Vagy otthon vagyok, és úgy kezelnek mint egy 6 évest, vagy Pesten, és nem törődnek velem. Mit tegyek?
25 éves nő vagyok, Pesten élek.
Amióta Pestre kerültem, nagyon megromlott a kapcsolatom a szüleimmel. Előtte olyanok voltak, mint a legjobb barátok, bármit elmondhattam.
Két választásom lett, miután elkerültem. Vagy otthon vagyok, és úgy kezelnek, mint a 6 éves gyereket, nagyon durván alkalmazkodnom kell lelkileg. Nem nagyon mondhatok nemet, mert akkor megrökönyödnek. Mindenről be kell számolni, pl. Hogy miért nem eszek, miért nem kérek csokit, miért iszom ennyi kávét, miért nem kérek most ebédet, akkor mikor fogok enni, stb.
Ha meg visszamegyek Pestre, akkor nem keresnek, nem reagálnak ha én keresem őket. Múltkor egy hónapig nem mentem haza, mert dolgom volt, éltem az életemet, és annyit nem kérdeztek hogy elek-e. Most otthon vagyok, és már kezdődik, hogy muszáj visszamennem Pestre?
Egyszerűen meghalok ezektől a szélsőségektől. Lelkileg nagyon szenvedek. Próbáltam beszélni velük erről de nem lehet.
Két véglet van: vagy otthon vagyok és jó a kapcsolat, kiállnak értem, stb, vagy Pesten vagyok és elvágnak velem mindent. Múltkor azt mondták hogy igen, választanom kell.
Ilyenkor mit tehetek? Számomra ez nagyon durva, és nagyon sokat sírok miatta. Nem azt várom, hogy minden nap beszéljünk, de az, hogy akkor olyan, mintha nem léteznék az durva.
" Ez direkt van. Olyan, mint ha azt csinálnák, hogy: ,, Na, elmentél, akkor majd megtudod, milyen nélkülünk, és szaladsz te majd haza!!! '' Ez tényleg olyan érzet, mint egy zsarolás, hogy te ne menjél el. Érzelmi zsarolás."
Milyen érzelmi zsarolás? :D A kérdező sem keresi őket.
#11, 12
De. Csak a szüleinek még válaszolni is derogál, ebből is játszmát csinálnak, ahogy az egész helyzetből.
"nem reagálnak ha én keresem őket."
Ezek után természetes a kérdezőtől, hogy kipróbálja, vajon meddig játsszák a hókirálynőt, ha ő nem pitizik. Úgy látszik, sokáig. De ezt ne fogjuk már rá a kérdezőre, hogy az ő hibája.
ad #2: nemcsak a szülőket kell elengedni, hanem a szülőknek is el kell engedni a gyereküket !
Nem könnyű ez az elválás, a szüleid nyilván még nem tudnak felnőttként tekinteni rád, nem tanulták meg ennek a gyakorlatát, ugyanakkor, amikor nem vagy velük, részben felszabadultak a szülői "teher" alól, részben átérzik azt a sajátos zavarodott kényszert, hogy ne szóljanak bele egy tőlük függetlenedő ember életébe.
Ezt velük kell megbeszélned, hogy szeretnéd velünk tartani a kapcsolatot telefonnom/ eMail -ne, Skype -on(videóhívás) keresztül.
lehet meg kell nekik tanítanod, hogy mit hogyan kell, de utána jó lesz főleg ha mind a két fő részére megfelelő a kommunikációs forma.
Szerintem úgy vannak vele, hogy ha elmész akkor dolgod van és nem akarnak zavarni a felnövésedben.
Szerintem normális az, hogy ne keresnek ha nem tudják, hogy hogyan keressenek és szeretnék ha felnőnél.
beszélj velük, hogy TE hogyan SZERETNÉD és ŐK hogyan szeretnék aztán jussatok konklúzióra és legyen úgy!
Passzív agresszív nyomorékok.
Velem is ezt csinálta anyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!