Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen érdemes elköltözni...

Hány évesen érdemes elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés
Itthon elég jó dolgom van, de nem akarok a szüleim terhére lenni. És gyakran szüleim is felvetik, hogy pár év múlva ugye elköltözök-e. De szeretek itt az erdő szélén lakni. Városba nem szeretnék lakni. Attól is félek, hogy ott nem érezném otthon magamat. Leírnátok, hogy hány évesen költöztetek el, tetszett-e a másik lakás, hogy hogy éreztétek magatokat ott, és hogy milyen helyre költöztetek?

2017. ápr. 14. 14:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták, ez tényleg nem a kortól függ, hanem sokkal inkább az élethelyzettől és az igényektől. Én már 27 múltam, mire elköltöztem édesanyámtól. De amikor vele laktam, akkor is teljes mértékben beszálltam a rezsibe stb. Illetve én egyetemre is jártam, több szakot is elvégeztem, ezért is laktam otthon ilyen sokáig. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy mi a párommal nem akartunk albérletbe menni, inkább saját lakást akartunk, és azzal kapcsolatban is elég nagy elvárásaink voltak (pl. hogy kellően tágas legyen, legalább 80-90 nm, jó környéken legyen stb.), ezért inkább kivártuk amíg össze tudunk rakni annyi pénzt, hogy a megfelelő lakást megvegyük. Egyébként nálunk otthon kb. 23-24 éves korom környékén merült fel először a "mikor költözöl el" téma.
2017. ápr. 14. 21:27
 12/15 Költőnő? ***** válasza:
22 évesen pesten tálaltam munkát, költöztem egy haverhoz, ott pár hónap, majd albérlet.
2017. ápr. 15. 08:59
 13/15 anonim ***** válasza:
szerintem, ha nem akarsz elköltözni, de nem akarsz a szüleid terhére lenni, akkor adj haza pénzt. annyit, amennyi megéri nekik, hogy ne akarjanak elküldeni.
2017. ápr. 15. 15:28
 14/15 anonim ***** válasza:

23 leszek, fél éve lakom külön a párommal. Nálam ez olyan 20 év körül kattant be, de valószínűleg közrejátszott az is, hogy pár hónapot laktam anyósjelöltnél, és onnan menekülni akartam. Ott kristályosodott ki a különköltözésre való vágy. Páromat kellett sokáig győzködni, mert ő sokáig lakott az anyjával, 26 volt mikor összejöttünk. Aztán egyszer besokalltam anyósból, hazamentünk Anyukámhoz. Ő úgy áll ehhez hozzá, hogy az az egészséges, ha a gyerek húszonévesen elköltözik otthonról, elkezdi a saját életét élni. Teljesen egyetértek vele. Nekem akkor már meg volt az az ember akivel le akarom élni az életemet, valamilyen szinten az együttélést is kipróbáltuk, így végre elkezdtünk albérletet keresni.

Most itt tartunk, egy kis kertvárosi házikó, nem fullextrás, van mit alakítani rajta, de nekünk és az állatainknak tökéletesen megfelel. Én imádom. A lakást, a külön életet, hogy a magam ura vagyok és senki nem mondja meg mit, mikor és hogyan csináljak, hogy saját döntéseim vannak amiket senki sem kérdőjelez meg maximum a párom.... sorolhatnám estig, mennyi előnye van. Persze vannak hátrányok is, de nekem teljesen megéri még így is :)

2017. ápr. 15. 16:37
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ott, az erdő szélén keress akkor valami lehetőséget! De beszéld meg a szülőkkel előtte, hogy egyértelmű legyen, hogy mi a helyzet. Mert ha nincs rá különösebb ok, akkor szerintem fölösleges két lakást fizetni ahelyett, hogy együtt is lakhatnátok. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy.
2017. ápr. 15. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!