Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bocsánatot kéne kérjek, mert...

Bocsánatot kéne kérjek, mert elmondtam másoknak hogy válnak? Miért?

Figyelt kérdés

Az apám 5 éves koromban elhagyott minket egy másik nőért. Ebből az anyám sosem csinált problémát, nem nevelt ellene/ellenük, sőt inkább azt szorgalmazta, hogy attól, mert ők elválnak, én ugyanannyit legyek apával, mint amikor még együtt volt a család.

Ez nem jött össze, mert a barátnője/szeretője ki nem állhatott (pedig sosem voltam hisztis, vagy problémás gyerek). Egy ideig ez kimerült abban, hogy apa nem találkozhatott velem, csak úgy hívhatott fel, hogy a nő nem volt a közelben, csak akkor mehettem hozzájuk, ha a nagyszüleim is mentek, ők vittek magukkal (évente egyszer, apa születésnapján).

Utána lett egy közös gyerekük és jött az, hogy apa engem zárjon ki az örökségből, írjon végrendeletet, amiben mindent a közös gyerekre hagy. Miután meglett a közös gyerek, havi egyszer mentek vele mamáékhoz is, én pedig már kiskoromtól fogva náluk töltöttem a hétvégéket. Péntektől vasárnapig ott voltam, nagyon szerettem. A nő velük is összeveszett, hogy válasszanak, vagy én vagyok ott, vagy a másik unoka, mert ő úgy nem hajlandó odavinni a gyerekét, ha "az" is ott van (én). Mert hogy én veszélyeztetem a gyereket, mert ki tudja, hogy az iskolából milyen vírust, betegséget viszek oda, vagy elég, ha egyszer fejbe dobom labdával, vagy elejtem (11 éves voltam akkor, nem 3, hogy ilyenek történjenek...). Erre a nagyszüleim mondták, hogy ha menni akarnak, várják őket szeretettel, de engem onnan soha nem fognak elküldeni.

Semmi kapcsolatom nem volt velük soha, ezután az incidens után évente háromszor beszéltem az apámmal: a születésnapomon, az ő szülinapján és karácsonykor. Amúgy nem keresett soha, egyszer se hívott, hogy hogy vagyok, mi van velem. Nem volt ott egyik ballagásomon sem, a szalagavatómra sem jött el. Sosem számíthattam rá.

Erre most kiderült februárban, hogy a nagy szerelemnek vége lett, külön is költöztek, beadta már a válópert is.

Én ezt a nagyszüleimtől tudom, akik éppen örömtáncot nem jártak a hír hallatán. Kisebb városban élünk, nyilván másoknak is feltűnt, hogy két kocsi helyett csak egy áll a ház előtt, a nőt nem látják ott, meg a gyereket sem. Mikor ez kiderült, tök boldog voltam én is, mert ez tipikusan a karma esete. Elmeséltem a barátomnak, barátnőimnek és közülük az egyik apa üzlettársa, jóban vannak. Ő meg rákérdezett apánál, hogy mi történt.

Aki erre ma felhívott habzó szájjal, hogy én mit gondolok magamról, hogy ezzel telefújom a várost, jó, hogy nem a rádióba mondtam be és hogy ez az ő ügye, senki másra nem tartozik. Mondtam erre, hogy ezek szerint akkor csak megvan neki még a telefonszámom, ha ezért fel tud hívni... Mert igaz, hogy 2 hónap alatt 3-szor műtöttek, de egyszer nem hívott fel, hogy jól vagyok-e. De úgy látszik, hogy ez sokkal fontosabb, hogy a mucsaröcsögei proli nőjéről mit gondolnak mások, vagy a házasságukról. Megnyugtattam, hogy ha még egyszer így letámad, akkor a rádióba is szívesen elmondom 1-1 reklámblokk alatt, de örüljön inkább, hogy a többi sztorit nem meséltem el másoknak, mert lenne mit bőven.

