Hány évesen érdemes elköltözni otthonról?
19 évesen. Tanyáról - nagyvárosba.
Nem okozott nehézséget ;)
23 vagyok, nálunk ez valahogy fokozatosan zajlott le. Mivel koliban nem jutott nekem hely, albérletben lakom, mióta egyetemista vagyok, amit eleinte a szüleim fizettek. Aztán szépen fokozatosan egyre kevesebbet jártam haza, kitapasztaltam, hogy tudok kiteremteni annyi pénzt, hogy megéljek belőle, így egyre kevésbé szorultam rájuk anyagilag is, úgyhogy mostanra jött el az, hogy hivatalosan is külön élek. Még azért kapok tőlük némi támogatást, hogy ne kelljen annyira számolgatnom a forintokat, de igyekszem minél önállóbban megoldani az életemet.
Nekem ugye az egyetem miatt muszáj volt eljönnöm, de igazából már igényeltem is, és a várost is szeretem. 4 év alatt 4 albérletem volt, a lakás nekem egy olyan dolog, hogy legyen hol lefeküdni, aztán kész, mert szinte sosem vagyok ott, vagy dolgozom, vagy iskolában vagyok. Amúgy nem panaszkodom, jól érzem magam ebben az életben, szerintem ebben a korban már egészségesebb, ha az embernek van saját élete. Ez persze nem jelenti azt, hogy meg kell szakítani a kapcsolatot, vagy hogy bárminek is meg kell romlani. Szerintem nálunk ideálisan zajlott le ez a folyamat.
21 evesen koltoztem el otthonrol, eleinte meg segitettek a szuleim, most mar teljesen onellato vagyok. Egy kisvarosbol kerultem fel Budapestre.
Szerintem nem az eletkortol kell fuggove tenni, hanem ha neked megvan ra az igenyed es a korulmenyek is adottak.
Életkortól egyáltalán nem függ, sokkal inkább a körülményektől. Egyetem, munka, párkapcsolat miatt költözik el otthonról a legtöbb ember. Ha ezeknek valamelyike fenn áll és a lakóhelyedtől távol van, akkor sajna vagy nem sajna cuccolni kell. Ugyanez van ha az ember párkapcsolatban él.
Egy dolgot nem szabad csinálni (mármint a gazdagok ez alól kivételek, mert hát nekik ez nem ügy): csak azért elköltözni, mert már vagy huszonpár éves a haverok cikiznek, hogy még mindig otthon laksz. Ha jó a kapcsolatod a szüleiddel, egyetem/munka nem indokolja, idegenekkel haverokkal egyébként sem vágysz összeköltözni, akkor felesleges vagyonokat beleölni egy lakásba/albérletbe. Ha van barát/barátnő, akkor nyilván, költözni érdemes, főleg ha már komoly a dolog.
Sajnos Magyarországon ez már nem ciki vagy nem ciki alapon működik, hanem van-e rá pénzed vagy nincs...itt ebben az országban még a tehetősebb családok gyerekei is ingáznak inkább nap, mint nap, mert a vonat/buszbérlet még mindig ezerszer olcsóbb, mint az albérlet. Sajna ez van ilyen időket élünk. Amerikában meg a nyugati országokban nyilván másként van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!