Mit tegyek, ha anyám nem érti meg, hogy gáz, amit csinál, nem lehet vele sehol megjelenni? Ő hangoztatja "Amilyen a mosdó, olyan a törölköző". Aztán amikor munkahelyi problémái vannak, rajtunk tölti ki, aztán jön jópofizni.
Gáz, ahogy viselkedik, folyton csak éget engem és a tesómat is.
Ha valami problémája van, akkor rajtunk tölti ki, még akkor is, ha nem tehetünk róla. Mi vagyunk mindenért a hibásak, ha mi hibázunk, akkor napokig hallgatjuk a lebawást, de amikor ő hibázik, az nem baj. (Pl.: múltkor elfelejtettem a hűtőbe betenni ásvanyvizet, erre órákon keresztül hallgathattam. De amikor az égő cigit beledobta a kukába és elkezdett füstölni a kuka, az nem volt baj. Az egész konyha tiszta cigifüst volt. Fel is gyulladhatott volna, de az se lett volna baj.)
Amikor megkérdezem, hogy mit segítsek neki, akkor jön azzal, hogy nem kell semmit, majd ő megcsinálja. Aztán pár percre rá jön azzal, hogy neki elege van, hogy itthon tespedünk egesz nap és nem csinálunk semmit. Igen, most azzal fogtok jönni, hogy magamtól kellene észrevennem és takarítani. Igen ám, de amikor magamtól feltakarítom a házat, akkor is lewasz, mert azt ő akarta megcsinálni.
Emiatt a kettősség(ek) miatt vagyok vele ellenszenvesebb, amikor kis cukorpofa, vagyis cukorpofa próbál lenni. Bocsánatot sem kér soha semmiért, csak úgy tesz, mintha mi se történt volna, és ezt nem szeretem. Már én kérek elnézést, hogy nem engedek egy olyan embert a bizalmamba és nem alkotok vele anya-lánya párost, aki egyszer cuki, máskor meg egy hárpia.
Leültem már vele többször is beszélni. Volt, amikor ideges állapotába, volt, amikor nyugodt állapotaban. De nem használt semmit, sőt! Még idegesebb lett, és felhozta nagyon sokszor azt, amit mondtam neki. Beszélgettem vele a munkahelyi problémáiról, de be kell látnom, hogy vele van a baj, es nem a munkatársaival. 2 évente valt munkahelyet emiatt.
Mivel "kártékony" a munkahelyére is, szerintem egy konfliktuskezelő terapeuta jól jönne. Te ezzel nem tudsz sajnos mit csinálni, de szerintem nem "normális", esetleg lehet van egy személyiségzavara is akár.
Sose helyes, hogy ha másokon veri le a problémáit, és nem tudja kezelni az indulatait meg nem is akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!