Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » „Nem mondhatom meg a saját...

„Nem mondhatom meg a saját házamban az embereknek, hogy hogyan öltözködjenek?" - A mai napon ezt a kérdést tette fel apám. Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

Sosem volt jó a kapcsolatunk, szinte semmi én sem értünk egyet, tehát a válaszok nem változtatják meg a véleményemet róla, viszont kíváncsi vagyok ki mit gondol erről az esetről.

A rövid és tömör vitát az váltotta ki, hogy haspóló volt rajtam, amiben alig látszott ki a hasam, konkrétan a köldököm sem volt kint(mielőtt bárki a hideggel jönne, természetesen nem mentem így ki, mindig melegen felé öltöztem) és ez neki nem tetszett. Tudtam, hogy nem szereti ha így öltözködünk, de sajnos nála minden kihívónak számít, sokáig a szűk farmert sem akarta engedni, mert túlságosan testhez simuló. Alapvetően nem foglalkozok már ezekkel a düh kitöréseivel, de felmerült bennem a kérdés, vajon mások mennyire látják normálisnak, hogy valaki ennyire kontrollálni akarja, hogy mit vesz fel a gyereke(itt szeretném megjegyezni, hogy tényleg normális keretek között vannak a ruháim, csak nem mindig egyeznek az ő erősen vallásos elveivel). Én személy szerint nem hiszem, hogy ez egészséges, de mivel ebben a vitában én vagyok a másik fél, lehet elfogult vagyok.

2022. jan. 20. 17:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
28%

20: Talán mert gyerek és az ő házában él??!

Miért fasz az apa mert vannak elvárásai? A lány ha annyira azokat a ruhákat akarja viselni akkor rejtse el és kint vegye át

2022. jan. 20. 23:01
 22/30 A kérdező kommentje:

Próbáltam pártatlan maradni, és meg is szeretném tartani ezt, elfogadom azokat a véleményeket, amik szerint nem normális és az ellentéteseket is, de egy valami szemet szúrt nagyon a válaszodban. Az miért jobb, ha valaki megtanul jól hazudni és megtanulja azt, hogy inkább titokban csináljon valamit, minthogy kitudódjon a szülei előtt? Őszintén, minden támadás nélkül kérdezem, hogy azt gondolod, hogy ez egészséges szülő-gyerek kapcsolat?

2022. jan. 20. 23:43
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
22# Korrekt válasz, pontosabban komment T. Kérdező! Valóban nem hazudni kell(ene) megtanulni egy családban.
2022. jan. 20. 23:57
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

22: Ez már nem az a kategória hogy leülsz faterral megbeszélni a nézeteltéréseiteket. Érted én felnőtt vagyok és minden egyes évvel jobban látom hogy a felnőttek nem fognak megváltozni. Vagy nehezen.

Amiket korábban leírtama azokat is ehhez a megállapításhoz képest fogalmaztam meg.

Te: kiskorú vagy. Igen egy család vagytok mégis a szüleid feladata hogy felneveljenek, szóval ha azt mondom hogy apád házában élsz talán ódivatú kifejezés viszont ez írja le legjobban.

Szóval apuval nem tudod megbeszélni a dolgot akkor mit csinálsz abban a pár évben amig el nem költözöl mondjuk egy egyetemi kollégiumba?

Nem mondtam hogy optimális nem elmondani dolgokat a szüleidnek viszont eljön az a pont amikor megkell tenned ezt azt hogy előbbre jussál az életben.

2022. jan. 21. 00:02
 25/30 anonim ***** válasza:
87%
" egy család vagytok mégis a szüleid feladata hogy felneveljenek, szóval ha azt mondom hogy apád házában élsz talán ódivatú kifejezés viszont ez írja le legjobban." Mit? Hogy értelmetlen dolgokban ráerőszakolja a a véleményét az apja? Hogy beleneveli: nem állhat ki magáért, nem lehet választása még olyan piti dologban sem hogy mit vesz fel?
2022. jan. 21. 05:06
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Míg tanulsz és nem vagy nagykorú bizony beleszólhatnak a dolgaidba

Pl.haspolóban mini szoknyában ne menj iskolába Az pl.a Balaton parti sétára való.

Ha nagykorú vagy a te dolgod hogy öltözöl.Esetleg a nemtetszésének Hangót ad te meg vagy hallgatsz rá vagy nem.

2022. jan. 21. 11:38
 27/30 anonim ***** válasza:
37%

Miért? Te akartál abba a lakásba születni, vagy mi van?

Amíg nem a gyerek dönti el, hogy egyáltalán meg akar-e születni ebbe a sz*r világba, addig a szülő csak ne szóljon bele az életébe.

2022. jan. 21. 13:29
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

5

Azért azt is vedd figyelembe, hogy aki az amisoktól eljön annak semmi iskolai végzettsége sincs. De tényleg SEMMI. Egy informatikus diplomával a zsebükben, vagy legalább valami autószerelői vagy kőműves szakmával tuti nem menne senki vissza. De azt se tudják szerencsétlenek, mi az az önéletrajz, vagy az e-mail cím... Így nem csoda, hogy visszamennek a rossz közegbe. Nem akarnak éhenhalni, vagy megfagyni télen, mert minden munkára alkalmatlanok. Egyedül, zsebredugott kézzel, egy városban szinte biztos, hogy nem tudnak új életet kezdeni. Még falun és kéne valami "kezdőtőke", pl egy ló és egy szekér, hogy tudjon valami munkát vállalni. Meg persze ismeretség.

2022. jan. 21. 13:38
 29/30 anonim ***** válasza:
44%
28 Meg tudnak ők élni a kinti világban is, sőt még jobban, mert az amisok sem dúskálnak az anyagiakban. El tudnak helyezkedni olyan munkahelyen, ahol nem kell emailezni, egyébként meg 2 perc alatt meg lehet tanulni. Be tudnak kerülni más családba, ahova beházasodnak. Akik visszatérnek az amisokhoz beszámolnak róla, hogy nem bírják elviselni azt a züllöttséget és erkölcstelenséget, ami uralja a kinti világot. A hazudozásoktól, az emberek egymás beccsapásaitól, az italozástól, drogoktól felfordul a gyomruk és képtelenek beilleszkedni ebbe a züllöttségbe. Egyáltalán nem rossz közeg az amis közeg: [link]
2022. jan. 21. 14:19
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból úgy gondolom, hogy amelyik szülő úgy hivatkozik a családi házra, lakásra (és a benne élőkre) mintha az csakis kizárólag a saját tulajdona lenne, az egy utolsó suttyó proli féreg.
2022. jan. 21. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!