Hogyan kérjek bocsánatot a lányomtól?
Rossz döntést hozni emberi dolog, ezt belátni és bocsánatot kérni szerintem tiszteletre méltó. Az is emberi dolog viszont, hogy sérelmeken túllépni nem megy vezényszóra, és ha ő lezárta magában a veled való kapcsolatot, akkor semmi nem lesz már a régi.
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy írsz neki egy levelet. Azért jobb az írásos forma, mert azt akkor veszi elő, amikor nyugodtabb, és nem csapja rád az ajtót vagy a telefont. El lehet mondani, hogy utólag rájöttél, hogy rossz döntést hoztál (a lényeg: nemcsak a megcsalás tekintetében, hanem rossz döntés volt elzavarni őt), sajnálod, bocsánatot kérsz és szeretnéd vele normalizálni a kapcsolatot. Fontos, hogy az írásod ne legyen manipulatív vagy passzív-agresszív (ne az szűrődjön le belőle, hogy NEKED milyen rossz, és EZÉRT neki kvázi kötelessége békét kötni).
Hogy erre hogyan reagál, azt nem tudod befolyásolni. Akármit is lép, ha megírod a gondolataidat, legalább a magad részéről le tudod zárni a dolgot azzal, hogy felismerted a hibát, és a lehetőségeidhez képest mindent megtettél, hogy jóvá tedd.
Nálunk hasonló a helyzet, csak nem megcsalás, de ugyanúgy egy nő miatt lökött el magától.
Költözés után majdnem nyolc éven keresztül nem beszéltem vele, de ha kidobott volna a házból (a saját gyerekét) akkor a büdös életben nem akarnám többé látni.
Egyébként próbáld meg egyszer!, és ha ignorál, akkor hagyd, ne erőltesd. Képzeld magad a helyébe, és azt is, hogy te mit tennél, hogyha apád amikor megmndod neki az igazat, ahelyett hogy elgondolkozna, nyomban kidob, mert a frka vezérli.
Na, a lányod is így érezhet most. Sohasem álltál ki érte, mert fontosabb volt a pnci. Hát, nem kell csodálkozni, ha ezek után ő sem kér belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!