Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » „Nem mondhatom meg a saját...

„Nem mondhatom meg a saját házamban az embereknek, hogy hogyan öltözködjenek?" - A mai napon ezt a kérdést tette fel apám. Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

Sosem volt jó a kapcsolatunk, szinte semmi én sem értünk egyet, tehát a válaszok nem változtatják meg a véleményemet róla, viszont kíváncsi vagyok ki mit gondol erről az esetről.

A rövid és tömör vitát az váltotta ki, hogy haspóló volt rajtam, amiben alig látszott ki a hasam, konkrétan a köldököm sem volt kint(mielőtt bárki a hideggel jönne, természetesen nem mentem így ki, mindig melegen felé öltöztem) és ez neki nem tetszett. Tudtam, hogy nem szereti ha így öltözködünk, de sajnos nála minden kihívónak számít, sokáig a szűk farmert sem akarta engedni, mert túlságosan testhez simuló. Alapvetően nem foglalkozok már ezekkel a düh kitöréseivel, de felmerült bennem a kérdés, vajon mások mennyire látják normálisnak, hogy valaki ennyire kontrollálni akarja, hogy mit vesz fel a gyereke(itt szeretném megjegyezni, hogy tényleg normális keretek között vannak a ruháim, csak nem mindig egyeznek az ő erősen vallásos elveivel). Én személy szerint nem hiszem, hogy ez egészséges, de mivel ebben a vitában én vagyok a másik fél, lehet elfogult vagyok.

2022. jan. 20. 17:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem a kérdező haspólójával nem a divatozás volt a baj, hiszen otthon nyilván nem divatozik, hanem hogy tél van, ő meg ehhez képest alig hord valamit. Gondolom, apuka vágja a fát, s nincs kedve plusz hasábbal hasogatni, hogy a gyerek nyugodtan pucérkodhasson.
2022. jan. 20. 18:57
 12/30 anonim ***** válasza:
27%
Nyilván nem igaz, hogy "melegen feléöltöztél", hiszen akkor nem látszana alul a póló, apád nem venné észre..
2022. jan. 20. 18:58
 13/30 anonim ***** válasza:
92%

Fent leírt konkrét esetben beteges a beleszólás az öltözködésedbe, nem kellene erőltetni.

Más, általános és normális esetekben tapasztalati alapon bizonyos beleszólási lehetőség adott esetben szükséges a szülők részéről.

Gondolok itt arra, hogy 5 fok Celsius alatt pl. ne vegyél fel olyan ruhát amiből kilátszik a derekad, vagy ne vegyél fel szaggatott farmert, mert a térd izületed bánja x év múlva.

Egy alap iránymutatás az esetleges meggondolatlan szélsőségek kiigazítására kell. Amúgy nem kell beleszólni és pont.

2022. jan. 20. 19:00
 14/30 anonim ***** válasza:
31%

Itt sokan a haspolot emlegetik. Nekem furcsa a szuk farmernadrag...

Azt azert nem engedi mert testhez simul...

2022. jan. 20. 19:01
 15/30 anonim ***** válasza:
93%
Már rég rossz ha egy családban apuci úgy véli hogy az otthonotok az övé, ahol dirigálhat, és nem a tiétek, együtt családként.
2022. jan. 20. 19:09
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is vallásos vagyok, de szerintem apád nagyon túlzásba viszi.

Ha az utcára mennél úgy ki, hogy ki van mindened azt még megértem, hogy bele szól.

Nekem ebből az jön le, hogy a faterod tipikus az az alak, aki mindenkit az irányítása alá akar tenni.

2022. jan. 20. 19:14
 17/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! A haspólón úgy látom sokan fenn akadtak, szóval tisztázom, hogy senki ne aggódjon, nem fagytam meg, ne úgy képzeljétek el, hogy kint volt az egész derekam, inkább mintha nem lett volna elég hosszú a póló hogy teljesen betűrjem. Nem gondoltam, hogy erre ilyen sokan felkapják a fejüket, csak példaként említettem, hogy tudjátok mihez viszonyítani, amikor azt mondom, hogy a szülő beleszól az öltözködésbe.
2022. jan. 20. 19:23
 18/30 anonim ***** válasza:
12%

Ilyen időben én se engedném, de nyáron igen.

Nem lehet, hogy apukádnak is csupán ezért volt kifogása vele?

2022. jan. 20. 20:26
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerű nagyon: 18-at betöltöd, emgteremted amgadnak a lehetőséget hogy egyedül élj és azt veszel fel amit szeretnél :)
2022. jan. 20. 21:43
 20/30 anonim ***** válasza:
80%
Az apád egy p*cs. Már ne haragudj... Az oké, hogy védeni akar, de ezt nem így kéne. Nem a tulajdona vagy, miért mondhatná meg ő? Nagyon konzervatív, de sok ilyen van sajnos
2022. jan. 20. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!