Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom idegrohamot kap ha...

A lányom idegrohamot kap ha segíteni próbálok neki. Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Nagy lányom van. 35 éves. Sok gondja van amit nekem anyaként nehéz végignéznem. Nincs gyereke, egészégügyi problémái vannak. Idén ment férjhez, azt mondják örökbe akarnak fogadni. Talán már jelentkeztek is a megfelelő szerveknél. Nem tudom pontosan mivel alig avat be az életébe. Néha elmondja hogy éppen hogy van, milyen eredményeket kapott az orvosnál (pajzsmirigy betegsége van, azt mondja gyógyíthatatlan, meg valami nőgyógyászati is) meg néha panaszkodik hogy sokat jár orvoshoz meg drága, de ha segíteni próbálok neki akkor teljesen kiakad. Azt mondta nekem hogy nem kért segítséget úgyhogy ne akarjak segíteni. Meg hogy én nem is értek hozzá. Pedig én csak el szeretném mondani neki ha olvastam valamit vagy hallottam valamit ami segíthetne az állapotán vagy teherbe esni. Most ez olyan nagy baj hogy ezeket el akarom mondani neki? Neki fogalma sincs arról milyen nehéz anyaként látni hogy szenved és hogy nem tehetek semmi. De ha meg tenni akarnék akkor elkezd szinte ordítani, hogy ne is mondjam, nem érdekli.

Szerintetek mit csináljak?

2022. jan. 2. 16:01
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
96%

Továbbra sem értem miért esne neki nehezére engem végighallgatni

Mert baromságokkal traktálod. Ha lenne egyszerű megoldás, már lenne gyereke.

Azzal, amit csinálsz, BÁNTOD ŐT. Ezt értsd meg.

2022. jan. 2. 16:34
 22/41 A kérdező kommentje:
Én bántom őt?!! Sohasem bántanám! Pont hogy segíteni akarok neki! De úgy látom nem értitek miről beszélek úgyhogy hagyjuk inkább.....
2022. jan. 2. 16:40
 23/41 anonim ***** válasza:
84%
Fú, már úgy hiányzott a kedvenc intellektuális, családrovatos kamugyárosom! Komolyan épp tegnapelőtt gondoltam rád. Titkon reméltem, hogy kiraktak.
2022. jan. 2. 16:41
 24/41 anonim ***** válasza:
94%

Én bántom őt?!! Sohasem bántanám! Pont hogy segíteni akarok neki!

De, pont ezzel bántod. Nem kérte a segítségedet.

Biztos vagyok benne, hogy épp eléggé szenved, mert nem tud teherbe esni. Te meg azzal, hogy folyton felhozod a témát,minden alkalommal feltéped a sebeket. Ezt fel tudod fogni?

2022. jan. 2. 16:45
 25/41 anonim ***** válasza:
94%
Lehet hogy nem megfelelően adod elő vagy lehet hogy amikor panaszkodik neked mert felgyülemlik benne, nem tanácsot vár, csak annyit hogy csendesen hallgassa meg az anyukája. Már ez is rengeteg segítség és sokszor tökéletesen elég. Tudom mert az én anyám is ezt csinálja, ahelyett hogy meghallgatna és elfogadná az érzéseimet mondja a magáét, amit ő gondol, de nem rám van szabva. Ilyenkor mindig sírva teszem le a telefonz és sokkal rosszabbul érzem magam mint a beszélgetés előtt...
2022. jan. 2. 17:00
 26/41 anonim ***** válasza:
94%
Kerdező tectipikusan olyan vagy aki attudzkoljs a vak bacsit a zebrán... anelkül h megkerdezned, vajon át akar e menni...🤣🤣🤣
2022. jan. 2. 17:01
 27/41 anonim ***** válasza:
76%
23. Sztem ugyanaz a kamus aki parchete ugyanazt a sztorit kiírta a meny es az anyós szemszögeből is. Es a vegen be is ismerte h kitalalt sztori...
2022. jan. 2. 17:03
 28/41 anonim ***** válasza:
94%

Minek traktálod a csoda-teherbeesésekkel? Mi ennek a gyakorlati haszna, értelme, mit akarsz ezzel mondani? Hogy várja a csodát, aminek 99%-os eséllyel az lesz a vége, hogy megöregszik gyerektelenül? Sokkal értelmesebb, hogy elindította az örökbefogadást.

Ezzel a "segítő szándékú" szajkózással lekicsinyled a kompetenciáját, elvitatod a döntési jogát, hülyének nézed, megsérted, meg akarod mondani neki mint egy ötéves dedósnak.

Ha annyira csodát akarsz, akkor reménykedhetsz csendben, nyugodtan, mivel a dugást minden bizonnyal nem hagyta abba. Nem értem, miért kell ehhez beleszólni abba, hogyan dönt egy ilyen óriási saját dilemmában, és hogyan kezeli.

2022. jan. 2. 17:05
 29/41 anonim ***** válasza:
94%

A válaszokat nem fogadod el, nem nezel magadba, de téged hallgasson meg szerencsétlen lányod.

A saját hibaid le kell pörgetni, te csak jót mondhatsz szerinted. Az orvosoknál is többet tudsz.

Ez csodas. Menj tanítani.

Ez valami szemelyisegzavar

2022. jan. 2. 17:12
 30/41 anonim ***** válasza:
94%

Az én lányom 13 éves. Sokszor akarok neki segíteni. De sokszor mondja hogy anya lecci ne, meg tudom oldani. Ilyenkor félreállok.

13 éves a lányom Kérdező, érted? Nem 35.

2022. jan. 2. 18:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!