Hogy kell leválni a szülőkről?
Biztos sokat fogok kapni a kérdésem miatt, de végülis véleményekre vagyok kíváncsi...
Szóval 33 éves nő vagyok, még itthon élek a szüleimmel, két testvéremmel és háziállataimmal vidéken. Volt egy időszak, még a suli miatt, amikor 3 évig nem itthon laktam, jól éreztem magam, elvoltam, viszont utána hazakerültem, itt találtam munkát, ahol közel 10 évig dolgoztam, nemrég felmondtam. Itt nem igazán van munkalehetőség, ezért gondoltam, hogy nagyobb városba költöznék és ott próbálnék szerencsét, csak nem igazán tudok elszakadni itthonról, nagyon hiányozna, hogy nincsenek körülöttem annyian, az állataimat nem vihetném, szeretek kertészkedni és elég nehezen is ismerkedem, nehezen illeszkedek be és nyílok meg emberek előtt. Itthon ugyanúgy fizettem a költségeimet, segítettem a házimunkában, ismerkedtem, volt párkapcsolatom, egy ideje az sincs, viszont egyszerűen félek elmenni innen,a szüleim nyugdíjasok, apukám elég nehéz természetű, sokat iszik is...akinek van ilyen szülője, tudja milyen az élet vele, nem szívesen hagyom itt anyukámat sem így, sem pedig az állataimat. Az egyik testvérem dolgozik, kb csak aludni jár haza, vagy épp nincs itthon, mert valamelyik haverjához ment bulizni, a másik testvérem pár éve került haza, de ő is dobbant lassan itthonról. Hogy lenne érdemes elmennem, vagy hogy rakjam ezt helyre magamba, hogy menjek el, úgy hogy ne féljek? Igazából nem vágyom igazán saját családra, gyereket nem szeretnék, a férfiakban csalódtam és nem szeretnék házicseléd lenni senkinek. Tisztában vagyok vele, hogy nem kis gondok vannak velem, de valahogy le szeretném küzdeni, szóval ebben kérnék segítséget, véleményeket.
Annak semmi értelme, hogy vaktában vesz egy lakást aztán foglalkozhat még azzal is ha vidéken lakik.
Felújítás, karbantartás, adásvétel, csomó kiadás van vele. Főleg hogy gondolom nincs zsebben neki 25-30 millió Forint, szóval még hitelt is törleszthet. Azt meg nem kap, mert nincs munkája.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó, sehol nem írtam, hogy nem megyek szakemberhez és éppen azt érdeklődtem meg, hogy hogyan menjek, hogy rakjam helyre magamba...azt, hogy miért mondtam fel és milyen helyen egyáltalán nem kapcsolódik a kérdéshez, de jó okom volt rá. Megtakarításom van, amire többen írtak jó dolgokat, hogy mihez kezdjek, hogy induljak el. Ezekről beszélünk. :) Ha nem sikerül értelmezni a kérdést és azt sem, hogy miként állok a témához hozzá, talán nem kellene válaszolnod...
Budapestre megyek, albérletbe valószínűleg, jelentkeztem pár munkára, ebből 2-re már behívtak, ha lesz biztos munkahely, akkor pedig albit keresek. Ha nem jön be, akkor pedig még költözhetek kisebb városba is, vagy haza :D
Köszönöm a segítő válaszokat!
Esetleg, aki ismerős ezen a terepen, érdemes úgy költözni, hogy másokhoz albiba, vagy egyedül? Azért gondolkodom, hogy másokhoz, mert akkor lesznek körülöttem emberek és nem leszek talán olyan egyedül, de lehet ez hülyeség....
Gratulálok az elhatározáshoz, remélem összejön!
Anyagilag sokkal jobban kijössz, ha lakótársakkal osztoztok a költségeken. A társaság viszont zsákbamacska, ha idegenek közé költözöl be. Ezt neked kell mérlegelni.
Ez tök jó, örülök neked.
Akkor érdemes a szoba, ha spórolnod kell és el bírod viselni, hogy a hűtőből megdézsmálhatják a kajád, koszosan hagyhatják a wc-t, felvisznek vendégeket stb. Úgy kijöhetsz havi 100k alatt, mert manapság egy normális pesti szoba 80+-ba kerül és ugye még a rezsi rád eső része és így tovább.
Ha ez nem tetszene, akkor marad az egyedüllakás, esetleg egy kutyával pl, egy állat is óriási társaságot tud adni, és egyéb elfoglaltságot (séta, kutyapark stb), csak hát ott meg az a baj, hogy ritka az állatbarát albérlet.
Lépj be facebook csoportokba, sokszor képekkel és önjellemzéssel keresnek az emberek szobatársat, szóval nagyjából látnád, hogy mire számíthatsz, ha velük laksz.
Ui: ha felhívsz egy albérlethez tartozó számot, és előadják, hogy 8-9000ért adnak neked egy listát, amiben nagyon kedvező lakások vannak, menekülj. Ez mind naív emberek átverése és lehúzása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!