Mi ez a süket duma arról, hogy az olimpikonoknak nem volt gyerekkora, meg h feláldozták fiatalságukat?
Minden hasznos idióta ezt szajkózza mostanában, mikor a sokmilliós jutalmakról írnak a lapok.
Én sportoltam versenyszerűen, valóban sokszor 5kor keltünk hogy 6-tol edzeni tudjunk és beérjünk a suliba 8ra, utána meg ebéd után irány a délutáni edzés. De kaptunk is egy rakás kedvezményt, megengedőbbek voltak a mulasztásokkal a tanárok, a versenyszezon után augusztusban ugyanúgy kibuliztuk magunkat mint a többiek, sőt a felkészülési szezonban is a vasárnap mindig pihenőnap volt, így szombaton is el tudtunk menni bulizni plusz minden verseny után is volt buli, sokszor szexbe torkolló partizásokkal. Szó nem volt arról, hogy ismerkedésre ne maradt volna idő.
Szerintem csak az veszi be ezt az ócska dumát, aki életében nem sportolt komolyabban.
Az emberek csak irigyek, otthonról oszthatják az észt facebookon, hogy bezzeg nekik milyen jó életük van :D
Én régen edzőtáboroztam olyanokkal akik közül valaki VB-n dobogóra is lépett, ezek nem voltak normálisak, simán fenn voltak hajnalig állandóan és ittak is.
4:
Inkább úgy mondanám, hogy úgy oszlatják el a jogos rosszérzésüket (nevezhetjük irigységnek is), hogy azzal biztatják magukat, hogy embertelen szenvedéssel és lemondással jár az élsportolói lét..
Holott ha tudnák, szerencsétlenek, hogy ez nagyrészt kamu, de legalábbis erőteljes túlzás... jópár világbajnokrol van nekem is elég meredek partizós sztorim. Dehát ugye ez disszonáns lenne így inkább hárítják a népek, és győzködik magukat hogy amiatt a sok lemondás miatt nem lennének a helyükben és nincs az az összeg amihez nem bólogatnának.
A bulizás az kamu, vagy valami nem túl komoly sportot űzhettél, nem túl komoly egyesületnél. Én is sportoltam anno, de kadett (14-15 évesek) korosztálytól felfelé szerződést írattak alá, hogy bulizni csak edzői engedéllyel lehet menni. Igen, volt hogy bulizhattak, de nem hetente, ha mégis megtették, volt hogy lebuktak.
De ez csak a kisebb része, a nagyobb gond, hogy az egyesület több száz gyerekkel kezdett, akiknek a többségének sosem votl sikerélménye, mert kirostálták őket, emellett ment az egymás szivatása is, ami nagyon sok gyereknek tette tönkre a gyerekkorát.
8: nem talált. Egy klasszikus magyar sikersportágban, későbbi világ- és olimpai érmesekkel versenyeztem és buliztam együtt. Fogadd el, bármilyen nehéz is, hogy a valóság nem olyan sivár, mint elkepzeled és ahogy azt vetítik nektek.
Az élsportolók fiatalkorukban teljes életet élnek, a tanulás terén kapnak engedményeket, nem dolgoznak nyaranta, mint más diákok, mert az edzés áll az első helyen, de edzeni napi 5-6 óránál nem lehet többet. Alvás 7-9 óra. A többi ugyanarról szól, mint más embereknek: suli, étkezés, utazás, regeneráció, kikapcsolódás. Annyi különbséggel, hogy nem olyan spontán módon történnek ezek, mint egy nem sportoló embernél, hanem valamivel megtervezettebben és az önpusztító életmód nyilván nem megengedett. Minden más parasztvakitó mártírszöveg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!