Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek fair amit a...

Szerintetek fair amit a szüleim kérnek?

Figyelt kérdés

Tavaly elvesztettem a munkámat és a szüleim kisegítettek 3 hónapon keresztül 100.000ft-tal, mert elkezdtem egy tanfolyamot és rohamosan fogyott a tartalékom. Hálas voltam és vagyok is nekik, hisz tényleg hatalmas segítség volt. Már van munkám és ma felhívtam anyukámat, hogy átutalom neki holnap az első 100.000ftot, de lebaszott, hogy miről beszélek mikor ők 300.000at adtak és ennyit is kérnek vissza. Ami teljesen rendben van, de ők sem egyben adták és mikor azt mondtam januárban visszautalom akkor úgy értettem, hogy az első részletet. Anyukám viszont ragaszkodik, hogy egyben adjam vissza, ami szerintem nem fair és nem is beszéltünk meg ilyesmit. Mondtam neki, hogy márciusig félreteszek és akkor egyben elutalom, ha úgy van szükségük az összegre, de mivel legutóbb azt mondtam januárban visszafizetem így most kérik.

Nem foguk velük vitázni és visszaadom egyben (bár, pontosan még nem tudom hogyan), de őszintén rosszul esik és nem érzem igazságosnak.

2022. jan. 5. 18:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
20%
Hány éves vagy?
2022. jan. 5. 20:24
 12/29 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem, ha azt mondtad, hogy januárban adod meg, és nem mondtad, hogy az első részletet, akkor jogosan gondolhatták úgy, hogy az egészet. Lehet, hogy számítanak rá, nem? Mennyire sok pénz ez nekik?

Aztán: volt olyan esetleg korábban, hogy valamilyen ígéreted nem tartottad be?

Ettől függetlenül egyébként nekem is fura, gondolhatnák, hogy nem vet fel a pénz, ha most kezdtél dolgozni.

2022. jan. 5. 20:31
 13/29 anonim ***** válasza:
43%

Kevés az infó, így meg olyan, mintha a kérdező lenne az áldozat, a szülei meg a getzhyk.

De azt nem írta ám le a kérdező, hogy a szülők miként élnek!!!

Mert lehet, hogy a fűtésre kéne a lóvé pl.

2022. jan. 5. 20:36
 14/29 anonim ***** válasza:
43%
Ne hallgasd meg a hebrákolását, hanem utald át 3x100ezres részletekben. Ugyan mit tud csinálni?
2022. jan. 5. 21:27
 15/29 anonim ***** válasza:
72%
Tök mindegy,hogy hogyan volt lebeszélve. Szülök rendesek voltak,segítettek, dicséretes. Viszont mikor a visszafizetésre került sor, akkor megkérdeztem volna, hogy biztosan nincsen már rá szűkséged? Mert ráér. Hacsak mondjuk tűzelőre kell hirtelen,de akkor van más megoldás is,és nem a gyerekemet taszítom el magamtól.
2022. jan. 5. 21:29
 16/29 anonim ***** válasza:
42%

"ma felhívtam anyukámat, hogy átutalom neki holnap az első 100.000ftot"

Vagyis pontosan tudják, hogy a kérdező nem a teljes összeget tudná most utalni.

"de mivel legutóbb azt mondtam januárban visszafizetem így most kérik"

Kérdező, nem ezt mondtad, ne engedd, hogy hülyét csináljanak belőled! Azt mondtad, hogy 100e Ft-ot tudsz januárban visszafizetni.

Kérdező, szerintem semmit se utalj. Gyűjtsd a pénzt. Ha rákérdeznek, megmondod, hogy a teljes összeget még nem tudod visszaadni. Ha cirkuszolnak, akkor sem. Ha részletekben is jó nekik, akkor van miről beszélni.

2022. jan. 5. 21:30
 17/29 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk én azt sem értem saját gyerekétől minek kéri vissza, én simán felfognám ajándékként, kire költsek ha nem a gyerekemre?
2022. jan. 5. 21:45
 18/29 anonim ***** válasza:
65%

16-os, kicsit félreérted a dolgot. A kérdező korábban azt beszélte meg velük, hogy januárban visszafizeti, amit ő úgy értett, hogy csak az első részét, de ezt nem mondta és a szülei meg úgy gondolták, hogy januárban fizeti a teljeset. Ami amúgy jogos, én is erre gondoltam volna ennyiből.

Csak ma mondta ki egyértelműen, hogy mennyit adna és ez nem tetszett az anyukájának. Azt nem tudjuk, hogy miért ragaszkodik ehhez és miért nem jó, ha 3 részletben kapja, mert erre a kérdező nem válaszolt. Lehet nagyon kéne nekik az a pénz és lehet, hogy nem, csak feleslegesen problémázik az anyuka. Ha csak nem létszükségletű dologra kell, én se érzem fair-nek, hogy miért nem tudnak várni még 2 hónapot a teljes összegre és addig beérni a havi 100.000 Ft-tal, de attól abban még a kérdező a ludas, hogy félreértették egymást.

2022. jan. 5. 22:08
 19/29 anonim ***** válasza:
90%
Most így jobban belegondolva, mi van ha kölcsönkérték ezt a pénzt,és mivel a gyerek januárra ígéretet tett, így ők is ezt ígérték a kölcsönadónak. Általában ez a szülö valamelyik testvére szokott lenni,aki kölcsönad. Nagyon hiányos a sztori. Mi meg csak találgatunk.
2022. jan. 5. 23:26
 20/29 anonim ***** válasza:
79%
#19, ők is részletben adták a gyereküknek. Nem gondolnám, hogy úgy kérték ők is kölcsön, hogy havonta, aztán meg egy összegben kéri vissza a kölcsönt adó. Valószínűnek tartom, hogy saját pénz volt, és ha csak úgy tudtak nélkülözni 3 hónapon keresztül százezreket, akkor a szülőknek nem kenyérre kell a pénz. Bár nem szokásom más pénztárcájában turkálni, akkor is úgy látom, hogy nem dőlne össze a világ, hogyha a saját gyereküknek adnának annyi kedvezményt, hogy márciusig fizesse vissza 3 részletben (esetleg egy 5-öst adhatnál kamatnak, csak hogy lássák a szülők is, hogy felnőttként foglalkozol az ilyen jellegű dolgokkal).
2022. jan. 6. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!