, hogy felismerted ezt és nem akaraod megszokni ezt a nyomorúságot. Menj, amint tudsz.
Az lenne a legjobb, ha barátokkal közösen, diákként munka mellett egy személyenként 60/80e/fős albérletet céloznál meg. Az máris sokkal kultúráltabb.
Egyébként én 23 évesen élek még otthon, kultúráltan, egyetemre járok még. De tudom, hogy ez sincs rendben már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!