A lányom idegrohamot kap ha segíteni próbálok neki. Miért csinálja ezt?
Nagy lányom van. 35 éves. Sok gondja van amit nekem anyaként nehéz végignéznem. Nincs gyereke, egészégügyi problémái vannak. Idén ment férjhez, azt mondják örökbe akarnak fogadni. Talán már jelentkeztek is a megfelelő szerveknél. Nem tudom pontosan mivel alig avat be az életébe. Néha elmondja hogy éppen hogy van, milyen eredményeket kapott az orvosnál (pajzsmirigy betegsége van, azt mondja gyógyíthatatlan, meg valami nőgyógyászati is) meg néha panaszkodik hogy sokat jár orvoshoz meg drága, de ha segíteni próbálok neki akkor teljesen kiakad. Azt mondta nekem hogy nem kért segítséget úgyhogy ne akarjak segíteni. Meg hogy én nem is értek hozzá. Pedig én csak el szeretném mondani neki ha olvastam valamit vagy hallottam valamit ami segíthetne az állapotán vagy teherbe esni. Most ez olyan nagy baj hogy ezeket el akarom mondani neki? Neki fogalma sincs arról milyen nehéz anyaként látni hogy szenved és hogy nem tehetek semmi. De ha meg tenni akarnék akkor elkezd szinte ordítani, hogy ne is mondjam, nem érdekli.
Szerintetek mit csináljak?
Elhiszem, hogy anyaként ezt nehéz elfogadnod, de ez az ő élete, nem a tiéd. És ha nem kér segítséget, akkor valóban nem kell "segíteni".
Megértem szegényt, az én anyám is ilyen, aki épp a youtube felfedezős, fűben-fában orvosság és mindenütt csodadoktorok korszakát éli... Ennek az lett az eredménye, hogy már csak 10 naponta - kéthetente találkozom vele, akkor sem mesélek magamról semmit, próbálok csak ilyen időjárás jellegű témákról diskurálni.
Ha erre a szintre szeretnéd juttatni a kapcsolatotokat, akkor a legjobb úton jársz...
Ez komoly? Nem akarja, hogy "segíts", de te csak azért is erőszakoskodsz. A mindenféle neten összeolvasott baromság, meg a bezzeg xy amúgy sem segítség.
Azért nem mond el semmit, mert kotnyeleskedsz, és azért ordít, mert a szép szó nem elég és tehetetlenségében nem tud már mást csinálni.
Oké elsőre nem ment át az üzenet, de mikor mondjuk ötödször vagy tizedszer idegesíted föl annyira, hogy ordít, akkor így nem merül föl benned, hogy talán le kéne állnod?
Csak kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!