„Nem mondhatom meg a saját házamban az embereknek, hogy hogyan öltözködjenek?" - A mai napon ezt a kérdést tette fel apám. Szerintetek igaza van?
Sosem volt jó a kapcsolatunk, szinte semmi én sem értünk egyet, tehát a válaszok nem változtatják meg a véleményemet róla, viszont kíváncsi vagyok ki mit gondol erről az esetről.
A rövid és tömör vitát az váltotta ki, hogy haspóló volt rajtam, amiben alig látszott ki a hasam, konkrétan a köldököm sem volt kint(mielőtt bárki a hideggel jönne, természetesen nem mentem így ki, mindig melegen felé öltöztem) és ez neki nem tetszett. Tudtam, hogy nem szereti ha így öltözködünk, de sajnos nála minden kihívónak számít, sokáig a szűk farmert sem akarta engedni, mert túlságosan testhez simuló. Alapvetően nem foglalkozok már ezekkel a düh kitöréseivel, de felmerült bennem a kérdés, vajon mások mennyire látják normálisnak, hogy valaki ennyire kontrollálni akarja, hogy mit vesz fel a gyereke(itt szeretném megjegyezni, hogy tényleg normális keretek között vannak a ruháim, csak nem mindig egyeznek az ő erősen vallásos elveivel). Én személy szerint nem hiszem, hogy ez egészséges, de mivel ebben a vitában én vagyok a másik fél, lehet elfogult vagyok.
Fent leírt konkrét esetben beteges a beleszólás az öltözködésedbe, nem kellene erőltetni.
Más, általános és normális esetekben tapasztalati alapon bizonyos beleszólási lehetőség adott esetben szükséges a szülők részéről.
Gondolok itt arra, hogy 5 fok Celsius alatt pl. ne vegyél fel olyan ruhát amiből kilátszik a derekad, vagy ne vegyél fel szaggatott farmert, mert a térd izületed bánja x év múlva.
Egy alap iránymutatás az esetleges meggondolatlan szélsőségek kiigazítására kell. Amúgy nem kell beleszólni és pont.
Itt sokan a haspolot emlegetik. Nekem furcsa a szuk farmernadrag...
Azt azert nem engedi mert testhez simul...
Én is vallásos vagyok, de szerintem apád nagyon túlzásba viszi.
Ha az utcára mennél úgy ki, hogy ki van mindened azt még megértem, hogy bele szól.
Nekem ebből az jön le, hogy a faterod tipikus az az alak, aki mindenkit az irányítása alá akar tenni.
Ilyen időben én se engedném, de nyáron igen.
Nem lehet, hogy apukádnak is csupán ezért volt kifogása vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!