Mit gondoltok azokról az anyákról/apákról akik azt hangoztatják, hogy megbánták, hogy gyereket szültek és bárcsak ne lenne egy gyereke sem?
7, a helyzet ellen.
Ha újra annyi idős lenne, más pályát választana, másképpen alakítaná az életét. NEm azért, mert mi rosszak vagyunk.
De te biztosan jobban tudod, legyen igazad.
Mondjuk egy ilyen kijelentés nem tudom, hogy hogyan, milyen formában nem szólhat a gyerekek ellen…
Talán mert korlátolt vagy és buta?
Mi csak a szocpol miatt születtünk meg tesómmal. Abból a pénzből kezdtek el házat építeni. Egyikük se holt jó szülő. Mi voltunk a múlt csok-os babái.
Elég kellemetlen érzés. Több alkalommal hallottam hogy kár volt megszülni bennünket. :(
11: épp ez az, nem azért, mert ti rosszak vagytok
hanem, mert egyáltalán VAGYTOK
Egyetértek veled, nem normális ezt vágni a gyerek fejéhez. És ha már kamaszodik, vissza is szólhat, hogy "akkor miért nem védekeztetek" - és ebben igaza is lesz.
És valóban sérül a lelkük, ha ilyeneket kell hallgatniuk a szüleiktől.
Azt gondolom, hogy nem kéne hozzávágni a gyerekekhez, de nem tartom főben járó bűnnek és nem is égetném el máglyán azt, aki úgy érzi megbánta, hogy gyereket vállalt. Sokan éreznek így, csak hát ilyet nem szabad mondani, mert egyből egy utolsó szar szemét alak leszel.🤷🏻♀️
Én egyáltalán nem akarok gyereket soha, amit a szüleim is tudnak. Anyum az elején nem teljesen értett velem és az indokaimmal egyet, de néhány évvel ezelőtt mikor valahogy ismét szóba került a téma, nagy meglepetésemre azt mondta, hogy megért, sőt a mai világba a helyemben ő sem vállalna gyereket. Imád minket (van egy húgom), mindent megtett értünk, csodás gyerekkorunk volt, mégis azt mondta, hogy ha tudja előre, hogy ennyire nehéz a gyereknevelés, akkor a mai fejével nem biztos, hogy újra bevállalná ezt az egészet újra. Ettől még ugyanúgy szeret minket és annak ellenére, hogy már felnőttünk és külön élünk, a mai napig ott segít, ahol tud. Egyáltalán nincs bennem emiatt semmilyen rossz érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!