Így érdemes elköltözni?
21 éves vagyok, édesanyámmal élek, jól kijövünk egymással, nem vagyok neki sem útban, ő sem nekem. El tudnék költözni albérletbe, mondván hogy felnőttem, röppenjek ki (a családom nem mond ilyet), de mivel nincs párom, az egyedül léttől valószínűleg nem lennék hosszú távon kiegyensúlyozott és boldog, valószínűleg anyum jobban viselné hogy ha egyedül maradna, de nyilván neki se lenne jó (beszéltünk erről). Tágas kertes házról van szó, megvan a kényelmes élettér.
Szóval a kérdésem az, hogy így is érdemes elköltözni és saját életét kezdeni, vagy ráérek még, ha lesz kapcsolatom (ha meg nem akkor anélkül) majd később is teljesen saját lábra állni?
Én 18 évesen költöztem el otthonról. De azért, mert mar rettenetesen vágytam arra, hogy egyedül legyek, saját magam ura lehessek. Most is így tennék, ha újra kezdenem.
Tedd azt amit érzel. Az a legjobb döntés mindig.
Ha azt akarod, hogy egészségese fejlődjön a jellemed, akkor hagyd ott. Nem muszáj még most, de pár éven belül tedd meg. Tehát azért ilyen 25 éves korodba mindenképp hagyd ott a szülői házat. Ahhoz, hogy ténylegesen, normálisan fejlődj, ahhoz egyedül is lenned kell. Egyedül kell tapasztalnod dolgokat és egyedül is boldognak kell, hogy legyél. Szóval a párkapcsolat sem azért van, hogy elűzze a magányodat. Az, aki magányból választ magának párt, az sosem lesz boldog.
A lényeg, hogy szükség van a szülői leszakadásról, mivel ez a felnőtté válás alapvető lépése. Ha valaki otthon marad, az egy kisgyerek marad örökké, aki függni fog mindig a szüleitől. Nem lesz önálló döntése, véleménye. És nagy valószínűséggel olyan párt fog keresni/találni magának, aki dominál felette(mint egy szülő). Szóval azért a helyedben nagyon átgondolnám ezeket a dolgokat. Egyébként ezeket pszichológusok nagyon részletesen el tudnák neked magyarázni. Azért, mert egyesek azt hiszik, hogy az jó és normális, hogy valaki otthon él a szüleivel 30+ évesen, az attól még nem igaz. K*rva egészségtelen a mentális fejlődést tekintve.
Mivel jól érzitek magatokat együtt, és van életteretek is, nincs értelme. Örülj neki hogy addig is megspórolhatod az albérlet árát, nincs értelme "elpazarolnod" azt a pénzt, ha jól megvagytok. Addig is félretehetsz, ez hatalmas áldás! Bárcsak a helyedben lehettem volna :)
Szuper hogy ilyen kapcsolatot tudtok ápolni. És írod is, hogy valószínűleg neked sem tenne jót egyelőre, így nem is kérdés!
Majd érzed magadtól, ha te el Akarsz menni, és annak is meg lesz az oka.
21 evesen koltoztem el, pedig volt hely boven, es nem kergetett a tatár.
8 evet eltem egyedül, es ha ujra fiatal lennek, ugyanugy elkoltoznek ujbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!