Fiam miért akarhat innen elköltözni?
Figyelt kérdés
Van egy két házrészes házunk. Teljesen fel lett neki újítva, külön bejárata van, nem lehet hozzá házon belül átjárni szóval még az sem, hogy nem lenne magánszférája. Ennek ellenére minden áron el szeretne innen költözni. Akkor minek újítottuk fel neki? Ha az indokot szeretném megtudni, csak annyit mond hogy neki saját ingatlan adna megnyugvást.2022. jan. 23. 20:24
41/59 anonim 

válasza:

Idővel, ha családot akar, gondolom azt nem a szüleivel közös házban képzeli el, még úg sem hogy külön házrésze van. Ez teljesen norális igény. Vagy kérdező, te úgy gondoltad hogy majd ott fog élni örökké, oda vállal gyerekeket stb?
42/59 anonim 

válasza:

Én sem szívesen költöznék anyósomékhoz, ha úgy alalkulna (a barátomnak ott lenne külön lakrésze), már ne is haragudj.
Még a szomszédba sem, nemhogy egy udvarba.
43/59 anonim 

válasza:

24 vagyok, 3 éve itt lakik a párom is, és ugyanez a helyzet. Mi is csak majd a sajátban tudjuk elképzelni a családalapítást nem itt. Szerintem ennél több indok nem is szükséges, hiába lenne kézenfekvő, nekünk is kell egy saját ingatlan amit teljesen magamunkénak tudunk érezni..
44/59 anonim 

válasza:

#41 pontosan. Én szüleim is dettó ezt szeretnék, pedig nem is vagyunk túl jóba. Végül hallottam vissza 1-2 nevetséges dolgot, azért szorgalmazzák ennyire a maradásunkat,hogy például legyen ki etesse a kutyáikat, ne maradjon őrizetlenül a ház,ha ők elmennek nyaralni. Persze nem azt mondom,hogy a kérdező ilyen önző semmitmondó okok miatt akarná, de vannak ilyen esetek is.
45/59 anonim 

válasza:

39: IGEN!
Nálunk ez szerencsére fel sem merült, de a kornyezetemben sajnos láttam sok negatív példát... És nem is unintelligens embereknél! EGyszerűen nem történt meg a leválás, és a saját házukban (hiába volt elkülönítve teljesen lakrész), úgy jöttek-mentek a szülők, mintha a saját konyhájukba, hálószobájukba mentek volna át... El is költöztek a fiatalok, pedig itt a konkrét esetben egy svábhegyi villáról volt szó....
46/59 anonim 

válasza:

Kérdés, hogy a felújítást ő kérte, vagy te gondoltad, hogy te tudod, a gyereked helyett, hogy mi jó neki? Érdemes lenne/lett volna őt is bevonni, hogy képzeli el a jövőjét. Azt meg pláne felejtsd el, hogy emiatt hibáztatod, hogy "felesleges volt a felújítás". Abba kellene hagyni ezt az érzelmi manipulációt, feltételezem önálló lényről van szó, hadd legyen már szabad akarata.
47/59 anonim 

válasza:

Nálunk bőven elég volt az is, hogy a szüleim a szemközti házban laktak. Anyám úgy jött-ment unokázni, hogy a csengőt se nyomta meg, csak bemasírozott. 8 évig tűrtem, költöztünk. Előbb kellett volna.
48/59 anonim 

válasza:

Minden anyukának azt üzenem, hogy 18 év felett már illik tiszteletben tartani a gyermeked saját életét, saját akaratát. Az nem szeretet, ha ráerőltetem trükkök százaival, amit ÉN akarok. Az valami más, de pont nem szeretet.
49/59 anonim 

válasza:

Spóroljon, és költözzön 5-6 év múlva. Ez a normális. Nektek pedig jó lesz nyugdíj kiegészítésnek, ha majd kiadjátok a fenti lakást idősebb korotokban.
50/59 anonim 

válasza:

Hiába adtok meg neki mindent, egy ember attól lesz igazán felnőtt, hogy különköltözik a szüleitől. Nem 1 ajtóval arrébb, hanem legalább 1 utcával vagy városrésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!