Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként hargudnátok ezért a...

Szülőként hargudnátok ezért a gyereketekre?

Figyelt kérdés

Mivel feltöltőkártyás telefonka van, bizonyos időnként töltöd fel adott összeggel, hogy tudjon mobilnetet rendelni, mivel kollégista és nem mindig jó a wifi. Ő ehelyett egyeztetés nélkül nem rendel netet, hanem egy szerinted értelmetlen játékra költi a pénzt.(reklámmentes verzió, amihez vannak plusz funkciók) De nem kér több pénzt emiatt

Kiakadnátok ezen?

2022. jan. 6. 17:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
47%
#18: A fogalmazásodból simán átjön, hogy te vagy az ominózus gyerek, aki hülyeségekre költi a pénzét. Fölösleges egyes szám harmadik személyben beszélni magadról. Nem tudsz hitelesen felnőttként fogalmazni.
2022. jan. 6. 20:51
 32/38 A kérdező kommentje:

#31 Nem rólam van szó, de a kérdés szempontból irreleváns, hogy rólam van-e szó. De egyébként, ha ennyire fontos, az egyik kollegám lányáról van szó, aki kb két évvel fiatalabb nálam, tehát 17 éves. Nyilván azért nem fogalmazok olyan szülőre jellemző stílusban, mert nem vagyok se szülő, sem a szülő korosztálya, de nem is rólam van szó. Csak jól kijövök a kollégákkal(egyébként én hétvégi diákmunkán vagyok, még mielőtt valaki belekötne), ezért nyilván ha valaki megkérdezi, hogy én, mint a gyerekéhez korban viszonylag közel álló hogy látom ezt, akkor nyilván a saját koromnak megfelelő szemszögből közelítem meg. Ráadásul én is játszom a szóban forgó játékot, és abban az összeg, amiről konkrétan szó van, az egy egyszeri kb 1800 forint.

Pusztán annyi áll a kérdésem háttérben, hogy más szülő hogy látja, szimplán ez érdekelt. Nem értem, hogy ehhez miért kellett tisztázni az én kilétem a sztoriban, ha ez egyébként tök irreleváns.

2022. jan. 6. 21:03
 33/38 anonim ***** válasza:
93%

"az egyéb zsebpénzéből"

Ha nem akarnám, hogy ez az egész így legyen, akkor nem lenne "egyéb" zsebpénze, csak zsebpénze (amit arra költhetne, amire akar), de ezt a zsebpénzt csökkenteném annyival, amennyibe az kerül, hogy én magam netet rendeljek neki (mert ha nem lehet rá bízni, hogy ő megrendelje, viszont én akarnám, hogy legyen nete, akkor így gondoskodnék róla, hogy legyen neki).

2022. jan. 6. 21:08
 34/38 anonim ***** válasza:
96%
Ennél nagyobb bajt ne csináljon azt mondom.
2022. jan. 6. 21:20
 35/38 anonim ***** válasza:
92%

Megtanult gazdálkodni: nem kért többet, hanem úgy ítélte meg, hogy a játék reklámmentessége (amire csak egyszer kell költeni) fontosabb prioritás mint a mobilnet.

Az ő saját életében hozott egy döntést.

2022. jan. 6. 21:22
 36/38 anonim ***** válasza:
89%
Totál mindegy, ha neki nem ekll a mobilnet helyette ez, akkor legyen ez.
2022. jan. 6. 21:46
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Igazabol nem erdekelne

1800.- nem olyan sok

Igazabol az zavarna h nem beszelte meg velem.

De van olyan lehetoseg h kartyatulajkent letiltom a mobilegyenleg vasarlasra valo felhasznalasat. Vagy kap egy rendes elofizetest bizonyos korlatokkal 🤣

2022. jan. 6. 21:56
 38/38 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem jó a wifi a kollégiumban, akkor én eleve egy korlátlan mobilnetet fizetnék neki. Manapság a tanuláshoz, iskolai dolgokhoz is kell az internet.
2022. jan. 7. 01:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!