Miért manipulál lelkileg anyukám? Mit tudok tenni?
"Meg sem merem neki említeni a terveim, hogy telket szeretnénk venni és házat építeni."
Mondjuk ezt a hülyeséget tényleg felesleges lenne megemlíteni, ha nincs 40-50 milliótok, és mivel iskolás vagy, feltételezem nincs. :D
Nem gondoltál arra, hogy anyukát lát valamit a párodban, amit te a rózsaszín ködtől nem látsz? Mondjuk nem megbízható, vagy nem szeret téged, csak kihasznál..stb. nem tudom, csak találgatok. Valamiért nem bízik benne? Nem látja felelős embernek?
Általában az anyák nem akarnak rosszat a gyereküknek (jó esetben) az lehet, hogy nem a megfelelő módszert használják, de sokszor van az, hogy ő külső szemlélóként látja a problémát, amit te nem akarsz észrevenni.
Nem lehet, hogy mindig rosszul választottál párt? A korábbiakat sikerült elüldöznie, ezen nem gondolkodtál el, hogy vajon miért?
Én, ha igazán szeretek valakit, akkor a hétfejű sárkány se tudna elüldözni mellőle :-)
Szerintem beszéld meg vele normálisan, higgadtan, hogy konkrétan mi a baja veled vagy a pároddal, és próbáld meg végighallgatni, végiggondolni, és úgy gondold át a dolgokat, hogy kicsit az ő szemszögéből is láss, ne csak a magadéból.
Aztán, hogy hallgatsz rá, vagy mész a saját fejed után, az már a te döntésed legyen. A békesség érdekében akár el is lehet költözni otthonról, el lehet kezdeni a felnőtt életet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!