Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apádnak nőgyűlölő...

Ha az apádnak nőgyűlölő nézetei lennének, engednéd, hogy találkozzon a gyerekeddel?

Figyelt kérdés
Az apám régimódi, mondhatni elmaradott gondolkodású ember. Gyerekkoromtól kezdve gyakran hangoztatott hímsonviniszta dolgokat, mindig is lenézte a nőket(a nők nem tudnának boldogulni a férfiak nélkül, a nő ne szóljon bele a férfiak dolgába, csinálja azt amit a férje mond, normális nő elnéző ha a férje csalja, ellenben azt a nőt meg kell ölni aki a férjét csalja,a nőnek otthon a helye, a férfinak kell a kikapcsolódás a haverokkal, ha nő iszik alkoholt az qurva, az igazi férfi nem iszik vizet, a nők nem tudják rendesen elvégezni a munkájukat, hiába vannak magas pozíciókba is és társai). Emiatt nagyon önbizalomhiányos gyerek voltam, sőt még ma is küzdök a kissebbségi komlexus érzésével. Nagyon nehéz volt a párkeresés során is elengednem magam, de most már komoly párom van. És nemrég megtudtam, hogy terhes vagyok. Azóta sokat gondolkodom rajta, hogy milyen hatással lenne az apám a gyerekünkre. Még nem tudjuk a nemét, de ha kisfiú lesz félek, hogy belé is azt fogja súlykolni, hogy a nőket nyugodtan le lehet kezelni, a bátyám is elég bunkón viselkedik néha. Ha pedig kislány lesz,akkor nem akarom, hogy ő is átélje amit én(pl.16-17 évesen még nem állhattam szóba fiúkkal, mert akkor řibanc vagyk). Mára nagyjából stabil a kapcsolatom apámmal,de ugyanaz a véleménye az életről és a nőkről. Viszont talán az lenne a helyes döntös, ha gyerekem érdekében változtatnék ezen. Vagy joga van ismerni a picinek a nagyapját? A párom azt mondja, hogy felőle találkozhatnak, de csak addíg mìg nincs rossza hatással a gyerekre.

2022. jan. 5. 13:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9%

Nem kell ezen aggódni, se túlgondolni.

A babát meg a kisgyereket nyugodtan vigyétek, még ha valóban igaz is, hogy a nagypapa majd erőszakosan tukmálja a hímsoviniszta nézeteit, egy ilyen pici gyerek nyilván nem érti meg nem is fog rá emlékezni, a személyiségfejlődésére meg konkrétan nulla hatással lesz, hiszen az értékrendjét tőletek kapja majd, otthon, nem a nagyapjától.

Később meg a gyerek majd eldöntni, hogy tartja-e a kapcsolatot a nagyapjával, kíváncsi-e a műsorra rendszeresen.

2022. jan. 5. 14:58
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Tévedés, hogy nincs rá hatással. A tudatalatti csak úgy szívja magába az infót.
2022. jan. 5. 15:10
 13/22 anonim ***** válasza:
74%
Én nem gondolnám ezt túl. Simán lehet, hogy nem is fogtok túl sokat találkozni, lehet, hogy nem is fogja annyira érdekelni az unoka, vagy nem lesz rá ideje/ereje. Kettesben sem biztos, hogy lesznek valaha. Ha a párod férfiként normális értékeket vall és valósít meg a gyakorlatban, akkor azt nem fogja felülírni, ha a papa néha hülyeségeket beszél. Ha elhangzik valami, amivel nem értetek egyet, akkor azt meg kell beszélni. Negatív hatások fogják érni családon kívülről is a gyereket. Ha nagyobb lesz a gyerek, elmondhatod neki ezeket a dolgokat, hogy apád milyen nézeteket vallott és ez milyen hatással volt rád. De ha most valóban normális a kapcsolatod vele, akkor szerintem ezt próbáld meg fenntartani.
2022. jan. 5. 15:12
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
Hasonlók miatt nem tartottam nagyfaterral a kapcsolatot. Neked sem kéne.
2022. jan. 5. 15:19
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nőgyűlölő, de csak nem bírt meglenni ő se nő nélkül...
2022. jan. 5. 15:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Apám is hasonló, de nem ilyen extrém. Szerinte is a nő azért van, hogy cseléd meg házi krva legyen. Amikor ivott, akkor azért voltak megnyilvánulásai, józanon kultúráltabb. Egyszer a barátai ott voltak, és persze osztotta nekik az észt. Hogy mindet meg koll bszni, mert csak arra valók. Erre az egyik kifakadt, hogy hogy mondhat ilyet, amikor neki is lánya van (én). Erre a válasza az volt, hogy én is arra való vagyok. 🙄

Meg az akkori barátomhoz akartam átmenni a másik városba, annak a sógora meg aznap átutazott az enyémen, megbeszélték, hogy elmehetek vele a barátomhoz. Apám meg elkezdte, hogy biztos majd rámveti magát az úton meg ilyenek. A sógor sosem viselkedett így, persze apám magából indult ki.

Ha lesz gyerekem nem fogom felügyelet nélkül ott hagyni. Sok hülye dumát kellett nekem is hallgatni, amikre nagyon nincs a gyereknek szüksége. Nem akarom a sajátomat ilyennek kitenni. Meg van neki némi fedofil hajlama is, szóval csak akkor lehet vele, ha én ott vagyok.

2022. jan. 5. 15:31
 17/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Ilyennel én se tartanám a kapcsolatot, nemhogy a gyerekem közelébe engedjem..
2022. jan. 5. 15:37
 18/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem találkozhatna a gyerekemmel, mert már én is rég megszakítottam volna vele a kapcsolatot. Utálom a hímsoviniszta férgeket.
2022. jan. 5. 15:41
 19/22 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem kell ilyen rokon annak a gyereknek.az én rokonaim anyai ágról mint alkoholista bunkók, legalja emberek, igazából gyerekként csak zavart okozott amikor találkoznom kellett velük és kedvesnek lenni,amíg ők kb egyből lehülyéztek vagy méregették perverzen hogy nézek ki. Meg kisebbségi komplexusom is volt amiatt, hogy az én rokonaim ilyen semmirekellők, másoknak meg tök kedves családja volt. Személy szerint jobb lett volna ha meg sem ismeretlen ezeket az embereket.
2022. jan. 5. 15:53
 20/22 anonim ***** válasza:
87%

“Miért is lenne baj, ha férfi példakép lenne előtte?”

Szerencsére normális embernek nem példakép egy ilyen primitív maradi barom.

2022. jan. 5. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!