Ha lesz gyereked fogod hagyni hogy tiktokozzon? És hogy egésznap a telefonján lógjon meg idegen emberek írjanak neki a közösségi alkalmazásokon?
Szerintem önmagában tiltás nem megoldás, én is az interneten nőttem fel és élek, van diploma van munka normálisan élek.
Szerintem a legfontosabb hogy beszélgess a gyerekeddel dolgokról, persze fontosak a határok, biztos lenne időzár hogy pl éjszaka vagy suli időben ne tudjon ezeken lenni, de nem tiltanék se appokat se weboldalakat, úgy is kijátszaná valahogy(felnőtt weboldalakat tini kor kezdetéig feketelistáznám egy 10 éves gyerek ne tévedjen ilyen helyekre)
Én is interneteztem már tizenévesen és sose keveredtem bele semmilyen sz*rságba pedig szüleim nem is tudták mik vannak a neten.Kb nekem kellett volna elmagyarázni nekik,hogy mi a biztonságos internet használat pedig alig voltam 12.
Szerepjátékoztam,számítógépes játékokkal játszottam böngésző és letölthető formában is,nagyon régen volt msn-em,aztán skypem,volt iWiW fiókom később lett Facebook,Team speaken is beszélgettem..
Az internettel semmi baj nincs,ha a használója nem retardált a szülők még nem "ÚRISTEN A GYEREK BESZÉLGET MÁSOKKAL" módban pánik szerűen kapcsolnak ki és vesznek el mindent ami közösségi média.
KELL,hogy az embernek legyen minden formában ismerősi köre gyerekként is.A való életben is tud ismerkedni,interneten is tudnia kell hol a határ,kivel szabad és meddig elmenni.
A mai napig van olyan ismerősöm akivel sose találkoztam,de több mint 15 éve tartjuk a kapcsolatot és szinte naponta beszélünk.
A tiktok nyilván más,de ha hagyod hogy csináljon valamit akkor azt úgyse úgy fogod tenni,hogy bújjon a szobába és amit nem látsz az nem történt meg.
Majd ha ott tartok h legyen gyerekem,majd eldöntöm. Nem látok a jövőbe,h tudjam.
Nekem sincs tiktok és nem is lesz. Nagyon jól meg vagyok nélküle,szerintem majd a gyerekem is meg lesz.
Mindent be lehet állítani hogy a gyerek ne férjen hozzá,ne tudja letölteni stbstb
Én napi szinten több órát használom a fent,instat.
Azt, hogy egész nap a telefonján lógjon, azt biztos nem hagynám.
Ez függőség, amitől szeretném megóvni a gyerekemet.
Mértékkel internetezhet, tiktokozhat (bár nem tudom mi az :D). Az pedig nem az én engedélyemen múlik, hogy ki ír neki közösségi oldalon. Ha aktív rajta, persze írni fog neki adott esetben idegen is. A kérdés az, hogy ő hogyan kezeli ezt. Mindenképpen olyan viszonyt akarnék vele, hogy ha internetes bántás, zaklatás éri, akkor legelőször nekünk mondja el, és mi helyre tudjuk rakni lelkileg, ill. meg tudjuk értetni vele, hogy ezeket a maguk helyén kell kezelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!