Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért "fognak" ennyire?

A szüleim miért "fognak" ennyire?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok és amióta az eszemet tudom velem nagyon szigorúak a szüleim. Van két idősebb testvérem Ők az Én koromban azt csináltak amit akartak, oda mehettek ahova akartak és azt dolgoztak amit szerettek volna. Kaptam egy lehetőséget, egyik rokonom éttermet nyit külföldön azt mondta, hogy mehetek hozzá dolgozni. Édesapám egyből ellenezte és azt mondta amíg Ő él azt kell csinálnom amit Ő mond, születésnapomkor ittam két pohár alkoholt és elhordtak minden alkoholistának, pedig nem iszok általában csak Szilveszterkor. Miattuk nincsenek barátaim, mert akárhova hívtak le kellett mondanom a programot, mert nem engedtek (még most is előfordul az ilyen) pedig nem vagyok balhés, nem drogozok, nem iszok, cigizni csak ritkán szoktam azt is a tudtuk nélkül, mert kiakadnának ha tudnák. Nagyon belefáradtam már,nem szeretnék már Tőlük függeni. Szeretnék már kilépni az árnyékukból és a saját lábamra állni, csak nagyon nehéz így, hogy próbálnak visszafogni. Mit tudnék tenni, hogy minél hamarabb "kirepülhessek a fészekből"?
2021. dec. 23. 11:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%
Ennyi egyhangú komment után remélem nem kell semmi több ahhoz, hogy cselekedj. Hajrá! Hagyd őket ott a búsba.
2021. dec. 23. 13:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én suttyomban telefonálnék annak a rokonnak, hogy csak érdekelne az a lehetőség. Azért érdeklődő ki, hogy a lakhatásra milyen megoldás létezik, stb. Beszéled is az adott ország nyelvét?
2021. dec. 23. 13:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen beszélem a nyelvet (angol) :) azt mondták amíg nem találok saját lakást addig lehetek náluk, nekik saját lakásuk van. :)
2021. dec. 23. 13:48
 14/18 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Akkor, ha tanulmányi és egyéb ilyen okok nem kötnek ide, akkor beszéld meg a rokonnal a dolgot, de azt is, hogy erről miért ne beszéljen a szüleiddel!
2021. dec. 23. 14:25
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Hiaba beszelsz angolul, ha Apuci nem enged...
2021. dec. 23. 14:27
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
Hajrá kérdező, ne engedd el ezt a lehetőséget. Két legyet( de lehet egy egész rajt )üthetsz egy csapásra. Itt hagyhatod a toxikus családodat és ezt a reménytelen országot.
2021. dec. 23. 14:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Kaptam egy lehetőséget, egyik rokonom éttermet nyit külföldön azt mondta, hogy mehetek hozzá dolgozni."

Mennék mint a huzat, de azért lenne egy "B" tervem is, mert a vendéglátásnak, éttermeknek bizonytalan a jövőjük, ahogy a dolgok állnak.

2021. dec. 23. 14:52
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
El kell döntened, hogy vagy szembemész a " szabályokkal " és kezdesz önálló életet vagy még 10 év múlva is így fognak kezelni.
2021. dec. 23. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!