Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek fair amit a...

Szerintetek fair amit a szüleim kérnek?

Figyelt kérdés

Tavaly elvesztettem a munkámat és a szüleim kisegítettek 3 hónapon keresztül 100.000ft-tal, mert elkezdtem egy tanfolyamot és rohamosan fogyott a tartalékom. Hálas voltam és vagyok is nekik, hisz tényleg hatalmas segítség volt. Már van munkám és ma felhívtam anyukámat, hogy átutalom neki holnap az első 100.000ftot, de lebaszott, hogy miről beszélek mikor ők 300.000at adtak és ennyit is kérnek vissza. Ami teljesen rendben van, de ők sem egyben adták és mikor azt mondtam januárban visszautalom akkor úgy értettem, hogy az első részletet. Anyukám viszont ragaszkodik, hogy egyben adjam vissza, ami szerintem nem fair és nem is beszéltünk meg ilyesmit. Mondtam neki, hogy márciusig félreteszek és akkor egyben elutalom, ha úgy van szükségük az összegre, de mivel legutóbb azt mondtam januárban visszafizetem így most kérik.

Nem foguk velük vitázni és visszaadom egyben (bár, pontosan még nem tudom hogyan), de őszintén rosszul esik és nem érzem igazságosnak.

2022. jan. 5. 18:54
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem lehet, hogy rossz napja volt?

Amúgy miylen a viszonyotok..? Én tuti nem rontottam volna a gyerekemre ilyesmivel!

2022. jan. 5. 18:57
 2/29 mantis religiosa ***** válasza:
95%

Ez kákán csomó keresés. Számomra elképzelhetetlen ez a dolog.

Ha van valaki közeli ismrős, kérj tőle 200'000Ft.- ot, aztán add meg a szülőknek.

2022. jan. 5. 19:01
 3/29 anonim ***** válasza:
96%
Nem fair
2022. jan. 5. 19:09
 4/29 A kérdező kommentje:
Nem olyan jó a viszonyunk, de nem is rossz. Karácsonykor voltam otthon akkor szóba se hozták ezt a témát, most pedig egyből ellenségesen állt hozzám.
2022. jan. 5. 19:09
 5/29 anonim ***** válasza:
96%
Nem fair és elég meglepő. Miből lenne hirtelen egyszerre felesleges 300 ezred, mikor most kezdtél el dolgozni?
2022. jan. 5. 19:12
 6/29 anonim ***** válasza:
90%

Meg kellett volna rendesen beszélni. Ha azt mondod, hogy januárban visszafizeted és semmilyen módon nem jelzed, hogy részeletkben szeretnéd, én is arra gondolnék, hogy az egészet visszaadod januárban. Ettől függetlenül ha azt mondanád, hogy nincs meg az összeg és csak havi bontásban tudod megadni, abból se csinálnék problémát.

Nem lehet, kell neki az az összeg, mert arra számított, hogy megkapja és úgy tervezett vele? Ha nem és valójában ráérne, akkor abszolút nem fair, hogy ekkora ügyet csinál belőle, mikor látszik, hogy nem elsumákolni akarod, csak félreértettétek egymást és még nincs meg a teljes összeg. Így nekem is rosszul esne a helyedben. De amúgy tényleg te voltál félreéthető, legközelebb fogalmazz pontosabban, főleg ha ilyen témáról van szó.

2022. jan. 5. 19:12
 7/29 anonim ***** válasza:
89%
Nem a fair szót használtam volna a kérdésben, hanem azt, hogy Furcsa.
2022. jan. 5. 19:22
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen szerintem csak 1 esetben lehetséges de az elmondottak alapján nem valószínű. Mondjuk ők ezt a pénzt előre elköltötték arra számítva, hogy januárban vissza kapják és most amiatt ez a para. Magamból meg nem indulok ki, mert bárhogy állok anyagilag, sosem kérném vissza tőle a pénzt, hanem tolnám tovább, amíg teljesen egyenesbe nem jön.
2022. jan. 5. 19:25
 9/29 anonim ***** válasza:
88%
Soha nem kérnék vissza ilyen összeget a gyerekemtől, a szülő (a normálisabbak) ott segítik a gyermeküket ahol tudják.
2022. jan. 5. 20:15
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért viselkedik így, miért kell ezt tennie. :(
2022. jan. 5. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!