Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért "fognak" ennyire?

A szüleim miért "fognak" ennyire?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok és amióta az eszemet tudom velem nagyon szigorúak a szüleim. Van két idősebb testvérem Ők az Én koromban azt csináltak amit akartak, oda mehettek ahova akartak és azt dolgoztak amit szerettek volna. Kaptam egy lehetőséget, egyik rokonom éttermet nyit külföldön azt mondta, hogy mehetek hozzá dolgozni. Édesapám egyből ellenezte és azt mondta amíg Ő él azt kell csinálnom amit Ő mond, születésnapomkor ittam két pohár alkoholt és elhordtak minden alkoholistának, pedig nem iszok általában csak Szilveszterkor. Miattuk nincsenek barátaim, mert akárhova hívtak le kellett mondanom a programot, mert nem engedtek (még most is előfordul az ilyen) pedig nem vagyok balhés, nem drogozok, nem iszok, cigizni csak ritkán szoktam azt is a tudtuk nélkül, mert kiakadnának ha tudnák. Nagyon belefáradtam már,nem szeretnék már Tőlük függeni. Szeretnék már kilépni az árnyékukból és a saját lábamra állni, csak nagyon nehéz így, hogy próbálnak visszafogni. Mit tudnék tenni, hogy minél hamarabb "kirepülhessek a fészekből"?
2021. dec. 23. 11:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Költözz el, menj ki dolgozni, ha szeretnél. Nem szólhatnak már bele, azt csinálsz, amit akarsz.
2021. dec. 23. 11:18
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Mi tart vissza? Nincs meg az anyagi háttér? Vagy érzelmi háttere van a dolognak?
2021. dec. 23. 11:18
 3/18 anonim ***** válasza:
99%
Fiú, vagy lány vagy? Itt csak az segít, ha a sarkadra állsz és vállalod a konfliktust, pl. most kimész a rokonodhoz külföldre dolgozni. Nyilvánvalóan nehéz lesz, mert a szüleid várhatóan elzárják a pénzcsapot, de ideje kipróbálni önmagad.
2021. dec. 23. 11:20
 4/18 anonymousreview60 ***** válasza:
49%

Lehet, hogy valami miatt téged jobban kellett félteni a szüleidnek (pl. betegség stb.) és ebben az üzemmódban maradtak. 14 éves kor után lázadni is kell. Ez kimaradt nálad.

Ha a rád eső házimunkát elvégezted, akkor a szüleidnek 23 évesen semmilyen joguk nincs beleszólni, hogy kivel, hol szórakozol. Ha a rád eső rezsirészt kifizetted nekik, és saját pénzből szórakozol, akkor ugyancsak semmi joguk beleszólni, mire költöd a pénzt.

Az, hogy ezeket nem tetted meg eddig, az a te meghunyászkodásod. Nőj fel!

2021. dec. 23. 11:22
 5/18 anonim ***** válasza:
71%

Mi az, hogy nem engednek szilveszterezni??? Lekötöznek a fotelbe, vvagymi???

És mi történik ha mégis elmész...? Kitagadnak? Vagy nem engednek vissza a házba???

14-15 évesen el kellett volna kezdened lázadozni!

2021. dec. 23. 11:33
 6/18 anonim ***** válasza:
86%
Jógyerek, 23 éves vagy. Mi a bánatért hallgatod meg azt amit mondanak? Csak csináld azt amit jónak látsz és kész, kényszerzubbonyt nem fognak adni rád. Erről, hogy ők ilyenek lettek te is tehetsz, mert nekem nagyon úgy fest hogy 15 évesen is szüleid adták rád a ruhát. Térj már észhez!!!
2021. dec. 23. 11:51
 7/18 anonim ***** válasza:
98%
Vannak szülők, akik kifejezetten a legkisebb gyerekkel csinálják ezt, mert ő az utolsó, akit birtokolni lehet (nem lehet, de ők ezt nem látják). Az egyetlen megoldás, hogy a magad lábára állsz, és nem engedsz sem zsarolásnak, sem bűntudatkeltésnek. Az egyik lehetőség, hogy egyszerűen azt csinálod, amit szeretnél, és ha ezért patáliát csapnak, azt következetesen ignorálod (kitartásra lesz szükséged). A másik út, hogy titokban leszervezel egy állást és egy szálláslehetőséget MESSZE (akár külföldön), és az utolsó pillanatban közlöd, hogy akkor te most költözöl. Nem lesz szép jelenet, de akkor egy cirkusszal meg van oldva a probléma, és a későbbi próbálkozásokat könnyebb a távolból kezelni.
2021. dec. 23. 11:51
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert megtehetik. Felnőtt vagy fogod magad és szó nélkül kiméssz az ajtón és nem mész vissza többé. Szerintem azt akarják, hogy ott maradj amíg élsz és ha ápolásra szorulnak majd te gondozd őket. De tudom milyen, az én szüleim is ilyenek. Ne közölj idő előtt semmit, csak ha minden kész, és elméssz.
2021. dec. 23. 12:21
 9/18 anonim ***** válasza:
99%
Ne ellenkezz, hanem cselekedj! Csak bólogass, közben meg szervezd le az utat a külföldi rokonhoz! Ez egy óriási lehetőség! Leszívják az energiádat a vitákkal, de nincs értelme. Ha ennyire nem bíznak meg benned, akkor járd a külön utadat. Az ilyen típusú szülőket kész tények elé kell állítani. Kezdd el intézni az útleveledet, vigyázz, hogy ne postán küldjék, te menj be érte, tilts le mindenkit a bankszámládról, amit el tudsz adni nem feltűnően a dolgaid közül és nem ragaszkodsz hozzá, add el, rakj félre annyi pénzt, hogy ne kerülj bajba kint, nyiss devizaszámlát, nézz utána, milyen oltásra, engedélyre, vizsgálatra, stb.lehet szükséged, intézd el, aztán hajrá! Legyen menekülő utad is, ha pl kimész, de nem fogadnak vissza, ha meggondolod magad és visszajönnél, legyen egy haver, nagymama, ahová mehetsz. Aztán csak utazz el, kényszerrel nem tarthatnak otthon.
2021. dec. 23. 12:28
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

Egyszeru a valasz. Kell valaki, aki majd allando jelleggel ott lesz naluk es azt tesz amit mondanak. A tesoid mar kirepultek,tehat az a vonat elment, igy veled biztosra akarnak menni. Te leszel az idos kori hazi cseled. Most vagy meg az idomito korszakban, de eleg jol csinaljak, hiszen 23 evesen ugy lapitasz mint egy 8 eves.

A pelenkazas is rad var majd.

2021. dec. 23. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!