Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha lesz gyereked fogod hagyni...

Ha lesz gyereked fogod hagyni hogy tiktokozzon? És hogy egésznap a telefonján lógjon meg idegen emberek írjanak neki a közösségi alkalmazásokon?

Figyelt kérdés

2022. jan. 11. 22:34
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
21%

"#8 neked meg az a korcs generáció fogja megtermelni a nyugdíjadat szóval a helyedbe kussolnék ezzel a dumával"

Hagyjuk már ezt a szöveget. a nyugdíj nem kegyadomány. Te is fogsz nyugdíjat kapni, és garantáltan fel lennél háborodva, ha valami élősködőnek tartanának 45 év munka után.

2022. jan. 12. 09:23
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

11 éves. Van okos telefonja. DE: mivel kiskorú, gyakorlatilag minden letöltéséről, bejelentkezéséről stb. kapom az értesítést.

Titkokja nincs és nem is szeretne.

Csevegni pedig csak osztálytársak és a barátnőivel szokott.

2022. jan. 12. 09:34
 23/41 A kérdező kommentje:
Az én kishúgom nincs korlátozva a telefonján és sajnos minden felnőtt dolgot láthatt..:/ van minden sz@r közösségi médiája és felnőtteknek szóló rajzfilmeket nézz pl rick morty
2022. jan. 12. 10:32
 24/41 anonim ***** válasza:
86%

A közelemben van egy kisfiú, 6 éves. Egyszerűbb a kezébe adni a tabletet, egész nap azt nézi, játszik vele. Idegbeteg lett tőle, ha valami nem tölt be csapkodja, kiabál. Álomvilágban él miatta, ha szólsz neki meg se hallja. Gerinc és nyakprobkémái lesznek, úgy görnyed bele abba a vacakba. A szeméről nem is beszélve. :D Hamar rá lehet függni ezekre a kütyükre. Addig nem is lenne baj, amig nem megy semminek se a rovására. Én korlátoznám a gyerekemmel szemben a használatát. Hétköznap, ha már sulis, akkor suli után, ha kész a lecke, megtanult, vacsi előtt megkaphatja. Hétvégén az aktuálus heti tanulmányai alapján dönteném el meddig használhatja. Ha sok jó jegyet szerzett, akkor tovább játszhat. Persze feltétel lenne az is, hogy ne egész nap a lakásban üljön, hanem kint is jatszon kicsit a levegőn.

És hozzáteszem, hogy én itt csak a játékkal töltött időről beszélek. Ha tanulás céljából használja az internetet, az nincs benne nyilván az időben.

Mindezek mellett felügyelném, hogy miket néz, mikkel játszik, kikkel lép kapcsolatba.

2022. jan. 12. 10:58
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején, mikor az internet még sehol sem volt, megoldottuk, hogy hozzájussunk a felnőtt tartalmakhoz. Szóval önmagában, ha agyerek ilyet lát, az nem az internet hibája.

Ha a gyerek a szülő által megfelelően fel van készítve, tud a veszélyekről, akkor az okostelefon nem nagyobb veszélyforrás, mint az önálló buszozás.

A lányom 13 lesz. Van telefonja, Instája, Messengere, snapchete, Tiktokja. Az összes ember, akivel ezeken a helyeken kapcsolatot tart, azok a való életen is ismerősei. Minden tartalom, amit néz, vagy amit megoszt, a sportjáról szól. Sokat van a szabadban, szereti a kétkezi munkát, állatok gondozását. Én nem esem kétségbe, ha az itthon töltött időben a neten lóg, mert kb ugyanannyit foglalkozik mással is. De lehet, hogy nekem szerencsém van.

2022. jan. 12. 10:59
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

#23 Kérdező, de mennyi idősen?

Én kristály tisztán emlékszem hogy kb 12 éves koromba kezdett el mindenkinek okostelefonja lenni és 13-14 év körül kb minden osztálytársam látott már életében párszor felnőtt tartalmat. És nem rick and morty volt az hanem durvább(Akkor még csak south park volt amúgy is)

2022. jan. 12. 11:17
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Mire nekem tini gyerekem lesz, nyoma sem lesz a tiktoknak😀Helyette persze lesz más. Én 12 éves kora körül vennék neki okostelefont, de közösségi média használatát 14 éves korig nem engedném és elmagyaráznám neki a veszélyeit is, mit szabad mit nem.
2022. jan. 12. 11:26
 28/41 anonim ***** válasza:
82%
#24 hú igen ez borzasztó felelőtlenség. Én egyszer au pair voltam és ott is a 3 kisgyerek folyton a tv előtt ült meg a tableten lógott. Kommunikálni nem tudtak, mintha autisták lettek volna, bezárva a kis világukba. Szomorú.
2022. jan. 12. 11:29
 29/41 anonim ***** válasza:
75%
Mire nekem gyerekem lesz, remélem már nem lesz Tiktok. Ha most lenne gyerekem, nem hagynám. Túl sok embert lehet vele elérni és még ha beszélgetsz is vele az internet veszélyeire, a könnyen jött népszerűség amit el lehet érni ezen a platformon, nagyon sábító lehet. Teljesen nyilván nem leeht, nem is kell tiltani az okostelefont de meg kell tanítani a gyereknek a helyes használatot és be kell állítani a készüléket úgy hogy a szülő mindenről kapjon értesítést. Természetesen mindent megtennék annak érdekében hogy felkészüljön az internethasználatra, tisztában legyen a veszélyekkel. Emellett igyekeznék minél több közös családi programot szervezi, hogy ne egész nap a telefont nyomkodja.
2022. jan. 12. 15:31
 30/41 anonim ***** válasza:
85%
Rossz a kérdés. Helyesen így hangozna: "Mire lesz vagy olyan korú lesz a gyereked, hogy közösségi platformokat használjon, te fel leszel készülve rá, hogy ismerd a veszélyeit és odafilyelj rá, hogy milyen tartalmakat és azokat hogyan fogyaszt?"
2022. jan. 12. 16:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!