Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok azokról az...

Mit gondoltok azokról az anyákról/apákról akik azt hangoztatják, hogy megbánták, hogy gyereket szültek és bárcsak ne lenne egy gyereke sem?

Figyelt kérdés
Egy barátom szülei szokták ezt mondani a gyerekeiknek, csak szerintem nem normális ez? Képzelem, hogy a gyerekek mit érezhetnek ilyenkor.. (Egyébként jó körülmények között élnek, nincsenek hátrányos helyzetben)
2021. dec. 28. 19:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
53%

7, a helyzet ellen.

Ha újra annyi idős lenne, más pályát választana, másképpen alakítaná az életét. NEm azért, mert mi rosszak vagyunk.

De te biztosan jobban tudod, legyen igazad.

2021. dec. 28. 20:11
 12/31 anonim ***** válasza:
27%

Mondjuk egy ilyen kijelentés nem tudom, hogy hogyan, milyen formában nem szólhat a gyerekek ellen…

Talán mert korlátolt vagy és buta?

2021. dec. 28. 20:11
 13/31 anonim ***** válasza:
93%

Mi csak a szocpol miatt születtünk meg tesómmal. Abból a pénzből kezdtek el házat építeni. Egyikük se holt jó szülő. Mi voltunk a múlt csok-os babái.

Elég kellemetlen érzés. Több alkalommal hallottam hogy kár volt megszülni bennünket. :(

2021. dec. 28. 20:14
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

11: épp ez az, nem azért, mert ti rosszak vagytok

hanem, mert egyáltalán VAGYTOK

2021. dec. 28. 20:22
 15/31 anonim ***** válasza:
70%
Nem normális, semmilyen körülmények között sem! Ha szerinte elb*szta az életét azzal, hogy gyereket szült, akkor legalább ne a saját gyereke előtt hangoztassa, lehetőleg sehol! Úgy csinál, mintha ez a gyerek hibája lenne, holott ebből majd csak a gyermeknek lesz később problémája. Szegény úgy nő fel, hogy folyamatosan azt hallgatja, hogy amúgy őt akarták az elején, de mostmár nem kellene, mintha valamit elkövetett volna. Az ilyen szülők ne csodálkozzanak utána, ha a gyerekeik depressziósak, magukba fordulnak és nem fogja őket érdelni a saját szülőjük sem. Majd később, ha a gyereknek problémái vannak majd azzal, hogy később ő is gyereket vállaljon, akkor majd a szülők mutogatnak a másikra. Nem is gondolnak bele, hogy ez most mekkora sebeket fog a gyerek lelkén okozni, amit majd nem igazán lehet begyógyítani.
2021. dec. 28. 20:35
 16/31 anonim ***** válasza:
66%

Egyetértek veled, nem normális ezt vágni a gyerek fejéhez. És ha már kamaszodik, vissza is szólhat, hogy "akkor miért nem védekeztetek" - és ebben igaza is lesz.

És valóban sérül a lelkük, ha ilyeneket kell hallgatniuk a szüleiktől.

2021. dec. 28. 20:44
 17/31 anonim ***** válasza:
69%
Valamiért elkeseredettek.
2021. dec. 28. 21:09
 18/31 anonim ***** válasza:
45%
Csak a gyerekeiket sajnálom.
2021. dec. 28. 21:26
 19/31 anonim ***** válasza:
81%
Nekem is ezt mondta anyám, hogy bárcsak elvetetett volna, apám meg, hogy biztos nem is tőle vagyok (pedig de). A nagyszülők is ellenem voltak, nem akarták, hogy megszülessek. Szóval nem abból fakadt a dolog, hogy "rosszul viselkedtem". Én azt gondolom, hogy az egyik legnagyobb gonoszság ilyet mondani a gyerekednek, mert a létjogosultságodat kérdőjelezik meg. Szerintem ez egy lelki bántalmazás, hatalmi játszma a szülő részéről.
2021. dec. 28. 21:44
 20/31 anonim ***** válasza:
74%

Azt gondolom, hogy nem kéne hozzávágni a gyerekekhez, de nem tartom főben járó bűnnek és nem is égetném el máglyán azt, aki úgy érzi megbánta, hogy gyereket vállalt. Sokan éreznek így, csak hát ilyet nem szabad mondani, mert egyből egy utolsó szar szemét alak leszel.🤷🏻‍♀️

Én egyáltalán nem akarok gyereket soha, amit a szüleim is tudnak. Anyum az elején nem teljesen értett velem és az indokaimmal egyet, de néhány évvel ezelőtt mikor valahogy ismét szóba került a téma, nagy meglepetésemre azt mondta, hogy megért, sőt a mai világba a helyemben ő sem vállalna gyereket. Imád minket (van egy húgom), mindent megtett értünk, csodás gyerekkorunk volt, mégis azt mondta, hogy ha tudja előre, hogy ennyire nehéz a gyereknevelés, akkor a mai fejével nem biztos, hogy újra bevállalná ezt az egészet újra. Ettől még ugyanúgy szeret minket és annak ellenére, hogy már felnőttünk és külön élünk, a mai napig ott segít, ahol tud. Egyáltalán nincs bennem emiatt semmilyen rossz érzés.

2021. dec. 28. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!