Erre rám nyomta a telefont. Majd ma reggel hív a mamám, hogy apa feje mennyire betört miattam és hogy kérjek tőle bocsánatot. Mondtam, hogy nem szeretnék, mert egyáltalán nincs igaza és nem hiszem el, hogy ez megint fontosabb volt, hogy ezért képes volt felhívni. Erre hogy "legalább a mi kedvünkért...", meg hogy legyen már egy kis nyugalom a családban.

2021. márc. 8. 12:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
Megértem hogy nem akarta hogy mindenki megtudja a dolgot de a helyedben én nem kérnék bocsánatot ha tényleg ennyire leszart. Amúgy is egy idő után mindenki megtudta volna hogy elválnak, nem értem miért ilyen fontos neki hogy mikor és kitől.
2021. márc. 8. 13:04
 2/14 anonim ***** válasza:
10%
Ritka pletykás valaki lehetsz, hoyg egyböl szét kell kürtölni mindenkinek más ember magánügyeit!
2021. márc. 8. 13:11
 3/14 anonim ***** válasza:
12%
K3rdező, te vagy a falusi pletykaközpont? 😂😂😂
2021. márc. 8. 13:13
 4/14 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem vagyok pletykás, sőt. De egy ilyen örömhírt nem tudtam volna magamban tartani sokáig.
2021. márc. 8. 13:13
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen igazad van, ne kérj bocsánatot. Apád meg egy szar ember.
2021. márc. 8. 13:15
 6/14 anonim ***** válasza:
26%
Micsoda család, őszintén sajnállak kérdező... De azért más karanak így örülni se vall arra hogy az alma messze esett a fajatol.
2021. márc. 8. 13:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Ez a nő elvette tőlem az apámat, majd próbálta a nagyszüleimet is ellenem hangolgatni kicsit, hátha sikerrel jár alapon. Nem egy ismeretlen pár szétmenésének örülök így, az gondolom tisztán látszik.
2021. márc. 8. 13:32
 8/14 anonim ***** válasza:
94%

Tetszik ahogy itt az emberek álszenteskednek... Ne mondja már nekem senki hogy az milyen nagy pletykálásnak számít ha valaki a barátaival megosztja hogy a saját apja elvált a feleségétől.

Kérdező: Én a helyedben biztos hogy semmiképpen nem kérnék bocsánatot. Azok után, hogy gyakorlatilag 5 éves korodtól kezdve rád sem nézett az apád, sőt, még azt is elnézte volna hogy a saját nagyszüleidet a felesége ellened fordítja még van képe neki felháborodni? Szerintem nagyon jól kezelted a helyzetet. Arról nem is beszélve hogy aki már élt kisebb településen az tudja hogy hogy mennek a dolgok, ha Terike a boltban reggel elszidja Marikát, akkor arról már aznap este Marika tudni fog. Tehát nem mintha azzal hogy ezt elmesélted a barátnőidnek akkora bajt csináltál volna.

2021. márc. 8. 13:38
 9/14 anonim ***** válasza:
92%
én nem kérnék bocsánatot az rohadtélet
2021. márc. 8. 13:38
 10/14 anonim ***** válasza:
98%
Nyugodtan örülj nem vagy ettől rossz ember, az a nő tonkretette a gyerekkorod, mert igenis szukseged lett volna az apadra is. Szeretnie sem kellett volna elég lett volna mar az is ha elvisel es nem szol bele a kapcsolatotokba. Apad egy sz*r ember, akinek a pi*a fontosabb volt mindennel. Nem szoktam orulni senki karanak, de tapasztalatból tudom miket éltél át, így hat veled örülök. Apádat meg próbáld elfelejteni, számomra az enyem az évek elteltével mar kb. egy idegen, nem orulok mar a bajanak sem, de tudja ram nem számíthat, pedig most igazán szuksege volna rám. Ezek az ő tetteinek kovetkezmenyei.
2021. márc. 8. 13:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!