Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apádnak nőgyűlölő...

Ha az apádnak nőgyűlölő nézetei lennének, engednéd, hogy találkozzon a gyerekeddel?

Figyelt kérdés
Az apám régimódi, mondhatni elmaradott gondolkodású ember. Gyerekkoromtól kezdve gyakran hangoztatott hímsonviniszta dolgokat, mindig is lenézte a nőket(a nők nem tudnának boldogulni a férfiak nélkül, a nő ne szóljon bele a férfiak dolgába, csinálja azt amit a férje mond, normális nő elnéző ha a férje csalja, ellenben azt a nőt meg kell ölni aki a férjét csalja,a nőnek otthon a helye, a férfinak kell a kikapcsolódás a haverokkal, ha nő iszik alkoholt az qurva, az igazi férfi nem iszik vizet, a nők nem tudják rendesen elvégezni a munkájukat, hiába vannak magas pozíciókba is és társai). Emiatt nagyon önbizalomhiányos gyerek voltam, sőt még ma is küzdök a kissebbségi komlexus érzésével. Nagyon nehéz volt a párkeresés során is elengednem magam, de most már komoly párom van. És nemrég megtudtam, hogy terhes vagyok. Azóta sokat gondolkodom rajta, hogy milyen hatással lenne az apám a gyerekünkre. Még nem tudjuk a nemét, de ha kisfiú lesz félek, hogy belé is azt fogja súlykolni, hogy a nőket nyugodtan le lehet kezelni, a bátyám is elég bunkón viselkedik néha. Ha pedig kislány lesz,akkor nem akarom, hogy ő is átélje amit én(pl.16-17 évesen még nem állhattam szóba fiúkkal, mert akkor řibanc vagyk). Mára nagyjából stabil a kapcsolatom apámmal,de ugyanaz a véleménye az életről és a nőkről. Viszont talán az lenne a helyes döntös, ha gyerekem érdekében változtatnék ezen. Vagy joga van ismerni a picinek a nagyapját? A párom azt mondja, hogy felőle találkozhatnak, de csak addíg mìg nincs rossza hatással a gyerekre.

2022. jan. 5. 13:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
87%
Nem engedném. Egyértelmű.
2022. jan. 5. 13:32
 2/22 anonim ***** válasza:
13%
Ha majd az apád megy a gyereket megnézni, akkor kiderül, hogy milyen megnyilvánulásai lesznek. Addig nyugodtan rágódj ezen a "problémán".
2022. jan. 5. 13:40
 3/22 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem a párodnak van igaza.

Meg előre lefektethetitek a szabályokat is, úgysem úgy kezditek, hogy napokig rábízzátok, és kettesben lesznek.

Meg fogja szokni ő is, hogy a gyerek előtt ilyeneket nem mondhat, és mire elég nagy lesz, hogy értse is, amit a papa mond, már lehet, hogy nem csinálja.

Viszont ha nem hagy fel vele, akkor is tiszta a lelketek, hogy ti megpróbáltátok, adtatok neki lehetőséget, ő nem tudott vele élni.

2022. jan. 5. 13:41
 4/22 anonim ***** válasza:
77%
Én sem engedném. Az ilyen sosem fog megváltozni, az ilyen embert jól szájon kellett volna már rég csapkodni.
2022. jan. 5. 13:41
 5/22 anonim ***** válasza:
94%
Megmondanám neki egyértelműen, hogy a gyerek előtt nem beszélhet így és az első alkalom után megszakítjátok vele a kapcsolatot ha így beszél. Tedd egyértelművé, hogy az unokázás lehetőség számára, de nem jog. Ha betudja tartani örültök neki, ha nem azt sem bánjátok.
2022. jan. 5. 13:43
 6/22 anonim ***** válasza:
48%

Te tartod vele a kapcsolatot? Ha igen, ő is találkozhat vele, nincs miért tiltani. Egy vasárnapi ebéd alatt nem lesz tőle semmi baja, az értékrendjét te alakítod.

Amennyiben nem találkoztok, akkor neki sem kell majd...

2022. jan. 5. 13:46
 7/22 anonim ***** válasza:
5%
Miért is lenne baj, ha férfi példakép lenne előtte?
2022. jan. 5. 13:48
 8/22 anonim ***** válasza:
82%
Én eleve nem tartanám a kapcsolatot olyan emberrel, aki lenéz, és ebből adódóan nem is tudná, hogy gyerekem lesz. Normális ember nem soviniszta (akár férfi, akár nő). A gyerekemet pedig nem tenném ki ilyen befolyásnak, mert sem áldozatot, sem elkövetőt nem akarnék belőle faragni. Nem lehet tudni, hogy egy pici gyerekre, aki olyan, mint a szivacs, milyen hatással lesznek az ilyen beszólások (akár tudat alatt is, ha a konkrét helyzetre már nem emlékszik).
2022. jan. 5. 13:48
 9/22 anonim ***** válasza:
96%
9. Ez nem férfi példakép, ez egy gyenge jellemű ember képe. Lesz előtte férfi példakép, az apa, aki valószínű nem szenved kisebbségi komplexusban.
2022. jan. 5. 13:52
 10/22 anonim ***** válasza:
95%
#9 Éppen azért, mert nem példakép, hanem elrettentő példa. Primitívnek lenni nem férfias.
2022. jan. 5. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!