Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vagy otthon vagyok, és úgy...

Vagy otthon vagyok, és úgy kezelnek mint egy 6 évest, vagy Pesten, és nem törődnek velem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, Pesten élek.

Amióta Pestre kerültem, nagyon megromlott a kapcsolatom a szüleimmel. Előtte olyanok voltak, mint a legjobb barátok, bármit elmondhattam.

Két választásom lett, miután elkerültem. Vagy otthon vagyok, és úgy kezelnek, mint a 6 éves gyereket, nagyon durván alkalmazkodnom kell lelkileg. Nem nagyon mondhatok nemet, mert akkor megrökönyödnek. Mindenről be kell számolni, pl. Hogy miért nem eszek, miért nem kérek csokit, miért iszom ennyi kávét, miért nem kérek most ebédet, akkor mikor fogok enni, stb.

Ha meg visszamegyek Pestre, akkor nem keresnek, nem reagálnak ha én keresem őket. Múltkor egy hónapig nem mentem haza, mert dolgom volt, éltem az életemet, és annyit nem kérdeztek hogy elek-e. Most otthon vagyok, és már kezdődik, hogy muszáj visszamennem Pestre?

Egyszerűen meghalok ezektől a szélsőségektől. Lelkileg nagyon szenvedek. Próbáltam beszélni velük erről de nem lehet.

Két véglet van: vagy otthon vagyok és jó a kapcsolat, kiállnak értem, stb, vagy Pesten vagyok és elvágnak velem mindent. Múltkor azt mondták hogy igen, választanom kell.

Ilyenkor mit tehetek? Számomra ez nagyon durva, és nagyon sokat sírok miatta. Nem azt várom, hogy minden nap beszéljünk, de az, hogy akkor olyan, mintha nem léteznék az durva.

2022. jan. 30. 13:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
78%

Tudatosítsd magadban, hogy ez az ő problémájuk nem a tied. Érzelmi zsarolás az egész , de gondolom az eszeddel tudod,hogy az a normális ,hogy éled a saját életed. Ha ők nem kérnek belőled, akkor tudom nagyon fáj, de hagyni kell őket.

Majd megunják ha látják,hogy nem tudnak megtörni és "hazaköltöztetni" . Akkor talán normálisabbak is lesznek.

2022. jan. 31. 11:40
 22/23 anonim ***** válasza:
79%

Addig csinálják, míg engeded.

Én leszrom őket, mert belefáradtam a passzív-agresszív hülyeségeikbe.

2022. jan. 31. 15:03
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is vidékről költöztem Pestre, kb húsz évesen, most 28 vagyok. Ha otthon maradtam volna, ràm is az vàrt volna, hogy kb bezàrva élhettem volna, mindenféle életcél nélkül, csak az lett volna, amit ők akarnak. A mai napig manipulàlnak, vagyis próbàljàk, de màr hiàba. Az a helyzet, hogy amíg làtjàk rajtad, hogy ezt lehet, addig csinàlni fogjàk. Azért viselkednek veled úgy, mint egy gyerekkel, mert te is gyerekként viselkedsz. Had kérdezzem meg, miért mentél el olyan messze?? Na ugye... Te màr tudtad akkor is, mikor elindultàl, hogy mert így van esélyed élni. Viszont a végtelenségig nem menekülhetsz. Neked is el kell engedned őket, hogy ők is elengedjenek. Egy idő utàn természetes, hogy naponta nem keressük egymàst, mert naponta nemis történik valami, annak nem sok értelme van, hogy megkérdezed minden nap, milyen az időjàràs, mit ettek...

Megmondom neked, én most 28évesen is fiatalnak érzem magam, Te 25 éves fejjel még gyerekebb vagy, mint én. Ha tudod, làtogasd, hívd őket, hogy megnyugodj, minden rendben velük, màsrészt nem természetellenes, hogy az embernek hiànyzik a csalàdja, hiszen szereted őket. De kezdesz felnőni, önàllósodni. Ha a közelben laknàl, akkor is tisztàzni kellene a tisztes tàvolsàgot, mindegy, hogy a mellettük levő utcàban laksz e, vagy 100-200km-rel odébb.

2022. jan. 31. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!