Szülők szerintetek a ti gyereketekből válhat egyszer olimpikon?
Kizárt. Kicsiként se voltak tehetségesek egyik sportban sem, nem igazán az ő világuk. Maximum hobbi szinten.
Olimpikon meg leginkább abból lesz, akit már ovis vagy kisiskolás kora óta rendszeresen visznek edzésre.
Ha a gyerek várható testalkatának megfelelő sportra megyünk és a gyerek tényleg szeretni fogja és akarja akkor igen. A kört szűkíti, hogy pl nem minden csapatsportban jutunk ki reálisan az olimpiára. Pl lehet a gyerek legtehtségesebb röplabdás, ha a magyar képzés és csapat nem hoz eredményt.
Ez azért nehéz, mert engem minden gyerekkori felmérés 160-165 cm-re jósolt aztán 173 lettem (nőként). 160-nal egész más sportokban lettem volna jó na nem mintha bármikor is erdekeltek volna azok.
Aztán ugye a gyerek könnyen nyúlik és lehetne tornász pl, vagy inkább erősödik és sosem fogják úgy kinyújtani? Rövid távon tud sok energiát kifejteni, mint egy sprinter, vagy hosszú távon ügyes? Egyedül szeret dologzni vagy csapatban?
Ezeket senki sem tudja előre egy 6 évesről, ezért nagy eséllyel kerül rossz sportra, de hiszek abban, hogyha egy mágikus módszerrel meg lehetne mondani, hogy valaki miben lesz jó és megvn minden szükséges háttér, akkor az emberek nagy részeből lehetett volna profi sportoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!